AMD стала одним із засновників фонду PyTorch Foundation, створеного для розвитку можливостей штучного інтелекту та машинного навчання

AMD стала одним із засновників фонду PyTorch Foundation, створеного для розвитку можливостей штучного інтелекту та машинного навчання

AMD ділитиметься знаннями про різносторонні можливості обчислювальних рушіїв та відкритого програмного забезпечення, аби сприяти досягненню необхідної продуктивності для прискорених робочих навантажень—

Компанія AMD (NASDAQ: AMD) оголосила про своє приєднання до новоствореного фонду PyTorch Foundation у ролі члена-засновника. Як частина некомерційної організації Linux Foundation, фонд сприятиме впровадженню інструментів штучного інтелекту (ШІ) шляхом розвитку та підтримки екосистеми проєктів із відкритим вихідним кодом за допомогою PyTorch — відкритої бібліотеки машинного навчання, створеної та підтримуваної Meta.

Як член-засновник AMD приєднується до інших учасників галузі, щоб приділяти пріоритетну увагу подальшому зростанню динамічної спільноти PyTorch. Завдяки таким інноваціям, як відкрита програмна платформа AMD ROCm™, прискорювачі AMD Instinct™, адаптивні SoC-платформи та CPU, AMD допоможе розвитку PyTorch Foundation. Компанія працюватиме над демократизацією сучасних інструментів, бібліотек та інших компонентів, аби зробити ці технології машинного навчання доступними для кожного.

«Відкрите програмне забезпечення має вирішальне значення для просування досліджень у галузях високопродуктивних обчислень, штучного інтелекту та машинного навчання, і ми готові поділитися своїм досвідом роботи з відкритими програмними платформами й інноваціями з PyTorch, — сказав Бред МакКреді (Brad McCredie), корпоративний віцепрезидент із GPU для ЦОД і прискорених процесорів у AMD. — Прискорювачі AMD Instinct і програмне забезпечення ROCm уможливлюють роботу високопродуктивних обчислень і машинного навчання у всьому світі. Вони використовуються і для функціонування екзафлопних суперкомп’ютерів у дослідних лабораторіях, і для великих хмарних розгортань, що демонструють конвергенцію високопродуктивних обчислень і штучного інтелекту/машин. Разом з іншими членами фонду ми підтримуватимемо розвиток науки та досліджень, які можуть істотно вплинути на світ».

«Ми раді, що AMD приєдналася до PyTorch Foundation, аби ділитися з іншими членами фонду своїм великим досвідом у роботі з високопродуктивними обчисленнями, штучним інтелектом і машинним навчанням, — зауважив Сантош Джанардан (Santosh Janardhan), віцепрезидент із інфраструктури в Meta. — AMD продовжує підтримувати PyTorch, інтегруючи його з відкритою програмною платформою ROCm. Вона активно співпрацює зі спільнотою розробників програмного забезпечення з відкритим вихідним кодом та іншими членами фонду, щоби підвищити продуктивність робочих навантажень машинного навчання та штучного інтелекту. Завдяки активній підтримці AMD ми продовжуємо активно долучатися до різноманітних галузевих ініціатив для глобального розвитку».

AMD та її досягнення в галузі штучного інтелекту і машинного навчання

Це цікаво:   AMD забезпечує роботу найбільшого у світі суперкомп’ютера для промислових хімічних досліджень

AMD має унікальне місце в індустрії завдяки широкому портфоліо продуктів і програмного забезпечення, яке допомагає клієнтам та партнерам розробляти й розгортати програми з різними формами штучного інтелекту, від хмари та підприємства і до периферії та кінцевих точок. Завдяки різноманітному набору апаратного забезпечення, включно з прискорювачами AMD Instinct і Alveo, адаптивними SoC-платформами та CPU, AMD може підтримувати широкий спектр провідних моделей штучного інтелекту та машинного навчання, від невеликих граничних точок до великомасштабних робочих навантажень, що працюють із навчанням і логічними висновками.

AMD також активно співпрацює з відкритим ШІ-співтовариством для розвитку можливостей та оптимізації машинного і глибокого навчання. Vitis AI надає комплексну платформу розробки логічних висновків для адаптивних SoC-платформ AMD та прискорювачів центрів обробки даних Alveo. Vitis AI підключається в розширені інструменти розробки програмного забезпечення і використовує широкий асортимент оптимізованих бібліотек з відкритим вихідним кодом. Це робиться для того, щоб надати розробникам можливість прискорення машинного навчання, яка виступала б частиною їхнього програмного коду.

Відкрита програмна платформа ROCm™ постійно розвивається, аби відповідати потребам спільнот ШІ/МН і високопродуктивних обчислень. Завдяки останньому релізу ROCm 5.0 розробники отримують доступ до готових контейнерів інфраструктури ШІ на AMD Infinity Hub, розширених інструментів, спрощеної установки та можуть розраховувати на скорочення часу запуску ядра і підвищення продуктивності додатків. Окрім того, в останньому випуску PyTorch 1.12 підтримку AMD ROCm™ було переведено з бета-версії на стабільну. Докладніше про це можна прочитати тут.


Новини IT » Hardware » AMD стала одним із засновників фонду PyTorch Foundation, створеного для розвитку можливостей штучного інтелекту та машинного навчання

Опубліковано


Останні новини IT: