Підтримка, цифровізація та стійкість: прогноз для європейського сектору ІТ-продукції на 2023 рік від Eaton

Підтримка, цифровізація та стійкість: прогноз для європейського сектору ІТ-продукції на 2023 рік від Eaton

Слід визнати, що останні кілька років були надзвичайно руйнівними для бізнесу в усьому світі.

Від COVID-19 до геополітичних заворушень та війни в Україні, від зростання цін до дефіциту енергії ми стикаємося з низкою безпрецедентних проблем. Розглянемо, що все це означає для сектору ІТ-продукції протягом наступних 12 місяців і надалі.

1 – Підтримка в нестабільні часи

Відтоді, як у 2020 році почалася глобальна криза охорони здоров’я, у виробництві пристроїв ІТ-галузі виникли проблеми з ланцюгом постачання, наслідки чого відчутні й сьогодні. У Китаї, наприклад, щоразу, коли виникає спалах COVID-19, діяльність в зараженому регіоні припиняється, що призводить до затримок для деяких виробників компонентів, зокрема напівпровідників і неблагородних металів, життєво важливих для виробництва чипів.

І це має значний ефект. Навіть великі гравці ринку бачать затримки в постачанні продукції на 8-10 місяців. Звичайно, це може бути складним завданням для торгових партнерів, чиї клієнти очікують товарів. 

Крім того, зростання цін на енергоносії призвело до додаткових витрат для бізнесу, через що багато компаній призупинили інвестиції. А також до зниження попиту на деякі продукти, а отже багато торгових партнерів матимуть високий рівень запасів товару, який ніхто не купує.

Проблеми з ланцюгом постачання є серйозними для всіх, і, враховуючи те, що поточна геополітична криза порушує логістику всієї Європи, вони, ймовірно, залишаться в осяжному майбутньому.

Одним із наслідків є те, що партнерам по збуту стає важче прогнозувати. У такі часи вони можуть звертатися за підтримкою до своїх постачальників. За допомогою партнерських програм надається доступ до рішень і навчання, а також проводиться діяльність із формування попиту та переліку потенційних клієнтів. 

2 – Цифрова трансформація через віддалений моніторинг

Цифрова трансформація життєво важлива для всіх аспектів сучасного бізнесу, наприклад, стійкості. Оскільки екологічні проблеми продовжують зростати, більшість організацій хочуть скоротити подорожі та пересування, щоб зменшити свій вуглецевий слід. 

Це цікаво:   Google запровадив в Україні кампанію “Google для бізнесу”, що включає безкоштовне навчання

З цією метою компаніям буде актуально надавати програмні рішення, які дозволяють клієнтам дистанційно керувати своїми активами та контролювати їх – кількість ДБЖ, термін їх функціонування, якість батарей тощо. Використовуючи прогнозне обслуговування, можна зрозуміти, коли ДБЖ досягне кінця свого терміну функціонування.

Рішення для віддаленого моніторингу також допоможе клієнтам впоратися зі зростальним ризиком відключень електроенергії, викликаних енергетичною кризою. По суті, це простий спосіб сповістити організацію, коли виникне проблема, дозволяючи їй керувати своїми системами виробництва та зберігання електроенергії, щоб уникнути можливих простоїв.

Однак, попри свої переваги, віддалений моніторинг становить загрозу кібербезпеці. Чим більше диджиталізована організація, тим більше можливостей для хакерів отримати доступ до її мережі. Ось чому варто інвестувати кошти в послуги кібербезпеки, щоб підтримувати партнерів та їхніх клієнтів.

3 – Можливості сталого розвитку

У наступні роки стійкість ставатиме все більш важливою. Щоб досягти своїх цілей ESG, багато компаній у 2023 встановлять цілі щодо зменшення свого вуглецевого сліду. Також зростуть інвестиції у відновлювані джерела для отримання більш стійкої, доступної та економічно ефективної електроенергії, особливо з огляду на підвищення цін. Наразі політика європейських держав уже заохочує ініціативи щодо сталого розвитку, і ми можемо очікувати, що буде сприяння зросте ще більше.

Усе це створює значні можливості для партнерів в ІТ-секторі. ДБЖ, накопичувачами енергії, сонячними батареями та зарядними пристроями для електромобілів повинні будуть керувати ІТ. Розуміючи цю сферу бізнесу, партнери можуть відігравати важливу роль у підтримці зусиль своїх клієнтів щодо сталого розвитку, надаючи їм експертні рекомендації та продукти: довговічні літій-іонні ДБЖ, системи зберігання та послуги віддаленого керування тощо.

Ми живемо в складні часи, але працюючи разом, постачальники, торгові партнери та клієнти зможуть подолати кризу і невизначеність майбутнього.

Це цікаво:   В Україні працює онлайн-платформа психотерапевтичної підтримки для постраждалих від насильства, пов’язаного з війною, – “Аврора”

Новини IT » IT Бізнес » Підтримка, цифровізація та стійкість: прогноз для європейського сектору ІТ-продукції на 2023 рік від Eaton

Опубліковано


Останні новини IT: