Процесори AMD Epyc ляжуть в основу новітньої системи штучного інтелекту і машинного навчання від NVIDIA

Процесори AMD Epyc ляжуть в основу новітньої системи штучного інтелекту і машинного навчання від NVIDIA

Компанія AMD демонструє прихильність високопродуктивним обчисленням, пропонуючи процесори AMD EPYC™ 7742 2-го покоління для використання в нових системах штучного інтелекту і машинного навчання DGX A100 від NVIDIA. Нове покоління процесорів AMD EPYC, а також прискорювачі обчислень AMD Radeon™ Instinct™ слугуватимуть основою для двох найшвидших у світі суперкомп’ютерів екзамасштабного класу: Frontier та El Capitan.

Epyc Rome Half Delidded

У кожній системі DGX A100 будуть встановлені два процесори AMD EPYC™ 7742 2-го покоління з загальною кількістю 128 фізичних ядер із тактовою частотою 2,25 ГГц (базова частота) і 3,4 ГГц (максимальна частота). Процесори AMD EPYC 2-го покоління ― це перші та наразі єдині серверні процесори з архітектурою x86, які підтримують інтерфейс PCIe 4.0, що забезпечує до 128 ліній виведення-виведення на процесор для високопродуктивних обчислень і підключення до інших пристроїв, таких як графічні процесори.

EPYC-ChipShot-Cypher_SP3

На додаток до систем DGX-A100, процесори AMD EPYC використовуються в наступних суперкомп’ютерах по всьому світу:

• HLRS «HAWK»: Високопродуктивний обчислювальний центр Штутгарта (HLRS) обрав DDN EXAScaler з IME масштабованою флеш-системою зберігання для Hawk, свого нового флагманського суперкомп’ютера. Hawk дасть вченим та інженерам можливість проводити дослідження більших і складніших явищ за підтримки ресурсномістких робочих процесів, що поєднують аналіз великих даних, глибоке машинне навчання і моделювання. Hawk ― це система HPE Apollo 9000, яка входить у число найшвидших суперкомп’ютерів у всьому світі та є найшвидшою системою загального призначення для наукових і промислових обчислень в Європі. Також підтримується процесорами 2-го покоління AMD EPYC. (Детальніше)

• BIG RED 200: Університет Індіани придбав найшвидший університетський суперкомп’ютер у країні для підтримки своїх передових досліджень в області штучного інтелекту, машинного навчання, аналітики даних, а також наукових і медичних досліджень. Система замінила вельми успішний суперкомп’ютер Big Red II Cray зі швидкостями, що перевищують шість квадрильйонів обчислень на секунду. Big Red 200 підтримується процесорами 2-го покоління AMD EPYC і процесорами нового покоління NVIDIA Tensor Core. (Детальніше)

Це цікаво:   AMD анонсує FSR 3.1 на GDC24 та випускає AMD Software Adrenalin Edition 24.3.1 із підтримкою Dragon’s Dogma 2

• NEC SX-AURORA TSUBASA: NEC був обраний німецькою службою прогнозування погоди Deutscher Wetterdienst (DWD) для створення системи вартістю 50 мільйонів євро. На базі процесорів 2-го покоління AMD EPYC векторний суперкомп’ютер, як очікується, буде в шість разів швидшим за нинішній суперкомп’ютер DWD і потужнішим за ті, що використовуються британськими та французькими метеоуправліннями. NEC SX-Aurora TSUBASA надаватиме підтримку DWD у моніторингу, аналізі та прогнозуванні метеорологічних і кліматологічних процесів і здійснюватиме складні прогнози та попередження в разі надзвичайних погодних явищ. (Детальніше)

• ETH ZURICH EULER VI: ETH Zurich використовує процесори 2-го покоління AMD EPYC 7742 у своїй системі Euler VI. (Детальніше)

• DELL EXPANSE: Центр суперкомп’ютерів у Сан-Дієго (SDSC) обрав технології Dell для підтримки свого суперкомп’ютера наступного покоління ― Expanse. Очікується, що в середині 2020 року система Expanse буде оснащена серверами Dell EMC PowerEdge із процесорами AMD EPYC 2-го покоління і забезпечить максимальну продуктивність у п’ять петафлопсів. Система дозволить десяткам тисяч дослідників прискорити час на відкриття в областях астрономії, молекулярної динаміки, машинного навчання та штучного інтелекту. (Детальніше)

• CRAY ARCHER2: Cray і Hewlett Packard Enterprise (HPE) отримали 48 мільйонів євро на розширення високопродуктивних обчислювальних можливостей UK Research and Innovation (UKRI) за допомогою суперкомп’ютера Cray нового покоління Shasta. Суперкомп’ютер ARCHER2 буде оснащений інтерконектом Slingshot, високопродуктивним сховищем Cray ClusterStor, платформою Cray Shasta Software і процесорами 2-го покоління AMD EPYC, що дасть йому в 11 разів вищу продуктивність, ніж у його попередника ARCHER. ARCHER2 буде першою системою Shasta, анонсованою в регіоні EMEA, і другою системою в світі, використовуваною для наукових досліджень. (Детальніше)

• CRAY VULCAN: Організація зі створення атомної зброї Великої Британії (AWE) обрала Cray і Hewlett Packard Enterprise (HPE) для підтримки безпеки й оборони країни за допомогою суперкомп’ютера Cray Shasta. У суперкомп’ютері Vulcan з’явиться один суперкомп’ютер Shasta з очікуваною продуктивністю понад сім петафлопсів. Архітектура включатиме інтерконект Cray Slingshot, процесори 2-го покоління AMD EPYC і сховище Cray ClusterStor Lustre. Високопродуктивна система зберігання даних забезпечує продуктивність введення-виведення, що дорівнює майже 100 гігабайтам на секунду. (Детальніше)

Це цікаво:   Останнє оновлення AMD Software: Adrenalin Edition підвищує продуктивність гри Starfield

• JOLIOT-CURIE: GENCI і Atos анонсували перший у світі операційний суперкомп’ютер, що включає процесори 2-го покоління AMD EPYC 7H 12 серії. Суперкомп’ютер Joliot-Curie заснований на рішенні Atos BullSequana XH2000 і має стійку переглянуту продуктивність, наразі понад п’ять петафлопсів. Він також посів 59 місце в TOP-100 глобального рейтингу в 2019 році. (Детальніше)

• ATOS BULLSEQUANA XH2000 SUPERCOMPUTERS: Atos був обраний для поставки французькій національній метеорологічній службі Météo-France з двома суперкомп’ютерами BullSequana XH2000 на базі процесорів 2-го покоління AMD EPYC. Нові системи збільшать обчислювальну потужність Météo-France більш ніж у 5 разів порівняно з її нинішнім рішенням, що дозволить їй досягти декількох наукових проривів у прогнозуванні погоди. Кожен новий суперкомп’ютер здатний обробляти понад 10 мільйонів операцій на секунду і входить у число найпотужніших метеорологічних суперкомп’ютерів у світі. (Детальніше)

• CRAY HPC11: Центр управління життєвим циклом ВВС США в партнерстві з Оук-Ріджською Національною лабораторією підключив Cray до постачання суперкомп’ютерної системи Cray Shasta з контрактом вартістю $25 млн. Суперкомп’ютер HPC11 дозволить підвищити точність прогнозів погоди для операцій ВПС і армії США по всьому світу. Це буде одна з перших суперкомп’ютерних систем з процесорами AMD EPYC 2-го покоління для оперативного прогнозування погоди. (Детальніше)


Новини IT » Hardware » Процесори AMD Epyc ляжуть в основу новітньої системи штучного інтелекту і машинного навчання від NVIDIA

Опубліковано


Останні новини IT: