AMD представляє процесори AMD EPYC™ 4-го покоління для сучасних центрів обробки даних

AMD представляє процесори AMD EPYC™ 4-го покоління для сучасних центрів обробки даних

―Нові процесори AMD EPYC™ є найшвидшими і найпродуктивнішими у світі, що дозволяє клієнтам модернізувати центри обробки даних і отримувати ефективні дані для поліпшення бізнес-результатів ―

― Процесори AMD EPYC™ підтримуються повнофункціональною хмарою, корпоративною, апаратною і програмною екосистемами ―

 Компанія AMD (NASDAQ: AMD) анонсувала на заході «Разом ми просуваємо_центри обробки даних» загальну доступність процесорів AMD EPYC™ 4-го покоління з неперевершеною продуктивністю для критично важливих робочих навантажень у хмарі1, на підприємствах2 і під час високоефективних обчислень3.

Нові процесори AMD EPYC забезпечують сучасні центри обробки даних архітектурою, технологіями та функціями нового покоління. Ці процесори побудовані на найпотужнішому ядрі «Zen 4» від AMD4 і забезпечують разючу продуктивність, енергоефективність5, а також допомагають клієнтам прискорювати модернізацію центрів обробки даних для підвищення пропускної здатності та отримання ефективних даних.

«Вибір оптимального процесора для центрів обробки даних є надважливим аспектом. Процесори EPYC 4-го покоління демонструють провідні характеристики на усіх рівнях, — сказала докторка Ліза Су (Lisa Su), голова правління і генеральна директорка AMD. — Дата-центри є критично важливою ланкою для зростання нашого бізнесу і стратегічним пріоритетом для AMD. Ми прагнемо, щоб наша компанія стала найкращим партнером, тому пропонуємо найширше у галузі портфоліо високопродуктивних та адаптивних обчислювальних машин. Ми створили найкращі у галузі процесори для центрів обробки даних. Завдяки EPYC 4-го покоління ми зробили крок уперед щодо продуктивності. За допомогою розширеного асортименту рішень, що готові до запуску в екосистемі наших партнерів, клієнти, які обирають EPYC 4-го покоління для своїх дата-центрів, зможуть отримати поліпшену продуктивність, зміцнити інфраструктуру і скоротити витрати на електроенергію».

Поліпшення бізнес-результатів завдяки ефективним даним

Процесори AMD EPYC 4-го покоління створені для оптимізації різних сегментів ринку і сфер застосувань, а також допомагають бізнесам вивільнити ресурси дата-центрів для додаткової обробки робочих навантажень і поліпшення продуктивності.

Це цікаво:   Нове дослідження показує, що цілі щодо кліматичної нейтральності активно трансформують мережеву інфраструктуру 5G

Завдяки процесорам AMD EPYC 4-го покоління бізнеси отримають:

  • Високу продуктивність.  Завдяки підтримці до 96 ядер в одному процесорі нові AMD EPYC дозволяють клієнтам застосовувати меншу кількість надпотужних серверів для задоволення їхніх обчислювальних потреб. Це підвищує гнучкість центрів обробки даних, дозволяє досягати цілей сталого розвитку бізнесу і отримувати реальні дивіденди.
  • Безпеку даних. Завдяки підходу «Безпечний проєкт» компанія AMD продовжує надавати покращену безпеку в x86-процесорах. Процесори AMD EPYC 4-го покоління розширюють набір передових функцій AMD Infinity Guard6, що забезпечують фізичні і віртуальні рівні захисту. Завдяки двократному збільшенню кількості ключів шифрування процесори EPYC 4-го покоління допомагають клієнтам підтримувати безпеку даних, де б вони не зберігалися — локально, у хмарі або у сховищі.
  • Найновіші у галузі функції та архітектури. Нові процесори продовжують надавати клієнтам комплексний набір функцій. Клієнтам необхідно просто обрати кількість ядер і частоту, що відповідають їхнім вимогам щодо робочих навантажень. Процесори AMD EPYC 4-го покоління підтримують пам’ять DDR5 і PCIe® Gen 5, що є критично важливими для сценаріїв застосування штучного інтелекту і машинного навчання. Крім того, ці процесори підтримують CXL® 1.1+ для розширення пам’яті, допомагаючи клієнтам задовольнити їхні потреби в більшому обсязі пам’яті для робочих навантажень.

Усі ці функції і можливості дозволяють клієнтам застосовувати процесори EPYC 4-го покоління для зміцнення інфраструктури з аналогічною чи вищою продуктивністю, а також зменшувати витрати і споживання електроенергії дата-центрами7.

Розширення екосистеми процесорів AMD EPYC

На заході «Разом ми просуваємо_центри обробки даних» численні партнери з хмарних технологій, програмного забезпечення та OEM висловили свою підтримку AMD. Представники Dell Technologies, Google Cloud, HPE, Lenovo, Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastructure, Supermicro, VMware наголосили на своїй підтримці процесорів AMD EPYC 4-го покоління.

  • Dell Technologies анонсувала наступне покоління серверів Dell PowerEdge із процесорами AMD EPYC 4-го покоління. Забезпечуючи разючу продуктивність роботи додатків, нові системи в змозі допомогти клієнтам ефективно працювати з ресурсомісткими робочими навантаженнями, орієнтованими на обчислення, такими як аналіз великих масивів даних.
  • Представники Google Cloud говорили про включення процесорів AMD EPYC 4-го покоління в Google Cloud Compute Engine і розповіли, як процесори AMD EPYC у центрах обробки даних допомагають Google досягти цільової ефективності. Крім того, вони відзначили процесори AMD EPYC як такі, що забезпечують найкраще співвідношення ціни та продуктивності у віртуальних машинах Google Cloud Tau та надійний захист даних за допомогою портфоліо Google Cloud Confidential Computing.
  • Компанія HPE оголосила про випуск нових серверів HPE ProLiant Gen11 із AMD EPYC 4-го покоління, що також доступні в межах хмарної послуги HPE GreenLake, яка передбачає оплату за фактом споживання. HPE також заявила, що у новому поповненні своєї лінійки суперкомп’ютерів — HPE Cray EX2500 і HPE Cray XD2000HPE — використовуватиме процесори з лінійки AMD EPYC 4-го покоління.
  • Lenovo представила 21 новий сервер ThinkSystem і гіперконвергентні рішення ThinkAgile на базі процесорів AMD EPYC 4-го покоління, включно з ThinkAgile VX і ThinkAgile HX, для забезпечення швидкого розгортання гібридних мультихмарних середовищ і спрощення управління інфраструктурою.
  • Microsoft анонсувала попередню версію нових віртуальних машин для високопродуктивних обчислень. Віртуальні машини серії HBv4 і повністю нові віртуальні машини серії HX оснащені процесорами AMD EPYC 4-го покоління. Всі вони підтримуватимуть технологію AMD 3D V-Cache™ після запуску у 2023 році. Microsoft також оголосила, що випускатиме додаткові віртуальні машини та контейнери, які використовують AMD EPYC 4-го покоління.
  • Нові обчислювальні інстанси Oracle Cloud Infrastructure (OCI) E5 із процесорами AMD EPYC 4-го покоління використовуватимуться такими клієнтами, як Oracle Red Bull Racing, для розробки своїх проєктів силових агрегатів наступного покоління. Oracle також забезпечить підвищену безпеку за допомогою OCI Confidential Computing, що заснована на базі AMD Secure Encrypted Virtualization (SEV). Процесори AMD EPYC 4-го покоління додатково підтримують роботу MySQL HeatWave, Oracle Autonomous Database та Exadata Database Service на OCI.
  • Supermicro оголосила про значне поповнення своєї широкої лінійки серверів A+ series, що підтримують нові процесори AMD EPYC 4-го покоління. 
  • VMware оголосила про підтримку й оптимізацію vSphere® 8 для систем на базі процесорів AMD EPYC 4-го покоління.
Це цікаво:   Найкращі навушники для покупки у 2023 році

Процесори AMD EPYC 4-го покоління можуть забезпечити збільшення продуктивності до 2,8 разів8 і зниження енергоспоживання до 54%9. Це ще два досягнення до скарбнички із більш ніж 300 світових рекордів10, які були встановлені процесорами AMD EPYC. AMD EPYC 4-го покоління підтримуються повноцінною програмно-апаратною екосистемою, що охоплює різні робочі навантаження: бази даних, віртуалізація, штучний інтелект, машинне навчання, високопродуктивні обчислення та багато іншого. Ви можете дізнатися більше про екосистему AMD EPYC тут. Перегляньте повтор основної доповіді тут і відвідайте сторінку процесорів AMD EPYC 4-го покоління, аби дізнатися про них більше і прочитати відгуки клієнтів AMD.


Новини IT » Hardware » AMD представляє процесори AMD EPYC™ 4-го покоління для сучасних центрів обробки даних

Опубліковано


Останні новини IT: