Пропозиції процесорів AMD EPYC™ продовжують зростати в AWS завдяки новим інстансам для обчислень загального призначення

Пропозиції процесорів AMD EPYC™ продовжують зростати в AWS завдяки новим інстансам для обчислень загального призначення

 Інстанси Amazon EC2 M6a працюють на базі AMD EPYC™ третього покоління та пропонують на 35% поліпшене поєднання ціни та продуктивності порівняно з попереднім поколінням для робочих навантажень загального призначення

Компанія AMD (NASDAQ: AMD) оголосила про те, що Amazon Web Services, Inc. (AWS) розширила свої пропозиції на базі процесорів AMD EPYC за рахунок загальнодоступності інстансів Amazon EC2 M6a загального призначення. Інстанси M6a оснащені процесорами AMD EPYC 3-го покоління, які, за даними AWS, забезпечують на 35% вищу продуктивність порівняно з попередніми інстансами M5a і на 10% нижчу вартість порівняно з аналогічними інстансами EC2 на базі x86

AMD EPYC 3-го покоління

«Наші процесори AMD EPYC третього покоління забезпечують користувачам Amazon EC2 відмінну масштабованість і вражаюче співвідношення ціни та продуктивності порівняно з інстансами Amazon EC2 M5a попереднього покоління. Це оголошення демонструє нашу тісну співпрацю, а також підкреслює нашу загальну динаміку в галузі хмарної інфраструктури, — сказала Лінн Комп, корпоративна віцепрезидентка компанії AMD з хмарного бізнесу. — Наша робота з AWS є прикладом нашого прагнення надати кінцевим користувачам інновації і продуктивність для хмарного середовища та робочих навантажень».

«Інстанси Amazon EC2 M6a, оснащені процесорами AMD EPYC 3-го покоління, пропонують нашим клієнтам баланс обчислювальних ресурсів, пам’яті, сховища та мережевих ресурсів. Вони забезпечують на 35% вищу цінову продуктивність, ніж інстанси попереднього покоління M5a, — повідомляє Девід Браун, віцепрезидент Amazon EC2, AWS. — Наша співпраця з AMD, що триває, дозволяє AWS задовольняти попит клієнтів і надавати нашим користувачам гнучкість, масштабованість, а також привабливі показники продуктивності та ціни для робочих навантажень загального призначення».

Amazon EC2 M6a — це перші інстанси EC2 на базі процесорів AMD EPYC 3-го покоління, за якими надалі з’являться додаткові продукти. Порівняно з наявними інстансами M5a, M6a використовує переваги нового ядра Zen 3 для кращого співвідношення ціни та продуктивності, а також більшої щільності ядер для задоволення вимог клієнтів щодо збільшення масштабованості.

Це цікаво:   AMD представляє відеокарту AMD Radeon RX 7600 для ігор нового покоління з роздільною здатністю 1080p

Інстанси M6a також:

  • Сертифіковані SAP та ідеально підходять для таких робочих навантажень, як вебсервери й сервери додатків, внутрішні сервери, що підтримують корпоративні програми, мікросервіси, багатокористувацькі ігрові сервери, парк кешувальних систем, а також для середовищ розробки додатків.
  • Доступні в десяти типорозмірах, що на два типорозміри більше, ніж у M5a (32xlarge та 48xlarge). Розмір 48xlarge має до 192 віртуальних ЦП і 768 ГБ пам’яті, що вдвічі більше, ніж у найбільшого інстанса M5a.
  • Доступні з пропускною здатністю мережі до 50 Гбіт/с та 40 Гбіт/с для Amazon Elastic Block Store, що в 2+ рази вище, ніж у інстансів M5a.
  • Побудовані на базі AWS Nitro System — комбінації виділеного обладнання та полегшеного гіпервізора, який передає інстансам майже всі обчислювальні ресурси та ресурси пам’яті основного обладнання.

Новітні інстанси AWS M6a на базі процесорів AMD EPYC 3-го покоління доступні сьогодні у Східному (Північна Вірджинія), Західному (Орегон), Європейському (Ірландія) та Азіатсько-Тихоокеанському (Мумбаї) регіонах AWS. Для початку роботи клієнти AWS можуть відвідати вебсторінку, присвячену інстансам M6a.

Додаткові матеріали


Новини IT » Hardware » Пропозиції процесорів AMD EPYC™ продовжують зростати в AWS завдяки новим інстансам для обчислень загального призначення

Опубліковано


Останні новини IT: