Huawei провела Європейський день інновацій 2022 у Будапешті

Huawei провела Європейський день інновацій 2022 у Будапешті

Huawei провела Європейський день інновацій 2022, свій флагманський саміт з інновацій у Європі. Вже десятий рік Huawei проводить цей захід, на якому компанія та її партнери діляться інформацією про те, як технологічні інновації можуть сприяти цифровізації, переходу на екологічно чисту енергію, збереженню біорізноманіття та розвитку талантів.

Приблизно 250 представників уряду, промисловості та наукових кіл зібралися в історичній будівлі Castle Garden Bazaar, щоб обговорити тему саміту — «Інновації для різноманітної Європи». Використовуючи свою демовантажівку, Huawei також продемонструвала кілька варіантів впровадження 5G у різних галузевих сценаріях, включаючи логістику, роботу портів та видобуток корисних копалин із застосуванням приватних мобільних мереж 5G.

Відкриваючи саміт, Джефф Ван, президент відділу зв’язків із громадськістю та комунікацій Huawei, сказав: «Ми в Huawei віримо, що можемо вказати шлях для розвитку інноваційного процесу за рахунок постійних інвестицій у дослідження та розробки. І хоча процес інновацій сповнений невизначеності, як і наш шлях у майбутнє, одне можна сказати напевно: інновації матимуть вирішальне значення для досягнення спільного стійкого майбутнього. Ми з нетерпінням очікуємо на продовження спільної роботи з нашими партнерами для створення розумнішої, зеленішої та стійкішої Європи».

Петер Сіярто, міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини, зазначив: «В останні роки Угорщина досягла успіху у боротьбі за інвестиції великих китайських компаній. Центр досліджень і розробок Huawei у Будапешті та найбільший у Європі логістичний центр поруч зі столицею є перевагами нашої країни. Ми пишаємося інвестиціями Huawei в Угорщину, ми пишаємося тим, що компанія довіряє угорським талантам, людям і нашій системі освіти. Обидві сторони отримали велику вигоду зі стратегічної співпраці, проголошеної десять років тому, і угорський уряд готовий продовжити цей шлях».

Петер Сіярто, міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини

Перехід на зелену енергетику

Це цікаво:   LG представила LG Business Cloud на ISE 2024

Розділяючи загальне бачення економіки, заснованої на зеленій енергетиці, міністерство технологій і промисловості Угорщини, Hungarian Battery Association, Planergy Solutions та Huawei спільно підготували «білу книгу» щодо майбутнього угорського енергетичного сектора. У документі розглядаються виклики, пов’язані з поточним переходом на зелену енергію в Угорщині, наприклад, стратегія збереження енергії.

«Ми досягаємо значного прогресу у скороченні викидів парникових газів. Цифровізація буде вкрай необхідна у сфері енергопостачання, на перший план мають вийти інноваційні рішення. Ми врахували все це в інвестиційній карті Угорщини», — сказав Марк Альфьольді-Борусс, заступник державного секретаря з енергетики у Міністерстві технологій та промисловості.

Бесіме Оздерічі, членкиня ради директорів SolarAPEX, прокоментувала партнерство з Huawei: «Ми використовували технології, щоб побудувати більш зелену планету і створити краще майбутнє для наступних поколінь». Раніше цього року SolarAPEX уклала партнерську угоду з Huawei для будівництва найбільшої у світі сонячної електростанції на даху Tosyali Holding у Туреччині. Загальна встановлена потужність проєкту становитиме 140 МВт, що дозволить скоротити викиди вуглекислого газу на 116 525 метричних тонн на рік.

5G забезпечує інновації для «розумної» Європи

Huawei є постачальником багатьох інноваційних рішень на базі 5G у Європі.

«Компанії Huawei та Nova співпрацювали з грецьким стартапом PROBOTEK для розробки та успішного впровадження інноваційного рішення для раннього виявлення пожеж і негайного реагування з використанням технології 5G, штучного інтелекту та дронів. Цей пілотний проєкт був спільною ініціативою, спрямованою на вирішення проблем із соціальними, екологічними й економічними наслідками пожеж», — сказав Джордж Делапортас, співзасновник і генеральний директор PROBOTEK.

В Австрії Huawei також співпрацювала з компанією Dronetech, яка виробляє безпілотні літальні апарати. Компанії розробляли рішення для інтелектуального землеробства, що використовує технологію 5G для скорочення використання води та пестицидів і підвищення продуктивності. В Угорщині Huawei та її партнери будують перший у Європі інтелектуальний залізничний вузол 5G.

Це цікаво:   «ГігаПодарунки»: Vodafone підтримує своїх абонентів та надає додаткові 10 ГБ  в тарифах

«Традиційна класифікація, яка розділяє виробництво, послуги та цифрову економіку, зникає. Міжнародні організації та уряди повинні співпрацювати з приватним сектором для підтримки продуктивної цифрової трансформації за допомогою штучного інтелекту», — сказав Марко Камія, керівник відділу інноваційних стратегій і цифровізації в UNIDO. Камія високо оцінив підтримку Huawei премії Global Innovation Award, великої ініціативи UNIDO у цій галузі.

Марко Камія, керівник відділу інноваційних стратегій і цифровізації в UNIDO

Розвиток талантів і збереження біорізноманіття

Під час заходу Угорський університет державної служби та Huawei підписали угоду про партнерство у рамках стипендіальної програми «Насіння для майбутнього», спрямованої на розвиток освіти в галузі ІКТ. За останні два роки програма надала приблизно тисячі студентів із 12 європейських країн стипендії на загальну суму 5 млн євро.

Huawei також розповіла про свої останні зусилля з охорони природи у рамках проєкту TECH4ALL, співпрацюючи з Rainforest Connection і польським Біловезьким національним парком. У цьому проєкті використовується система акустичного моніторингу лісів на базі штучного інтелекту для вивчення впливу зміни клімату на біорізноманіття.

Професор Гергелі Делі, ректор Університету державної служби, розповів про ще один проєкт сталого розвитку, над яким університет працював разом із Huawei. У проєкті використовується інтелектуальне фотоелектричне рішення, встановлене на трейлерах, для кращої підтримки досліджень з управління водними ресурсами в районах басейну Дунаю, що охороняються, для запобігання повеням.

Професор Делі сказав: «Ця співпраця є чудовим прикладом того, як бізнес може підтримати академічну установу, створюючи цінність і демонструючи стійку роль сучасних технологій, що розвивається, у захисті навколишнього середовища та дослідженнях».


Новини IT » Прес-релізи » Huawei провела Європейський день інновацій 2022 у Будапешті

Опубліковано


Останні новини IT: