Huawei відкриває свій найбільший Міжнародний центр з питань кібербезпеки та захисту конфіденційності у Китаї

Huawei відкриває свій найбільший Міжнародний центр з питань кібербезпеки та захисту конфіденційності у Китаї

Компанія Huawei відкрила найбільший Міжнародний центр з питань кібербезпеки та захисту конфіденційності в м. Дунгуань (Китай). На церемонії відкриття виступили представники GSMA, SUSE, Британського інституту стандартів, а також органів державного контролю з ОАЕ та Індонезії.

Окрім нового центру Huawei представила «Основні засади кібербезпеки продуктів» (Huawei Product Cyber Security Baseline). Це перший кейс, коли компанія оприлюднює свою базову концепцію управління безпекою продуктів для вільного користування. Відкриття центру відбулося у рамках масштабної кампанії Huawei зі взаємодії з клієнтами та партнерами для спільного зміцнення кібербезпеки у всій телекомунікаційній галузі.

«Питання кібербезпеки стоїть як ніколи гостро, — наголосив Кен Ху (Ken Hu), ротаційний голова ради директорів Huawei, під час відкриття центру в місті Дунгуань. — Як представникам однієї галузі нам варто співпрацювати, обмінюватися досвідом та розвивати наші здібності у сферах управління, нормативних актів, технічних стандартів та вимог. Ми маємо дати підстави громадськості й органам контролю бути впевненими у безпеці продуктів і послуг, якими вони користуються щодня. Разом ми можемо досягти необхідного балансу між мережевою безпекою та розвитком у цифровому світі».

Кен Ху, ротаційний голова ради директорів Huawei
Кен Ху, ротаційний голова ради директорів Huawei, під час відкриття Міжнародного центру з питань кібербезпеки та захисту конфіденційності в м. Дунгуань, Китай

Протягом останніх років диджиталізація та нові технології, такі як 5G та штучний інтелект, значно ускладнили кіберпростір, зокрема тим фактом, що через пандемію COVID-19 люди проводять більшу частину часу в інтернеті. Ці тенденції призвели до зростання нових кіберризиків.

Компанія Huawei відкрила новий Міжнародний центр з питань кібербезпеки і захисту конфіденційності в Дунгуані для вирішення цих ризиків. Центр створено з перспективою надання платформи зацікавленим сторонам для обміну досвідом у кіберуправлінні та спільній роботі над технічними рішеннями. Він має на меті демонструвати знайдені рішення, сприяти спілкуванню всередині галузі та створенню спільних інновацій, а також надавати можливість проводити оцінювання й сертифікацію безпеки. Центр буде відкритий для органів контролю, незалежних тестувальних організацій, організацій зі стандартизації, а також клієнтів, партнерів та постачальників Huawei.

Це цікаво:    «Хуавей Україна» підтримує українських студентів у межах MWC та European Talent Summit 2024

Організації GSMA і 3GPP співпрацювали із зацікавленими сторонами для впровадження єдиного підходу до кібербезпеки у телекомунікаційній галузі — стандартизованого механізму оцінки кібербезпеки NESAS. Вони отримали визнання гравців галузі та відіграватимуть важливу роль у розвитку й перевірці мережевої безпеки.

«Надання наявних та нових послуг в еру 5G суттєво залежатиме від підключення у мобільних мережах, а також надійності і безпеки базової технології, — зазначив Матс Гранрід (Mats Granryd), генеральний директор GSMA. — Такі ініціативи, як «База знань з кібербезпеки GSMA 5G» (GSMA 5G Cybersecurity Knowledge Base), розроблені, щоб допомогти зацікавленим сторонам зрозуміти та скоротити мережеві ризики. А NESAS, стандартизований механізм оцінки кібербезпеки, покликаний сприяти підвищенню рівнів безпеки мережевого обладнання в усьому секторі».

Також на заході Huawei представила «Основні засади кібербезпеки продуктів» (Huawei Product Cyber Security Baseline). Їх розроблено у результаті понад десятирічного досвіду компанії у галузі управління безпекою продуктів, зокрема створення низки зовнішніх нормативних актів, технічних стандартів та вимог. Разом з іншими механізмами управління Huawei засади допомагають забезпечити якість, безпеку та надійність її продуктів. За останні роки Huawei побудувала понад 1 500 мереж, що поєднують більш ніж 3 млрд людей у 170 країнах і регіонах. На жодній із цих мереж не виявлено значних інцидентів порушення безпеки.

«Ми вперше ділимося нашими основними засадами з усією галуззю, а не лише основними постачальниками, — сказав Шон Ян (Sean Yang), директор глобального відділу кібербезпеки та захисту даних Huawei. — Хочемо запросити всі зацікавлені сторони, зокрема клієнтів, органи контролю, організації зі стандартизації, постачальників технологій та тестувальні організації, до обговорення питань впровадження основних засад кібербезпеки й співпраці у цій сфері. Разом ми вдосконалюватимемо безпеку продуктів в усій галузі».

Наразі в галузі досі не сформований єдиний підхід, що базується на стандартах, зокрема у сфері управління, технічних можливостей, сертифікації та співпраці.

Це цікаво:   Україна отримала нових фахівців з data science від школи Vodafone Big Data Lab

«Ризики у сфері кібербезпеки є спільною відповідальністю всіх гравців галузі, — зазначив Кен Ху. — Уряди, організації зі стандартизації та постачальники технологій мають співпрацювати, щоб сформувати єдине розуміння викликів галузі кібербезпеки. Нам необхідно поставити спільні цілі міжнародного рівня, узгодити зобов’язання та об’єднати зусилля для створення надійного цифрового середовища, що відповідає викликам сьогодення і майбутнього».

Щоб завантажити Huawei Product Cyber Security Baseline, будь ласка, перейдіть за посиланням.


Новини IT » Прес-релізи » Huawei відкриває свій найбільший Міжнародний центр з питань кібербезпеки та захисту конфіденційності у Китаї

Опубліковано


Останні новини IT: