Huawei: «До 2025 року 97% усіх великих компаній застосовуватимуть штучний інтелект»

Huawei: «До 2025 року 97% усіх великих компаній застосовуватимуть штучний інтелект»

Технології допоможуть зробити життя кращим, бізнес — інтелектуальнішим, а світ — більш інклюзивним

Кень Ху (Ken Hu), заступник голови правління Huawei, виступив на церемонії відкриття Всесвітнього мобільного конгресу MWC 2021 у Шанхаї. Він розповів про величезний вплив COVID-19 на країни, підприємства і людей у всьому світі, а також про роль технологій у боротьбі з пандемією.

Ken Hu keynote speech

Кень Ху, заступник голови правління Huawei, виступив на Всесвітньому мобільному конгресі 2021 у Шанхаї

«Інновації — це не лише спосіб вирішення проблем сьогодення. Вони полегшують наше майбутнє. Як тільки візьмемо під контроль ситуацію з пандемією, ми повинні подумати над тим, як інновації можуть поліпшити якість життя, зробити бізнес інтелектуальнішим, а світ — більш інклюзивним, — сказав Кень Ху. — Ми повинні зосередитися на інноваціях, щоб забезпечити рівний доступ до цифрових можливостей і навичок для всіх».

Через COVID-19 до цифрової інфраструктури з’явилося безліч нових вимог. Протягом останнього року Huawei тісно співпрацювала з операторами, щоб забезпечити стабільність функціонування понад 300 мереж у 170 країнах світу. В Індонезії компанія застосувала нову технологію цифрової доставки, щоб швидко розгорнути понад 50 000 базових станцій. У китайському регіоні Нінся (Ningxia) Huawei інтегрувала маршрутизатори, що забезпечують корпоративним клієнтам доступ до декількох хмар, а також прискорюють цей процес і роблять його менш витратним. 

Інновації для поліпшення якості життя

Під час виступу К. Ху продемонстрував додаток Huawei Cyberverse. Це AR-сервіс, що поєднує можливості мереж 5G, 5G-пристроїв та AR-технології для створення більш захопливого віртуального досвіду перебування у реалістичному лісі чи космосі. Новий додаток дозволяє інтегрувати віртуальну та фізичну реальності з високоточними можливостями позиціонування на сантиметровому рівні, значною обчислювальною потужністю та широкосмуговою передачею даних через 5G. Huawei очікує, що додаток Cyberverse створить безліч нових можливостей для зростання різних галузей, зокрема освіти, розваг, туризму, транспорту і навігації.

Це цікаво:   Vodafone запустив програму стажування для української молоді

Інновації для інтелектуального бізнесу

Протягом останніх років такі технології, як 5G, хмарні обчислення і штучний інтелект (AI), почали відігравати важливу роль у виробництві, прискорюючи перехід до більш інтелектуальних та гнучких операцій. К. Ху розповів, як завод Huawei у Дунгуані наразі використовує 5G-мережі з додатками на основі штучного інтелекту і хмари на виробничих лініях 5G-смартфонів, щоб значно поліпшити продуктивність об’єкта.

Цифрова трансформація дає багато можливостей. Huawei передбачає, що до 2025 року 97% усіх великих компаній застосовуватимуть штучний інтелект. А 55% ВВП Китаю забезпечуватиме цифрова економіка. 60% доходів глобальних операторів надходитимуть від галузевих клієнтів. К. Ху зазначив, що для цього всі галузі повинні зосередитися на побудові екосистеми і створенні цінності завдяки цифровим технологіям.

Huawei є одним із провідних постачальників інфраструктури ІКТ. Компанія приділяє особливу увагу 5G-інноваціям для прискорення цифрової трансформації усіх галузей. К. Ху розповів, що інновації Huawei зосереджені на трьох сферах: технології, продукти і додатки.

  • Технології: нове рішення Huawei 5G Super Uplink забезпечує неперевершену швидкість висхідного каналу зв’язку.
  • Продукти: конвергентні продукти Huawei для периферійних обчислень 5G у 10 разів прискорили розгортання цих обчислень на об’єктах.
  • Додатки: лабораторія Huawei Wireless X Labs разом із партнерами створює 5G-додатки для різних сфер, зокрема виробництва, охорони здоров’я, фінансів, транспорту. Завдяки партнерству Huawei досліджує, як 5G може допомогти різним галузям ефективніше використовувати цифрові можливості.

Наразі Huawei підписала понад 1 000 контрактів із партнерами і регіональними операторами на промислове застосування 5G у понад 20 сферах.

Інновації для інклюзивного світу

К. Ху розповів, що світ стикнеться з проблемою К-подібного відновлення економіки, як тільки COVID-19 можна буде взяти під контроль. Він прогнозує, що розрив між тими, хто користується цифровими технологіями, й тими, хто цього не робить, зростатиме. Щоб уникнути незбалансованого розвитку, подолати цей розрив і сприяти забезпеченню інклюзивності, потрібно сфокусуватися на інноваціях, які створюють більшу соціальну цінність.

Це цікаво:   «Хуавей Україна» відкрила лабораторію Digital Power Lab в КПІ ім. Сікорського

Наразі компанія планує розгорнути понад 2 000 базових станцій RuralStar у віддалених регіонах Гани завдяки партнерству з місцевими операторами у побудові інфраструктури мережі. Це допоможе збільшити покриття мобільного зв’язку у Гані від 83% до 95% і вперше надати доступ до мережі раніше не підключеним спільнотам.

Завдяки новим послугам на основі штучного інтелекту, що базуються на Huawei Cloud, невелика компанія в Малайзії змогла поліпшити показники на виробництві у два рази без потреби залучення більшої кількості працівників під час пандемії. К. Ху також розповів, як 5G-мережі допомагають вирішити проблеми незбалансованого розподілу і нестачі медичних ресурсів при дистанційному ультразвуковому і КТ-скануванні.

Цьогоріч на MWC у Шанхаї Huawei представляє сім нових концепцій ІКТ-мереж, зокрема «Wireless 1+N», «Home+», «All-optical Bases» та «Cloud-network Smart Connections». Також компанія демонструє дев’ять нових продуктів і рішень, зокрема ультраспрощені базові станції, гігабітний домашній широкосмуговий доступ, преміальні приватні лінії та інтелектуальні хмарні мережі.

Захід MWC Shanghai 2021 проходить із 23 до 25 лютого в Шанхаї, Китай. Huawei презентує свої продукти і рішення на стендах E10, E50 та E90 у залі № 1 Шанхайського міжнародного виставкового центру (SNIEC). Щоб отримати детальну інформацію, будь ласка, перейдіть за посиланням: https://carrier.huawei.com/en/events/mwcs2021.


Новини IT » Прес-релізи » Huawei: «До 2025 року 97% усіх великих компаній застосовуватимуть штучний інтелект»

Опубліковано


Останні новини IT: