На латвійські екрани вийшов dramedy-серіал «Залізні нерви» виробництва об’єднаної українсько-латвійської команди

На латвійські екрани вийшов dramedy-серіал «Залізні нерви» виробництва об’єднаної українсько-латвійської команди

6 березня на латвійській розважальній платформі Tet TV+ розпочалася трансляція серіалу «Залізні нерви», сценаристкою і продюсеркою якого стала українка Тетяна Гнєдаш. Режисеркою проєкту виступила Міла Погребиська. Оригінальний сценарій планувалося екранізувати та випустити в прокат в Україні.

Загалом у серіалі 16 серій, і перші з них уже викликали інтерес у глядачів.

Серіал торкається важливих тем, близьких серцю кожного. Серйозні життєві питання подаються у легкій формі — з гумором і посмішкою. «Залізні нерви» показує не лише розквіт кохання між двома, здавалося б, різними молодими людьми, а й те, що похилий вік може і має бути яскравим та сонячним для людей старшого покоління.

«Здатність любити життя — це найпростіше, найчесніше та найсильніше почуття у житті будь-якої людини. Це історія про те, як оптимісти та життєлюби можуть робити все — успішно працювати, добре дружити і знаходити щастя в сім’ї», — говорить Міла Погребиська, режисерка серіалу.

Тетяна Гнєдаш, продюсерка і сценаристка «Залізних нервів», згадує про ідею серіалу: «Бажання написати історію, яка була б одночасно смішною та повчальною, виникло перед самою війною, на початку минулого року. Ми вже деякий час жили у напрузі, відчуваючи наближення катастрофи. Тоді моє переконання полягало в тому, що мета і сенс життя — у творенні та русі вперед. Ось чому добро завжди перемагає! Наша історія схожа на диво, яке ось-ось станеться: молоді вчаться цінувати час, стосунки та життя, а старі відмовляються старіти у слухняний і нудний (безглуздий) спосіб».

Контекст: 

Серіал «Залізні нерви» виробляється об’єднаною латвійсько-українською творчою та технічною командою. Продюсерка й авторка сценарію українка Тетяна Гнєдаш. Останні десять років вона успішно займається виробництвом серіалів і телевізійного контенту в Україні, який транслювався найпопулярнішими українськими телеканалами – «Україна», «СТБ», «1+1», «ICTV», «Інтер», «Новий канал». Оригінальну версію серіалу «Залізні нерви» мали знімати в Україні, але війна змінила початкові плани, тому серіал адаптували латиською мовою. Режисерка Міла Погребиська й актори Анна Сердюк, Ганна Лебедєва та Віталій Салій також є українцями.

Це цікаво:   Оголошено дату релізу Corsairs Legacy

Новини IT » Інше » На латвійські екрани вийшов dramedy-серіал «Залізні нерви» виробництва об’єднаної українсько-латвійської команди

Опубліковано


Останні новини IT: