No Fluff Jobs продовжує міжнародну експансію та починає працювати у Нідерландах

No Fluff Jobs продовжує міжнародну експансію та починає працювати у Нідерландах

Один із найбільших порталів вакансій у сфері ІТ в Європі No Fluff Jobs, де 100% вакансій містять рівень зарплати, продовжує розширення. Раніше No Fluff Jobs був сфокусований на фахівцях і компаніях із Центральної та Східної Європи (Україна, Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина). Зараз компанія за підтримки RASP починає розширюватись на Західну Європу, орієнтуючись на ринок Нідерландів. Дві третини ІТ-фахівців у цій країні народилися за її межами, дев’ять із десяти працюють дистанційно, а досвідчені фахівці заробляють у середньому 64 000 євро на рік. Для українських фахівців це означає легший доступ до західних роботодавців із вищим рівнем зарплати. 

Рекордний попит на досвідчених фахівців

Згідно зі звітом Offerzen, досвідчені програмісти в Нідерландах заробляють в середньому 64 000 євро на рік. До того ж, за оцінками сайту, найближчим часом ці суми зростуть, оскільки на ринку праці рекордно високий попит на програмістів синьорного рівня.

Томаш Буйок, CEO No Fluff Jobs: “Ми бачимо великий потенціал нідерландського ринку. Як лідер ринку порталів із вакансіями у сфері ІТ у Центральній та Східній Європі, ми радо поділимось нашим баченням прозорого й ефективного найму ІТ-фахівців у іншій країні — Нідерландах. Це значний крок уперед для всієї компанії, оскільки ми знову розширюємо вплив на ринок вакансій у сфері ІТ в Європі”.

Кожен третій програміст у Нідерландах цього року шукає нову роботу

Цікаво, що згідно зі згаданим вище звітом, третина розробників у Нідерландах планують знайти нову роботу цього року. Це на цілих 7 відсотків більше ніж торік. Більше половини ІТ-фахівців, які не бачать можливостей професійного розвитку у свого нинішнього роботодавця, або вже шукають, або планують почати шукати нову роботу протягом року. З іншого боку, 90% програмістів, які мають можливість підвищити свої компетенції в поточній компанії, заявляють, що залишаться в ній протягом наступних 5 років.

Це цікаво:   Intetics запускає Future TechTalk – перший подкаст під управлінням штучного інтелекту

Томаш Буйок: “Стосовно потреб роботодавців, виявилось, що найпопулярнішою мовою програмування в Нідерландах у 2022 році є Python (30%), за нею йде Go (29%), наступні місця — за TypeScript (26%), Rust (22%) і JavaScript (17%)”.

Згідно зі звітом State of European Tech, Нідерланди мали найбільший відсоток так званих “важкозаповнюваних” технологічних посад (оголошення про такі посади залишались на порталах вакансій понад 60 днів) — кількість таких вакансій становила 56%. Це інноваційний ринок, відомий підприємливістю своїх громадян — голландці створюють у 2,6 разів більше стартапів, ніж у середньому по Європі.

Як виявилось, понад дві третини респондентів, які зараз працюють у Нідерландах, народилися в інших країнах. Дев’ять із десяти програмістів працюють дистанційно, і лише 8% постійно відвідують офіс.


Новини IT » IT Бізнес » No Fluff Jobs продовжує міжнародну експансію та починає працювати у Нідерландах

Опубліковано


Останні новини IT: