Huawei лідирує за кількістю патентів у сфері бездротового зв’язку у 2020 році, випереджаючи Qualcomm

Huawei лідирує за кількістю патентів у сфері бездротового зв’язку у 2020 році, випереджаючи Qualcomm

Huawei стала світовим лідером за кількістю патентів у сфері бездротового зв’язку в період до жовтня 2020 року. Попри пандемію та експортні обмеження з боку США, компанія зберегла високі темпи розвитку в галузі досліджень і розробок.

Згідно зі звітом пекінського постачальника баз даних incoPat, у період із січня до жовтня 2020 року китайський технологічний гігант Huawei подав 8 607 патентів у сфері бездротового зв’язку. Так, компанія випередила американського виробника чипів Qualcomm із його 5 807 патентами. Третє місце посів китайський виробник смартфонів Oppo з 5 353 патентами.

Частки Китаю та США на цьому ринку становлять по 32% від загальної кількості патентів у сфері бездротового зв’язку. За ними слідує Японія, що опинилася на третьому місці з 15%, та Південна Корея з 7%. Цей список ґрунтується на загальнодоступних даних про патенти у сфері бездротових мереж зв’язку, включно з технологією мобільної мережі 5G наступного покоління.

У звіті також йдеться про те, що мережева технологія бездротового зв’язку є важливим елементом сучасного світу та процесу досліджень і розробок у сфері 5G. В умовах нового технологічного суперництва та глобалізації мережева технологія бездротового зв’язку є важливим стратегічним вибором компаній, що мають намір протистояти міжнародній конкуренції.

Патенти, особливо у сфері нових технологій, зокрема 5G та штучного інтелекту (AI), відіграють важливу роль у визначенні того, які компанії та країни матимуть перевагу в економіці майбутнього. Наприклад, раніше уряд США наклав обмеження на співпрацю американських компаній із Huawei. Але побоюючись залишитись осторонь важливого процесу стандартизації 5G, у червні цього року країна зробила незвичний крок і оголосила про зміну правил. Так, організаціям США дозволено співпрацювати з китайською компанією для встановлення міжнародних стандартів мереж 5G.

Це цікаво:   Цього року Huawei та SERES випустять перший флагманський розумний автомобіль

Компанія не обмежилася лише поданням заявок на патенти. Згідно з раніше опублікованим звітом дослідницької та консалтингової компанії Strategy Analytics, Huawei також випередила швецького конкурента Ericsson та американську компанію Qualcomm завдяки плідній співпраці з розвитку 5G з міжнародною організацією 3GPP, яка займається розробкою стандартів телекомунікаційного зв’язку.

Наразі 3GPP окреслила Release 16, наступний етап стандартизації 5G. Він охоплює низку нових застосувань, а саме розвиток автономного водіння, розумних підприємств та дистанційної хірургії у галузі охорони здоров’я.

Варто згадати, що через занепокоєння зростанням економіки Пекіна та проблемами національної безпеки торік США загострили технологічну війну з Китаєм. Це загрожує розділенням двох економік у багатьох галузях і створенням подвійних стандартів для нових технологій.

Попри це, Китай продовжує активно підтримувати розвиток 5G. Нещодавно Міністерство промисловості та інформаційних технологій (MIIT) Китаю заявило, що країна побудувала приблизно 700 тис. базових станцій 5G у 2020 році, перевищивши початкову мету в пів мільйона.


Новини IT » Прес-релізи » Huawei лідирує за кількістю патентів у сфері бездротового зв’язку у 2020 році, випереджаючи Qualcomm

Опубліковано


Останні новини IT: