Президентка і генеральна директорка компанії AMD Ліза Су демонструє передові технології для цифрового світу на виставці Consumer Electronics Show від Асоціації споживчих технологій

Президентка і генеральна директорка компанії AMD Ліза Су демонструє передові технології для цифрового світу на виставці Consumer Electronics Show від Асоціації споживчих технологій

 Доповідь докторки Су присвячена прискоренню цифрового перетворення вдома, на роботі й у розвагах з виступами від Microsoft, HP, Lucasfilm, Lenovo і Mercedes AMG Petronas Formula 1

Учора на виставці CES 2021 компанія AMD (NASDAQ: AMD) представила технологічні новинки, які поліпшують те, як споживачі живуть, працюють і грають. Під час свого виступу президентка і генеральна директорка AMD, докторка Ліза Су ще раз наголосила на важливості високопродуктивних обчислень у повсякденному житті людей, а також того, як прискорення цифрового перетворення вдома і на роботі вказує на світле майбутнє цього року і в наступний період. Щоб забезпечити це майбутнє, докторка Су оголосила про нове сімейство високопродуктивних мобільних процесорів для ноутбуків і запропонувала поглянути на серверний процесор нового покоління для центрів обробки даних. 

«AMD неймовірно пишається тим, що є невід’ємною частиною рішень, послуг та користувацького досвіду, підтримуючи нашу продуктивність, навчання, зв’язок і розваги у все більш цифровому світі, – сказала докторка Су. – Ми прагнемо постійно розширювати можливості ПК, ігор, центрів обробки даних і хмарних обчислень разом з нашими партнерами в галузі».

До докторки Су приєдналося широке коло партнерів: генеральний директор HP Енріке Лорес, генеральний директор Lenovo Ян Юаньцін, віцепрезидент з технологій Lucasfilm Франсуа Шардавуан, пілот команди Mercedes AMG Petronas Formula 1 сер Льюїс Хемілтон і директор команди та головний виконавчий директор Тото Вулфф, а також директор з продуктів Microsoft Панос Панай. Кожен з них розповів про те, як вони співпрацюють з AMD, пропонуючи найцікавіші рішення, послуги та досвід людям по всьому світу. Наприклад, чемпіон світу Формули-1 Льюїс Хемілтон розповів про роль високопродуктивних обчислень у гонках, починаючи з проєктування і тестування автомобіля і закінчуючи аналізом гоночних даних для отримання конкурентної переваги. (38:50 – 45:55)

Генеральна директорка AMD, докторка Ліза Су розмовляє з віцепрезидентом з технологій Lucasfilm Франсуа Шардавуаном на CES 2021.

Graphical user interface

Description automatically generated

Генеральна директорка AMD, докторка Ліза Су розмовляє з пілотом команди Mercedes AMG Petronas Formula 1 сером Льюїсом Хемілтоном на CES 2021.

A picture containing text, screen

Description automatically generated

Генеральна директорка AMD, докторка Ліза Су розмовляє з директором з продуктів Microsoft Паносом Панаєм на CES 2021.

Окрім того, наукова команда пояснила, як додаткові 12 петафлопсів пожертвуваних обчислювальних потужностей AMD EPYC™ і AMD Radeon Instinct прискорюють їхню роботу з дослідження інфекційних захворювань, включаючи COVID-19. (6:00 – 9:00)

Це цікаво:   Останнє оновлення AMD Software: Adrenalin Edition підвищує продуктивність гри Starfield

Продуктові інновації

На виставці CES 2021 компанія AMD знову продемонструвала результати своєї роботи відповідно до амбітного продуктового роадмапу. Докторка Су анонсувала нові мобільні процесори AMD Ryzen™ 5000-ї серії, які забезпечують ноутбукам провідну в галузі продуктивність1 і високу ефективність ядра Zen 3, і поділилася першою публічною демонстрацією нового серверного процесора 3-го покоління AMD EPYC™ для центрів обробки даних, хмарних сервісів і високопродуктивних обчислень.

Мобільні процесори AMD Ryzen 5000-ї серії – потужні й енергоефективні процесори, призначені для ультратонких та ігрових ноутбуків.

Щоб підтримати різкий перехід до роботи і навчання з дому, компанія AMD випустила нові процесори AMD Ryzen 5000-ї серії на базі ядра Zen 3, що поєднують у собі найкращу в галузі продуктивність та енергоефективність, необхідні для мобільних ПК нового покоління. (18:29 – 23:42)

  • Провідні світові OEM-виробники ноутбуків, включаючи Asus, HP і Lenovo, виведуть на ринок системи на основі AMD Ryzen 5000 з лютого, а цього року очікується випуск більше 150 дизайнів систем.
  • Нове сімейство процесорів AMD включає в себе процесори AMD Ryzen 5000 серії U, оптимізовані для тонких і легких ноутбуків, а також процесори AMD Ryzen 5000 серії H для мобільних геймерів і креаторів.
  • Генеральний директор HP Енріке Лорес і генеральний директор Lenovo Ян Юаньцін розповіли про те, як їхні компанії, які співпрацюють з AMD, формують обчислювальний досвід майбутнього за допомогою нових форм-факторів. (23:43 – 27:15; 35:30 – 38:49)
  • Директор з продуктів Microsoft Панос Панай розповів про важливість ПК для підключення, роботи, навчання та ігор, а також про спільну розробку AMD і Microsoft, яка революціонізує ці обчислювальні можливості. (11:00 – 17:15)

Процесор AMD EPYC 3-го покоління під кодовою назвою Milan призначений для розширення лідерства AMD у продуктивності, загальній вартості володіння і функціях безпеки.

Це цікаво:   AMD анонсує FSR 3.1 на GDC24 та випускає AMD Software Adrenalin Edition 24.3.1 із підтримкою Dragon’s Dogma 2

Процесори AMD EPYC слугують основою суперкомп’ютерів, центрів обробки даних і хмарних сервісів, що лежать в основі наукових досліджень, глобального бізнесу, електронної комерції та все більш важливих хмарних сервісів, таких як онлайн-навчання, додатки для спільної роботи і відеоконференцій. У своєму вступному слові докторка Су представила першу публічну демонстрацію процесора AMD EPYC 3-го покоління під кодовою назвою Milan. Під час демонстрації із використанням Моделі дослідження і прогнозування погоди (WRF), використовуваної у більш ніж 160 країнах, обчислювальні потужності були задіяні для складання прогнозу погоди для континентальної частини Сполучених Штатів. У результаті два 32-ядерні процесори Milan перевершують два найпотужніших процесори конкурентів із двома сокетами на ~ 68%2. (46:03 – 48:48) Процесори 3-го покоління AMD EPYC піднімуть планку продуктивності, розширених функцій безпеки і цінності для бізнесу, завдяки чому відома AMD. Компанія AMD планує оголосити подробиці про новий продукт і екосистему в 1 кварталі 2021 року.


Новини IT » Hardware » Президентка і генеральна директорка компанії AMD Ліза Су демонструє передові технології для цифрового світу на виставці Consumer Electronics Show від Асоціації споживчих технологій

Опубліковано


Останні новини IT: