Держспецзв’язку зберігатиме резервні копії державних електронних інформаційних ресурсів

Держспецзв’язку зберігатиме резервні копії державних електронних інформаційних ресурсів

Сьогодні Верховна Рада України у першому читанні підтримала відповідний законопроєкт, який має врегулювати питання інформаційної безпеки відомостей державних електронних інформаційних ресурсів у державних органах. За проголосували 294 народних депутати.

«У сучасному світі існує потреба посилювати кіберзахист критичних державних інформаційних ресурсів, адже ми маємо не допустити втрату будь-якої інформації з державних ресурсів. Зокрема, в умовах гібридної війни є загроза умисних дій щодо порушення функціонування або знищення інформації з цих ресурсів. Ми готові не тільки протидіяти цим викликам, а й повністю унеможливити такі ситуації», – коментує Голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь. 

Голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь

Після його прийняття в цілому державні органи, військові формування, державні підприємства, установи та організації повинні будуть створювати резервні копії своїх інформаційних ресурсів.

«Наразі Держспецзв’язку відповідно до рішення Уряду вживає заходів щодо створення Національного центру резервування державних інформаційних ресурсів. Він складатиметься з єдиних основних і резервних захищених дата-центрів обробки та збереження державних електронних інформаційних ресурсів», – додав Юрій Щиголь.

Депутати також прийняли рішення про підготовку законопроєкту до другого читання за скороченою процедурою – народні обранці впродовж семи днів мають надати пропозиції до документа.

Це цікаво:   Небезпечну для національної безпеки систему автоматичної фільтрації оскаржать у судах

Новини IT » Інтернет » Держспецзв’язку зберігатиме резервні копії державних електронних інформаційних ресурсів

Опубліковано


Останні новини IT: