Tet розширює хмару в 2,5 рази та пропонує зберігати дані також у Данії

Tet розширює хмару в 2,5 рази та пропонує зберігати дані також у Данії

Найбільший латвійський постачальник послуг центрів обробки даних (ЦОД) та хмарних послуг Tet розширює хмарну платформу Tet Cloud більш ніж удвічі і тепер пропонує розміщення даних не лише у Латвії, а й у Данії. Розширення пов’язане з постійним зростанням попиту на внутрішньому та експортних ринках, особливо в Україні. Завдяки придбанню компанії Telia Latvija до шести дата-центрів Tet додалися також ресурси ЦОД у Копенгагені. 

«Україна – найбільший експортний ринок латвійської Tet, тож компанія активно відчула зростання попиту на зберігання даних та ІТ-інфраструктури у хмарі від українських підприємств», -– каже голова правління Tet Улдіс Татарчук. Tet також з перших днів повномасштабного вторгнення пропонує українському бізнесу безкоштовний перехід бізнесу в хмару та 90 днів безкоштовного їх використання.

Голова правління Tet Улдіс Татарчук

В Європі останніми місяцями також спостерігається попит на хмарні ресурси. Це пов’язано зі стрімким зростанням цін на енергоносії. У вересні минулого року власний сервер потужністю 350 Вт обходився підприємствам приблизно 32 євро на місяць, але цього року витрати тільки на електроенергію для цього сервера зросли до 105 євро. Тому для багатьох європейських компаній перехід на хмарні ресурси — єдиний спосіб зберегти конкурентоспроможність та забезпечити безперервність бізнесу.

З жовтня модернізована хмара Tet Cloud «живе» не тільки в центрі обробки даних Dattum у Ризі, де вона знаходилася раніше, а також розгорнута в трьох ЦОД, один з яких знаходиться в Данії. Це відкрило для клієнтів набагато ширші можливості для безпечного резервування своїх даних, використовуючи латвійські дата-центри або датський ЦОД. За словами Маріса Сперги, директора з розвитку дата-центрів Tet, це особливо важливо для компаній, які хочуть зберігати резервні копії у кількох країнах. 

Це цікаво:   Кристали в метавсесвіті для порятунку життів. SoftServe створив інтерактивну платформу для збору пожертв на допомогу Україні

Додатково до можливості користуватися для свого бізнесу хмарною інфраструктурою, Tet пропонує безкоштовно провести базову діагностику кіберзагроз. Перевірка є комплексною, автоматизованою та безоплатною для українських підприємців послугою.

Подати заявку на проведення сканування кіберзагроз українські компанії можуть за посиланням.

Подати заявку на отримання 90-денного безкоштовного доступу до хмарної інфраструктури українські компанії можуть до 31 грудня 2022 року за посиланням


Новини IT » IT Бізнес » Tet розширює хмару в 2,5 рази та пропонує зберігати дані також у Данії

Опубліковано


Останні новини IT: