«Главред-медіа», «Пресцентр» та УНІАН об’єднано у холдинг

Угоду про консолідацію активів холдингу «Главред-медіа», інформаційного агентства УНІАН та ТОВ «Пресцентр» – видавця «Газети по-київськи» – було підписано у п’ятницю, 4 серпня. Генеральним директором холдингу став Олег Наливайко. Рішення щодо розвитку видань в межах холдингу прийматиме Рада директорів. Учасники ринку вважають, що альянс компаній підвищить ефективність ведення бізнесу, та пов’язують угоду зі зміною у складі власників.

 


«Консолідація медіа активів сприятиме активному розвитку наших видань та розширенню нашої присутності на медіаринку», – заявила президент УНІАН Ірина Геращенко на прес-конференції у Києві 6 серпня. За її словами, акціонерами холдингу, якими на сьогоднішній день є Олександр Третяков та видавництво «Пресцентр», було прийнято рішення про те, що «акції медіа залишаються в управлінні редакційних колективів».


Таким чином, до складу новоствореного холдингу, який поки що не отримав назви, увійшли два тижневики («Главред», «Профіль-Україна»), три щоденних газети («Новая», «Известия в Украине», «Газета по-київськи»), три щотижневі газети («Газета по-дніпровськи», «Газета по-одеськи», «Газета по-харківскьки»), мережа київських районних газет («Газета нашого району»), щомісяний журнал («Телекритика»), інформаційне агентство (УНІАН), п'ять порталів («Главред», «Газета по-київськи», «ВІП», Stars.glavred, «Телекритика») та чотири телеканали («Сіті», «Кіно», кримська телерадіокомпанія ООО «ТРК ЖИСА» та донецька телерадіокомпанія «ТОР»). 
«Безумовно, ми вийдемо на позиції оптимізації видаткової частини, збільшення доходної частини», – підкреслила пані Геращенко.


За словами президента УНІАН, серед видань новоствореного холдингу не буде внутрішньої конкуренції. «Ми як агентство зможемо надавати оперативну інформацію, серйозна аналітика буде представлена друкованими тижневиками та Інтернет-виданнями, а також буде багато міської інформації для масового читача», – заявила вона.


На думку генерального директора інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна» Олександра Мартиненка, ефективність нового холдингу залежатиме від завдань, поставлених власниками. «Холдинг – це не гарантія беззбитковості», – сказав він.

Це цікаво:   Tet завершив розгортання інфраструктури хмарної платформи Tet Cloud в Німеччині

На думку головного редактора газети «Сегодня» Ігора Гужви, створенню холдингу могла передувати зміна власників активів, які до нього увійшли. «Зазвичай такі об’єднання в одну компанію здійснюються у разі поглинання активів», – каже він.


Президент холдингу «Главред-медіа» Виктор Шлінчак відмовився коментувати припущення щодо зміни власників. «Я не можу цього коментувати, оскільки це питання інвесторів», – сказав він «МедіаБізнесу».


«Главред-Медіа» відкриє сайти газет «Известия в Украине» та «Новая», видасть україномовну версію тижневика «Главред» та новий глянцевий журнал про телебачення «Телесіті», а до середини осені – оновить телеканали «Сіті» та «Кіно».


За словами президента холдингу «Главред-медіа» Віктора Шлінчака, до кінця літа буде презентовано сайти двох підконтрольних холдингу газет – «Известия в Украине» та «Новая». Крім того, пан Шлінчак повідомив, що з вересня щотижневий журнал «Главред» буде мати україномовну версію.


Президент «Главред-Медіа» також розповів, що 23 серпня, до дня нагорождення національною премією «Телетріумф» з’явиться перший номер глянцевого журналу про телебачення «Телесіті».
За словами пана Шлінчака, до кінця вересня – першої декади жовтня буде оновлено телеканали «Сіті» та «Кіно», одним з акціонерів яких є «Главред-медіа». «Ми проведемо ребрендинг, який відбуватиметься в два етапи, – сказав він. – Можливо, буде замінено менеджмент».


Медіахолдинг «Главред-медіа» створено в грудні 2006 р.Власник – Олександр Третяков. До складу холдингу входять журнали «Главред», «Профіль-Україна»,  «Телекритика», телеканали «Сіті», «Кіно»,  газети «Изестия в Украине», «Новая», Інтернет-виданняя «Главред», «ВІП», Stars.glavred. Також холдинг є співласником кримської телерадіокомпанії ТОВ «ТРК ЖИСА» та телерадіокомпанії «ТОР» (Слав’янськ Донецкої області).


ТОВ «Прессцентр» є засновником та видавцем «Газети по-київськи», «Газети по-дніпровськи» (Дніпропетровськ), «Газети по-харківськи» (Харків), «Газети по-одеськи» (Одеса), мережі районних газет «Газета нашого району» (Київ).  Учасники ринка пов’язують видавництво зі структурами, подконтрольными «Приватбанку», співвласником якого є бізнесмен Ігор Коломойський. За офіційною информацією, «Приватбанк» надав кредитні кошти для запуску «Газети по-київськи».

Це цікаво:   В Україні працює онлайн-платформа психотерапевтичної підтримки для постраждалих від насильства, пов’язаного з війною, – “Аврора”

Інформаційне агентство новин УНІАН засновано у 1993 р. Выпускає більше 30 информаційних та інформаційно-аналітичних продуктів українською, російською та англійською мовами. 93,9% агентства належить Ігорю Коломойському, 0,1% – Спілці журналістів України, 6% – Спілці юристів України.


Новини IT » IT Бізнес » «Главред-медіа», «Пресцентр» та УНІАН об’єднано у холдинг

Опубліковано


Останні новини IT: