ДБЖ – потужність, надійність і спокій для бізнесу

ДБЖ – потужність, надійність і спокій для бізнесу

Перебої та відключення електроенергії можуть значно вплинути на бізнес. Якщо сервери центрів обробки даних будуть знеструмлені навіть лише на кілька секунд, це може призвести до годин або днів простою – одна година з яких може коштувати компаніям понад 300 тисяч євро, а в деколи – до 5 мільйонів євро.

Такі проблеми не обмежуються великими організаціями. Незалежно від масштабів комп’ютери, сервери та мережа настільки ж важливі для бізнесу, як центри обробки даних для великих підприємств. Простій може бути не тільки дорогим у сенсі втрати продуктивності, репутації та продажів, але й спричинити неминучі затримки під час перезавантаження обладнання, відновлення пошкоджених файлів і повторного запуску перерваних процесів. Часто можуть залишитися непомітні пошкодження схем та інших компонентів, які, якщо їх не перевірити, можуть призвести до передчасної відмови обладнання та втрати даних.

Багато компаній покладаються на генератор, щоб захистити своє цінне обладнання від перебоїв живлення. Але лише цього недостатньо. Джерело безперебійного живлення (ДБЖ) гарантує, що обладнання продовжить функціонувати, доки не запрацює генератор, що часто може тривати кілька хвилин. Тільки з цієї причини ДБЖ можна вважати надійною стратегією захисту електроенергії, яка забезпечує економічно ефективне страхування від впливу потенційних відключень.

Захист електроенергії

ДБЖ захищає обладнання бізнесу від таких проблем, як збої, які переривають електропостачання, виконуючи три основні функції. Це запобігає пошкодженню апаратного забезпечення, яке зазвичай спричиняється стрибками напруги. Важливо, що ДБЖ також запобігає втраті та пошкодженню даних. Без нього дані, що зберігаються на пристрої, який піддається жорсткій системі, можуть бути пошкоджені або повністю втрачені. Однак у поєднанні з програмним забезпеченням для керування живленням ДБЖ може сприяти плавному вимкненню системи, а у віртуальних середовищах може ініціювати міграцію віртуальних машин на резервний сайт або хмару.

Це цікаво:   Співпраця LG OLED та Шепард Фейрі переносить вуличне мистецтво в цифровий простір завдяки передовим технологіям

Крім того, це забезпечить постійну доступність для мереж та інших програм – ефективно для уникнення простоїв. Деякі ДБЖ можуть забезпечити достатній час роботи від батареї, щоб пройти через короткі відключення електроенергії, інші – забезпечити години роботи, достатні для тривалих відключень.

Правильне рішення

Універсального підходу до вибору ДБЖ не існує. Визначаючи, який найкраще відповідає конкретним потребам організації, необхідно враховувати кілька факторів. Важлива, наприклад, галузь роботи компанії. Трифазні ДБЖ можуть виробляти більше електроенергії, ніж однофазні, і зазвичай використовуються в промислових і комерційних умовах, тоді як однофазні – для повсякденного обладнання з меншими потребами в електроенергії, наприклад, для ноутбуків, освітлення та телевізорів. Визначивши, чи має ДБЖ бути однофазним, чи трифазним, варто звернути увагу на номінальну потужність навантажень компанії, що ще більше звужує вибір. Особливо, в однофазному розгортанні часто має сенс вибрати ДБЖ, який перевищує поточні потреби потужності, але допускає майбутнє зростання.

Організації повинні визначити свої вимоги до часу роботи, оскільки це може значно вплинути на вартість рішення. І також розглянути, скільки місця готові виділити для ДБЖ, і де планують його встановити. Це допоможе визначити, яке середовище краще підходить для моделі башти чи стійки. Хоча деякі ДБЖ можна розгортати в будь-якій формі.

На цьому етапі також слід розглянути можливе майбутнє розширення. Для організацій, які зважають на витрати або мають обмежений бюджет, наприклад, ДБЖ із властивою масштабованістю часто забезпечить найкращу довгострокову цінність, дозволяючи їм збільшити потужність без необхідності купувати додаткове обладнання.

І, звісно, важлива керованість. У той час як ДБЖ захищатиме підключене навантаження під час відключення, програмне забезпечення для керування живленням принаймні гарантуватиме збереження всіх незавершених робіт і плавне відключення електронного обладнання, якщо відключення перевищує заряд батареї ДБЖ. Додаткові можливості моніторингу та керування включають реєстрацію та сповіщення про події живлення, інтеграцію у віртуальні та хмарні платформи та віддалений моніторинг ДБЖ обслуговчим персоналом від його виробника.

Це цікаво:   Anker представляє внутрішньоканальні навушники Soundcore Liberty 4 NC

Душевний спокій

Важливо обрати ДБЖ, який відповідає потребам організації в управлінні електроенергією. Особливо, в поточній ситуації, коли вірогідність відключень та перебоїв залишається високою, зокрема, під час війни в Україні. В Європі також зростає попит на енергію, посилюється геополітичний вплив, екстремальні атмосферні явища, зміни клімату. Шлях від викопного палива до менш стабільних відновлюваних джерел енергії також означає, що проблеми в глобальній енергетичній системі відчують підприємства всюди.

Підсумовуючи, варто зазначити, що дозволяючи системам бізнесу або організації працювати до відновлення регулярного електропостачання, ДБЖ може запропонувати душевний спокій. Адже навіть під час збою його співробітники можуть продовжувати роботу, дані не будуть втрачені, а бізнес функціонуватиме як зазвичай.


Новини IT » Технології » ДБЖ – потужність, надійність і спокій для бізнесу

Опубліковано


Останні новини IT: