Vodafone та ГО «Аеророзвідка» встановлять систему онлайн відеонагляду в Чорнобильському заповіднику

Vodafone та ГО «Аеророзвідка» встановлять систему онлайн відеонагляду в Чорнобильському заповіднику

31 травня 2021 року Vodafone Україна, громадська організація «Аеророзвідка» та Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник підписали меморандум про співпрацю. Мета ініціативи полягає у розгортанні системи ситуаційної обізнаності в межах території Заповідника. 

Першим етапом співпраці між партнерами стане розгортання пілотного проєкту «Радагаст». Суть «пілоту» полягає у забезпеченні безперебійного відеоспостереження за акваторією річки Прип’ять та прибережними зонами. Нагляд здійснюватиметься з кутом зору до 300º, з можливістю оптичного наближення до х42 та із застосуванням штучного інтелекту. 

Територія Чорнобильського заповідника

Метою «Радагасту» є перевірка ефективності технічних рішень, тестування обладнання на сумісність та відповідність технічним вимогам. Результати, отримані в процесі його реалізації, допоможуть обрати найоптимальніші варіанти масштабування проєкту та створення багатофункціональної розгалуженої системи спостереження.

Система спостереження охоплюватиме акваторії річок, узбережжя, великі ділянки суходолу. Це дасть можливість компетентним службам оперативно реагувати на виникнення лісових пожеж, дії та пересування правопорушників. А науковці, які працюють у Заповіднику, отримають нові інструменти та можливості для вивчення явищ рослинного і тваринного світу.

Спостереження за територією Чорнобильського заповідника здійснюватиметься за допомогою сучасних засобів спостереження – відеокамер, тепловізорів, акустичних та сейсмічних сенсорів тощо. Безперебійну передачу даних буде реалізовано на базі 4G мережі Vodafone.

Це цікаво:   Vodafone запустив новий тариф Turbo: безлімітний інтернет та 1 600 хв за 165 грн

Новини IT » Прес-релізи » Vodafone та ГО «Аеророзвідка» встановлять систему онлайн відеонагляду в Чорнобильському заповіднику

Опубліковано


Останні новини IT: