У китайській провінції Шаньсі відкрилася лабораторія інтелектуальних інновацій у гірничій промисловості

У китайській провінції Шаньсі відкрилася лабораторія інтелектуальних інновацій у гірничій промисловості

Huawei створює «модель Шаньсі» для розумного видобутку корисних копалин

Народний уряд провінції Шаньсі разом із компаніями Huawei Technologies Co., Ltd., Jinneng Holding Group та Shanxi Cloud Era Technology Co., Ltd. відкрили лабораторію інтелектуальних інновацій у гірничій промисловості (Intelligent Mining Innovation Lab) у місті Тайюань, провінції Шаньсі. Лабораторія допоможе зменшити ризики, підвищити ефективність та поліпшити рівень іскробезпеки завдяки застосуванню новітніх інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ). Серед них — бездротові промислові мережі управління, промислові оптичні кільцеві мережі та хмарні обчислення. 

У лабораторії працюватимуть 220 експертів у галузях ІКТ і вугільної промисловості. Вони розроблятимуть інновації у таких сферах, як інформаційні мережі, засоби автоматизації, технології інтелектуального зондування та великі дані, що генеруються вугільними шахтами, а також досліджуватимуть можливості співпраці у пов’язаних екосистемах. 

За словами генерального директора Huawei Женя Чженфея (Ren Zhengfei), Huawei сподівається об’єднати ІКТ із технологіями видобутку вугілля для підтримки цифрової та інтелектуальної трансформації у видобувній галузі, реалізації виробничої моделі «менше робітників, поліпшена безпека та підвищена ефективність». Окрім того, Ж. Чженфей заявив, що лабораторія досліджуватиме процес інтелектуального розвитку світової гірничодобувної промисловості: «У 2020 році ми вивчали роботу однієї шахти, одного металургійного заводу та одного порту. Протягом наступних двох-трьох років ми прагнемо дослідити роботу сотень шахт, заводів і портів». 

Лабораторія інтелектуальних інновацій у гірничій промисловості є результатом тісної співпраці Huawei та народного уряду провінції Шаньсі, спрямованої на створення цифрової екосистеми «для всіх». Шаньсі є однією з найбільших провінцій Китаю, що спеціалізуються на енерговиробництві, та має великий досвід у сфері видобутку вугілля. З 2019 року Huawei спільно з партнерами досліджує інтелектуальну трансформацію у вугільній промисловості Шаньсі, в результаті чого було створено чимало інтелектуальних рішень для галузі. Це сприяло розробці безпілотних, інтелектуальних, чистих та екологічних робочих операцій. 

Це цікаво:   «Хуавей Україна» передала сучасне серверне обладнання університету КПІ

Попередні проєкти надають упевненості в тому, що завдяки науковим інноваціям лабораторія сприятиме вирішенню проблемних питань галузі, таких як високий рівень ризику на виробництві, погані умови праці та складне в управлінні гірниче обладнання. 

Основна мета цифрової трансформації вугільної галузі — підвищення безпеки та ефективності. Умови праці в шахтах можуть бути дуже екстремальними, а величезні обсяги даних моніторингу мають досягати поверхні в режимі реального часу. Це призводить до дуже високого трафіку висхідного каналу, та водночас — до вкрай низького трафіку низхідного каналу.

Щоб вирішити ці питання, Huawei співпрацювала з галузевими партнерами для розробки компактних бездротових базових станцій. Вони стійкі до вологи, пилу і вогню, а також підтримують співвідношення висхідного/низхідного зв’язку 3:1. 

Huawei планує використовувати лабораторію інтелектуальних інновацій у гірничій промисловості як місце для розробок інноваційних рішень разом із партнерами, а також для відкриттів у сфері технологій, котрі можуть застосовуватися на шахтах. Зокрема, це самоочисні камери, низькочастотна бездротова передача, технології прогнозування ризиків. Також у ключових сценаріях застосовуватимуться роботи і безплотні операції в окремих регіонах. 

Відкриття цієї лабораторії є наступним кроком Huawei у вивченні галузевого виробництва і систем ухвалення рішень для кращого розуміння потреб цифрової трансформації у ключових сценаріях галузевого бізнесу. 


Новини IT » Прес-релізи » У китайській провінції Шаньсі відкрилася лабораторія інтелектуальних інновацій у гірничій промисловості

Опубліковано


Останні новини IT: