Дослідження Mastercard: 51% українців готові користуватися виключно цифровим банкінгом

Дослідження Mastercard: 51% українців готові користуватися виключно цифровим банкінгом

Українці продовжують активно користуватися цифровими каналами для здійснення банківських операцій. Так, згідно з дослідженням MasterIndex, проведеним на замовлення Mastercard, 94% держателів карток сьогодні користуються цифровим банкінгом, причому переважна більшість з них (75%) надають перевагу саме мобільним застосункам. Крім цього, понад половина опитаних українців (51%) стверджує, що в найближчі два роки готова повністю перейти у диджитал-банкінг, без відвідування фізичних банківських відділень.

Частота користування цифровим банкінгом зросла – про це заявляють 43% опитаних респондентів. Загалом, третина українців (31%) заходить до банківського мобільного застосунку чи онлайн-банкінгу щодня, ще 41% роблять це як мінімум декілька разів на тиждень. 

Найпопулярнішими операціями у цифровому банкінгу серед українців стали поповнення мобільного рахунку (82%), переказ коштів з картки на картку (80%), оплата комунальних послуг (72%), донати (30%), оплата кредиту (24%), придбання транспортних квитків (23%), відкриття депозитів (14%) та платіжних карток (14%). 

Серед додаткового функціоналу, який хотіли б бачити користувачі у цифровому банкінгу, відзначають можливість оформити платіжну картку онлайн (61%), управління рахунками різних банків в одному застосунку (52%), придбання криптовалюти (27%), купівлю квитків на транспорт (27%), отримання фінансових консультацій з управління активами (22%), а також можливість купувати цінні папери та акції (21%).

«Цифровізація банківських рішень надає українцям можливість отримувати якісні фінансові послуги швидко та безпечно – у будь-який час та у найбільш зручний спосіб. Цифрова трансформація стала запорукою стійкості фінансового сектору у часи повномасштабної війни, забезпечуючи безперебійний доступ українців до управління своїми рахунками. Це стало можливим завдяки багаторічним зусиллям усіх учасників фінансового ринку та відкритості українців до інноваційних рішень», – зазначила Анна Онищенко, віцепрезидентка по роботі з клієнтами Mastercard в Україні та Молдові.

Це цікаво:   Зарплати affiliate-менеджерів.  Аналітика від компанії Zeeks, липень 2023 рік

Протягом багатьох років компанія Mastercard спільно з Національним банком України та іншими урядовими установами, банками та торговельними партнерами активно розвивали платіжну та цифрову екосистему країни, що дозволило забезпечити безперебійну роботу безготівкових оплат та цифрових сервісів із перших днів повномасштабного вторгнення. Певні фінансові послуги та цифрові сервіси довоєнних часів набули особливої ​​актуальності сьогодні. Так, програма Mastercard ‘Digital First’ дозволяє оформити цифрову картку в банківському мобільному застосунку й одразу використовувати її для оплат. Інший сервіс Mastercard – «Готівка на касі» – забезпечив українцям доступ до коштів на карткових рахунках на касах десятків торговельних мереж. А технологічна платформа Mastercard Send дозволяє швидко та зручно отримувати та надсилати грошові перекази, збирати донати, отримувати виплати на картки від міжнародних організацій. Також минулого року компанія Mastercard спільно з «Укрзалізницею» запустила мобільний застосунок для продажу квитків – кількість його користувачів сягнула вже майже 670 000.


Новини IT » Аналітика » Дослідження Mastercard: 51% українців готові користуватися виключно цифровим банкінгом

Опубліковано


Останні новини IT: