AMD розкриває подробиці стратегії із забезпечення найкращого в своєму класі зростання і високого прибутку акціонерів на Дні фінансового аналітика 2020

AMD розкриває подробиці стратегії із забезпечення найкращого в своєму класі зростання і високого прибутку акціонерів на Дні фінансового аналітика 2020

У рамках Дня фінансового аналітика компанія AMD (NASDAQ: AMD) поділилася подробицями наступної фази зростання за рахунок розробки і виробництва високопродуктивних центральних (CPU) і графічних (GPU) процесорів різних поколінь, а також активних інвестицій у розвиток технологій. Цей план розроблено з метою забезпечити виробництво провідних продуктів і розробку проривних рішень.

«Наші плани розвитку в області розробки центральних і графічних процесорів націлені на істотне прискорення зростання виручки і забезпечення високої прибутковості для акціонерів, — зазначила президент і генеральний директор компанії AMD доктор Ліза Су. — Ми зосереджені на суворому дотриманні наших планів розвитку в області інтелектуальної власності та прагнемо пропонувати сучасні технології для збереження та збільшення своєї частки на величезних ринках високопродуктивних ПК, комп’ютерних ігор і центрів обробки даних, що швидко зростають».

Новини технологій

Поставивши покупцям понад 260 мільйонів ядер Zen x86 у процесорах AMD Ryzen™ і AMD EPYC™, компанія AMD поділилася планами подальшого закріплення цього успіху завдяки випуску процесорних ядер наступного покоління, а також інноваціям в області упаковки кристала та інтерконекту:

  • Компанія AMD планує представити перші процесори на базі ядра «Zen 3» наступного покоління до кінця 2020 року. Наразі триває розробка ядра «Zen 4», розрахованого на застосування 5-нм техпроцесу.
  • Компанія поділилася планами щодо зміцнення свого лідерства в сфері виробництва чипсетів і 3D-упаковки кристалів, включаючи нову технологію X3D, в якій застосована комбінація чипсетів з гібридним стекінгом 2.5D і 3D, що призводить до понад десятикратного зростання щільності пропускної здатності.
  • AMD анонсувала вихід архітектури третього покоління AMD Infinity з оптимізованою технологією узгодження пам’яті CPU і GPU, яка дозволяє істотно підвищити продуктивність і спростити процес програмування, необхідний для швидкісних обчислень, завдяки тому, що CPU і GPU тепер можуть узгоджено використовувати спільні області пам’яті.
  • При розробці нових продуктів компанія AMD ґрунтується на своєму потужному і функціональному портфелі рішень в області безпеки продукції. Компанія оголосила про приєднання до Консорціуму конфіденційних обчислень (Confidential Computing Consortium) — групи провідних виробників обладнання та програмного забезпечення, які співпрацюють з метою забезпечення захисту інформації протягом усього її життєвого циклу.
Це цікаво:   AMD анонсує FSR 3.1 на GDC24 та випускає AMD Software Adrenalin Edition 24.3.1 із підтримкою Dragon’s Dogma 2

Для вирішення проблеми кількості різних видів навантаження GPU, що зростає, компанія AMD анонсувала план розвитку продуктів різних поколінь, щоб сформувати дві оптимізовані архітектури графічних процесорів для ігрової індустрії і ринків ЦОДів:

  • Архітектура AMD Radeon™ DNA (AMD RDNA) розроблена для ігрових додатків і наразі застосовується у відзначеній нагородами серії відеокарт AMD Radeon™ RX 5000. Планується, що архітектура наступного покоління AMD RDNA 2 забезпечить 50-відсоткове підвищення продуктивності на ват порівняно з архітектурою AMD RDNA першого покоління. Вона підтримуватиме відстеження траєкторії променя з апаратним прискоренням, Variable Rate Shading (VRS) та інші сучасні функції. Запуск перших продуктів на базі архітектури AMD RDNA 2 очікується наприкінці 2020 року.
  • Компанія AMD надала інформацію про нову архітектуру AMD Compute DNA (AMD CDNA), розроблену для прискорення обчислювальних операцій у центрах обробки даних. Архітектура першого покоління AMD CDNA, планована до запуску цього року, включає в себе архітектуру другого покоління AMD Infinity для прискорення зв’язку GPU – GPU й оптимізована для завдань машинного навчання і високопродуктивних обчислювальних додатків. Архітектура AMD CDNA 2, що йде слідом, підтримуватиме архітектуру третього покоління AMD Infinity для застосування в суперкомп’ютерах наступного покоління ексафлопсного класу.
  • Розширюючи попередні покоління ПЗ ROCm з відкритим вихідним кодом для центрів обробки даних, AMD планує цього року представити ROCm 4.0 в якості програмного рішення для систем ексафлопсного класу продуктивності та завдань машинного навчання.

Новини ринку центрів обробки даних

З 2017 року компанія AMD привнесла значну кількість інновацій на ринок центрів обробки даних. Компанія представила план розвитку флагманських продуктів на основі реалізації переваг серверних процесорів AMD EPYC першого і другого поколінь, а також поділилася подробицями свого плану безперервного впровадження інноваційних рішень на великій кількості ринків, що зростають, пов’язаних з центрами обробки даних:

  • AMD рухається в майбутнє ексафлопсних обчислень зі своїми CPU, GPU, рішеннями інтерконекту та програмним забезпеченням, у тому числі з нещодавно анонсованим суперкомп’ютером El Capitan у Ліверморській національній лабораторії ім. Е. Лоуренса (Lawrence Livermore National Laboratory). Його запуск планується в 2023 році. Його очікувана продуктивність щодо операцій з рухомою точкою становить 2 Ефлопс, що робить його більш продуктивним, ніж 200 найшвидших з наявних на сьогодні суперкомп’ютерів у світі разом узятих.
  • Компанія AMD продовжує нарощувати обороти на ринках корпоративних систем, хмарних обчислень і HPC завдяки процесорам другого покоління AMD EPYC™, забезпечуючи найкращі показники продуктивності та переваги в оптимізації сукупної вартості володіння (TCO) для найбільш важливих корпоративних і хмарних додатків. У 2020 році очікується поява понад 150 об’єктів хмарної інфраструктури і 140 серверних платформ на базі процесорів AMD EPYC.
  • AMD сприяє зростанню швидкості обчислень за допомогою нових технологій, таких як архітектура AMD CDNA, архітектура третього покоління Infinity і ПЗ ROCm 4.0. Усі вони будуть сумісні з Frontier і El Capitan ― суперкомпьютерами на базі компонентів AMD.
Це цікаво:   Зарплати affiliate-менеджерів.  Аналітика від компанії Zeeks, липень 2023 рік

Новини ринків обчислень і графічних процесорів

AMD зарекомендувала себе на ринку як компанія, що підтримує стійке зростання на ринках ПК та ігрових технологій завдяки флагманським процесам AMD Ryzen™, графічним процесорам AMD Radeon™ та замовним рішенням. З 2017 року AMD практично подвоїла як поставки клієнтського обладнання, так і ринкову частку, створивши велику лінійку процесорів для високопродуктивних настільних робочих станцій, професійних настільних робочих станцій класу high end (HEDT) і ноутбуків. В ігровому сегменті партнери AMD, власники брендів світового рівня, оснастять графічними процесорами AMD Radeon понад 500 мільйонів найпопулярніших ігрових пристроїв, що дасть можливість 2,5 мільярда геймерів у всьому світі скористатися перевагами технологій AMD. Для зміцнення лідерських позицій на ринку в якості постачальника електронних компонентів для ігрових консолей номер один у світі AMD встановила довгострокові відносини з компаніями Microsoft і Sony.

У 2020 році та в подальшому компанія AMD бачить великі можливості для продовження стійкого зростання в рамках своїх продуктових лінійок обчислювальних рішень і графічних процесорів:

  • AMD очікує зміцнення своїх провідних позицій за рахунок процесорів третього покоління AMD Ryzen™ на базі архітектури «Zen 2», побудованої на 7-нм техпроцесі. Процесори розроблені спеціально для настільних робочих станцій і ноутбуків як для звичайних користувачів, так і для корпоративного сегмента. Створені з урахуванням оптимізації взаємодії з користувачем на цих ринках, новітні процесори AMD Ryzen забезпечують неперевершені характеристики за продуктивністю, швидкістю відгуку, часом автономної роботи і безпекою для найбільш вимогливих додатків. AMD безперервно підвищує якість своїх рішень на ринках ігор, створення контенту і продуктивних обчислень. Поставка перших продуктів AMD Ryzen™ на базі технології «Zen 3» у 2020 році істотно сприятиме вирішенню цього завдання.
  • AMD планує поставляти повний комплект високопродуктивних продуктів для графічних додатків на базі архітектури AMD RDNA і забезпечити таким чином подальше розширення використання рішень AMD Radeon. Забезпечуючи подальше збільшення видатної продуктивності відеокарт Radeon RX 5000 серії, графічні процесори Navi 2X на базі технології AMD RDNA 2 дозволяють реалізовувати функціонал ігор у роздільній здатності 4K, а також нові функції, включаючи підтримку відстеження траєкторії променя з апаратним прискоренням і суттєве підвищення продуктивності.
Це цікаво:   Дослідження Mastercard: 51% українців готові користуватися виключно цифровим банкінгом

Заява з приводу COVID-19

У зв’язку з поширенням спалаху коронавірусу (COVID-19) пріоритетними для компанії є питання здоров’я і благополуччя працівників, клієнтів, партнерів AMD та учасників пов’язаних з компанією спільнот. AMD висловлює свою повагу та вдячність людям та організаціям, які невпинно працюють у всьому світі над вирішенням ситуації, що виникла у сфері охорони здоров’я.

На Дні фінансового аналітика 2020 компанія AMD підтвердила своє фінансове керівництво на I квартал 2020 року. AMD очікує, що в I кварталі вплив COVID 19 буде незначним, з потенційним встановленням нижньої межі виручки на рівні 1,8 млрд доларів плюс-мінус 50 мільйонів доларів. Фінансове керівництво на весь 2020 рік залишається незмінним.


Новини IT » Аналітика » AMD розкриває подробиці стратегії із забезпечення найкращого в своєму класі зростання і високого прибутку акціонерів на Дні фінансового аналітика 2020

Опубліковано


Останні новини IT: