Цифрові двійники, соціальний вплив та трохи магії. Що продемонструє SoftServe на WebSummit?

Цифрові двійники, соціальний вплив та трохи магії. Що продемонструє SoftServe на WebSummit?

SoftServe, найбільша українська ІТ-компанія, вперше буде представлена на конференції WebSummit з власним експостендом вже наступного тижня в Лісабоні. WebSummit щороку збирає десятки тисяч людей зі всього світу та є місцем, де бізнеси та стартапи демонструють свої найновіші технологічні розробки, а на десятках майданчиків експерти зі всього світу обговорюють як розвиватимуться технології далі. 

На конференції SoftServe продемонструє розробки R&D відділу, зокрема проєкти Fortune Teller та Magic Box, які занурюють користувачів в імерсивний досвід на межі реального та віртуального світів. 

Fortune Teller дає можливість за кілька хвилин створити свого цифрового двійника для метавсесвіту, а також отримати передбачення щодо свого героя та його ролі в віртуальному світі майбутнього. Взаємодія з Fortune Teller відбувається завдяки безконтактній гаптичній технології (mid-air haptics). Ця технологія дозволяє створити ефект дотику з цифровою істотою. Загалом, тактильні технології розширюють можливості взаємодії користувачів у віртуальному всесвіті чи на відстані через створення тактильних відчуттів, цифрового дотику і цифрової текстури, а цифрові копії людей можуть стати проривною технологією для багатьох індустрій в наступні кілька років. 

Вже зараз цифрові двійники можуть використовуватися мало не в кожній індустрії – це і цифровий вчитель для дистанційного навчання, телеведучий, асисент-продавець в автосалоні або інструктор на заводі. В майбутньому цифрові двійники можуть замінити присутність людей там де це небезпечно або поки ще неможливо перебувати людині, щоб виконувати якісь конкретні завдання. Уявіть собі, для прикладу, цифрового рятівника, який надає психологічну допомогу та  інструкції людині, яка перебуває під завалами лавини чи будівлі. Або ж цифрового двійника, якого можна відправити на Марс, щоб зібрати інформацію про вплив тамтешнього середовища на людину. Для того, щоб цифровий двійник людини був максимально корисний суспільству, попереду ще багато роботи. І ми на шляху до цього”, – коментує Анна Шереметєва, R&D Product Manager, SoftServe.

Це цікаво:   Artem Lyashanov: “bill_line Introduces Telegram Pay Payment Solution”

Magic Box – технологія, яка дозволяє створити симуляцію будь-якого предмету/пристрою і використати її для детального обстеження, експериментування та виявлення недоліків. Взаємодія з предметом з використанням 3D сканування та віртуальної реальності виходить за межі звичного уявлення про взаємодію людини та технологій. 

Компанія також розповість технологічному світові і про власні соціальні напрямки роботи. Від початку війни SoftServe повністю перелаштував роботу корпоративного Благодійного фонду “Відкриті очі” на допомогу українським біженцям, військовим та медзакладам. Через фонд, компанія доставила в Україну більше 300 тон гумдопомоги для потребуючих, передала майже 6 000 одиниць комп’ютерної техніки та більше 15 000 одиниць захисту військовим, а також передала в найгарячіші точки фронту 29 повністю обладнаних карет швидкої допомоги. 

Також SoftServe допомагає країні і технологічною експертизою. В межах корпоратвної ініціативи OpenTech технічні працівники компанії розпочали роботу над 20 важливими для країни цифровими проєктами для ГО та урядових структур, на волонтерських засадах. Серед проєктів, які вже завершили – оновлений сайт найбільшої краудфандингової ГО України “Повернись живим”, яка щодня збирає неймовірні суми пожертв зі всього світу для допомоги українському війську. Також інженери OpenTech розробили новий сайт для Львівської обласної військової адміністрації, який для багатьох мешканців регіону став джерелом важливої інформації про ситуацію в місті та області від початку війни.

Команди Open Tech та Open Eyes презентуватимуть свою роботу на конференції та шукатимуть нових партнерів серед бізнесу та громадських організації для спільних соціальних проєктів.

Про компанію 

SoftServe — найбільша глобальна ІТ-компанія з українським корінням, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. SoftServe є однією з найбільших компаній-розробників програмного забезпечення у Центральній та Східній Європі та входить до переліку найбільших сервісних ІТ-компаній України. Близько 13 500 співробітників працюють у 40 офісах, що розміщені від Сан-Франциско до Сингапуру. Головні офіси компанії розташовані у Львові та Остіні (штат Техас, США). Розробницькі центри компанії в Україні знаходяться у Львові, Києві, Дніпрі, Харкові, Рівному, Івано-Франківську, Одесі, Хмельницькому, Вінниці, Чернівцях та Тернополі.  

Це цікаво:   Softprom підписав дистриб’юторську угоду з Deceptive Bytes, лідером у галузі технології маскування кінцевих точок

Компанія працює над понад 900 активними проектами для клієнтів у країнах Північної Америки, ЄС, та Азії. Клієнтами SoftServe є такі компанії як IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera, Henry Schein, Spillman Technologies та ін. SoftServe є партнером Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure та інших великих технологічних компаній.


Новини IT » IT Бізнес » Цифрові двійники, соціальний вплив та трохи магії. Що продемонструє SoftServe на WebSummit?

Опубліковано


Останні новини IT: