Payoneer оприлюднив результати дослідження сфери онлайн-освіти.

Payoneer оприлюднив результати дослідження сфери онлайн-освіти.

Платформи онлайн-освіти навесні 2020-го відмітили приріст кількості студентів близько 520% відносно того ж періоду 2019-го року.

Інтернет суттєво вплинув на формати роботи з інформацією у сучасному світі. Велика кількість даних та висока швидкість обробки дозволили нам повністю змінити способи отримання нових знань, вплинули на те, як ви вчимо та вчимося. Багато процесів у освітній сфері перейшли у онлайн-формат, навчання стало більш динамічним. Цю тенденцію посилив також спалах Covid-19, за кілька місяців перетворивши онлайн-освіту з категорії хобі у категорію єдиного можливого способу отримувати нові знання.

Аналітики Payoneer опитали онлайн-викладачів з 40 країн світу, щоб дізнатись, як на них вплинула пандемія та які прогнози вони можуть дати для індустрії онлайн-освіти.

В умовах невизначеної економічної ситуації багато хто намагається оновити існуючі навички та отримати нові, аби залишатись затребуваними на ринку. Так, освітня платформа Coursera відмічає, що з середини березня кількість студентів зросла на 25 млн. Це на 520% перевищує показники березня 2019 року. А платформа Udemy повідомляє про збільшення кількості студентів на 425%.

В цілому на ринку онлайн-освіти існує безліч сервісів, платформ та напрямків. Для наочності ми виділили два основних напрями: навчання професійним навичкам (робота над компетенціями у професійній сфері, над hard skills) та вивчення іноземних мов. Близько 75% опитаних викладачів відмітили, що приєднались до індустрії протягом останніх двох років. 

Що цікаво, 77% викладачів іноземних мов мають офіційну кваліфікації (сертифікати TESOL, TEFL тощо, ступінь бакалавра або ж знання мови на рівні носія). При цьому 73% викладачів професійних навичок офіційної кваліфікації не мають: вони покладаються тільки на свій практичний досвід, що може бути більш цінним у даній сфері. Тим не менш, наявність офіційної кваліфікації майже не відзначається на рівні доходу:

Це цікаво:   Підсумки дослідження ринку медійної інтернет-реклами за 2022 рік


58% викладачів іноземних мов отримують на місяць від $500, половина з них – від $1000 до $3000.
52% викладачів професійних навичок отримують на місяць $500, 21% з них – від $1000 до $3000, а 8% вийшли на дохід від $3000 на місяць. Статистика демонструє, що для багатьох спеціалістів сфера онлайн-освіти стала єдиним джерелом доходу, це актуально для 77% викладачів іноземних мов та 52% викладачів професійних навичок.


Близько 90% опитаних викладачів готові розглядати онлайн-освіту як єдине джерело доходу.

Стосовно другої сторони, учнів, умови для них залишились без змін. 75% опитаних викладачів повідомляють, що не змінювали ціни на свої курси та програми навчання не дивлячись на збільшення попиту.

Аналітики Payoneer вважають, що тенденція до зростання вертикалі онлайн-освіти продовжиться. Локдаун посунув онлайн-формат навчання на перший план і багато хто відкрив для себе дистанційне навчання як новий зручний формат отримання знань. Це є позитивним сигналом для онлайн-викладачів, які планують далі набирати учнів для своїх курсів. В результаті, 87% тих, хто вчить професійним навичкам та 54% тих, хто викладає іноземні мови очікують що попит на їх послуги у довгостроковій перспективі збільшиться. 


Новини IT » Аналітика » Payoneer оприлюднив результати дослідження сфери онлайн-освіти.

Опубліковано


Останні новини IT: