В Україні працює онлайн-платформа психотерапевтичної підтримки для постраждалих від насильства, пов’язаного з війною, – “Аврора”

В Україні працює онлайн-платформа психотерапевтичної підтримки для постраждалих від насильства, пов’язаного з війною, – “Аврора”

В Україні працює онлайн-платформа “Аврора”. Це безпечний, безоплатний та анонімний сервіс для постраждалих від насильства, пов’язаного з війною, у тому числі й сексуального. Головне завдання платформи — надати спеціалізовану професійну психотерапевтичну підтримку постраждалим. Для цього на ній працюють фахівці(чині), які мають досвід  роботи з травмами, застосовуючи, зокрема, EMDR-терапію, що є високоефективним інструментом роботи з травматичними випадками. 

Створення платформи стало можливим завдяки плідній співпраці між урядовими, міжнародними та локальними партнерами. “Аврора” реалізована UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення як екстрене реагування на повномасштабне вторгнення, за сприяння Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та Урядової уповноваженої з питань гендерної політики, та за підтримки Уряду Великої Британії. Сайт розроблено волонтерами компанії SoftServe в межах корпоративної pro bono програми OpenTech.

“Боротьба з гендерно зумовленим насильством завжди була головним пріоритетом для Великої Британії, і Посольство Великої Британії пишається тим, що підтримує Україну в її боротьбі з насильством та надає допомогу всім, хто її потребує”, – зазначила Дама Мелінда Сіммонс, Посол Великої Британії в Україні. “Важливість та актуальність “Аврори” не можна недооцінювати. Ця платформа вже допомагає українським жінкам і чоловікам отримувати якісну підтримку для подолання травматичного досвіду та відновлення суспільства”.

“Від початку повномасштабної війни ми зіштовхнулись з безпрецедентними викликами, зокрема пов’язаними з випадками різного роду насильства росіян щодо українців/ -ок. У максимально швидкі терміни Уряд спільно з партнерами мали напрацювати механізм комплексної підтримки постраждалих. Платформа Аврора стала одним з важливих елементів такого механізму. Важливо, що громадяни, які не готові звернутись фізично до створених нами Центрів допомоги врятованим, можуть отримати підтримку онлайн через “Аврору” абсолютно анонімно”, – зазначила Ольга Стефанішина, Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. 

Це цікаво:   Softprom розширює портфоліо цифрової безпеки завдяки угоді про дистрибуцію з OneSpan

Отримати індивідуальну допомогу дуже просто. Треба зареєструватися на платформі, обрати спеціаліста(ку), та пройти до 15 безкоштовних сесій з психотерапевтом(кою) чи отримати консультації інших фахівців(чинь). Кваліфікована допомога сприяє подоланню травматичного досвіду, відновленню емоційної рівноваги та внутрішнього ресурсу для відбудови життя. 

“Надаючи підтримку всім постраждалим, платформа є особливо цінною та корисною для постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з війною, які потребують якісної комплексної психотерапевтичної підтримки. “Аврора” є невід’ємною частиною системи реагування та запобігання гендерно зумовленому насильству, яка працює з усіма постраждалими, незалежно від їхньої статі, віку та місцезнаходження (в Україні, за кордоном чи на тимчасово окупованих територіях)”, – зазначив Хайме Надаль, Представник Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

“Створивши онлайн-платформу «Аврора», Україна розвиває спеціалізовані сервіси комплексної і цілісної допомоги для постраждалих від сексуального насильства. Надання такої допомоги – це обов’язок та відповідальність Уряду, міжнародних та громадських організацій”, – зазначила Катерина Левченко, Урядова уповноважена з питань гендерної рівності.

Команда платформи застосовує підхід, орієнтований на постраждалих. Послуги надаються конфіденційно та анонімно, з дотриманням високих професійних етичних стандартів, тож постраждалим не потрібно повідомляти особисту інформацію. Уся історія залишиться лише між людиною та фахівцем(чинею). Консультування відбувається телефоном або онлайн у зручний для людини час, адже завдяки цьому допомогу можуть отримати навіть постраждалі на тимчасово окупованих територіях України та за кордоном. На платформі працює кейс-менеджерка (фахівчиня з управління випадком), яка забезпечує тривалий супровід постраждалої особи, допомагає визначитись з потрібними послугами та забезпечує керування випадком для уникнення повторної травматизації та посилення ефективності наданої допомоги.

Крім того, на платформі можна скористатися медичними та юридичними послугами для вирішення нагальних питань збереження здоров’я, зокрема репродуктивного, та захисту прав. Тут працює психіатриня та гинекологиня, які можуть зробити огляд та призначити відповідне лікування, а також юрист та адвокатка, які надають юридичний супровід та консультації. 

Це цікаво:   Headway увійшов до 50 найкращих стартапів Європи з потенціалом стати «єдинорогом» за два роки

“Війна привнесла в наші життя багато жахіть. Це велике випробування не лише нашої фізичної, але й емоційної стійкості. Проте на відміну від цивільних, яким доводиться мати справу з тривогою, почуттям провини, чи болю за загиблими, українцям і українкам в окупації доводиться проходити через інші страшні виклики. Як давні партнери UNFPA, ми радо відгукнулися на запит допомогти створити онлайн-платформу “Аврора”. Віримо, що вона стане осередком безпеки для постраждалих від насильства, і дасть їм можливість під фаховим супроводом психотерапевтів подолати цей травматичний досвід”, — коментує директорка з корпоративно-соціальної відповідальності в ІТ-компанії SoftServe, Марія Кучеренко

Платформа надає допомогу кожному, хто звертається – наразі вже більше 175 людей скористалися послугами. Дізнавайтеся більше про наявні послуги на сайті: https://avrora-help.org.ua/ 

Онлайн платформа “Аврора” створена UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, за сприяння Офісу Віце-прем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та Урядової уповноваженої з питань гендерної політики, та за підтримки Уряду Великої Британії.

Сайт розроблено волонтерами компанії SoftServe в межах корпоративної pro bono програми OpenTech.


Новини IT » IT Бізнес » В Україні працює онлайн-платформа психотерапевтичної підтримки для постраждалих від насильства, пов’язаного з війною, – “Аврора”

Опубліковано


Останні новини IT: