AMD підкреслює зростання хмарного середовища за допомогою нових інстансів Amazon EC2 для високопродуктивних обчислень

AMD підкреслює зростання хмарного середовища за допомогою нових інстансів Amazon EC2 для високопродуктивних обчислень

Інстанси Amazon EC2 Hpc6a на базі процесорів AMD EPYC™ 3-го покоління на 65% перевершують аналогічні інстанси Amazon EC2, оптимізовані для обчислень —

Київ — 13 січня 2022 р. Компанія AMD (NASDAQ: AMD) оголосила про те, що Amazon Web Services, Inc. (AWS) розширила свої пропозиції на базі процесорів AMD EPYC™, випустивши нові інстанси Amazon EC2 Hpc6a, призначені для високопродуктивних обчислень (HPC) у хмарі.

За даними AWS, інстанси Amazon EC2 Hpc6a забезпечують до 65% краще співвідношення ціни та продуктивності порівняно з аналогічними інстансами Amazon EC2. Hpc6a допоможе клієнтам виконувати найінтенсивніші обчислювальні HPC-навантаження, такі як геноміка, обчислювальна гідродинаміка, прогнозування погоди, моделювання фінансових ризиків, автоматизація проєктування напівпровідників, комп’ютерне моделювання та сейсмічна візуалізація.

У промисловості високопродуктивних обчислень дедалі більша перевага наддається компанії AMD. Про це свідчать процесори AMD EPYC, які використовуються в 73 суперкомп’ютерах з останнього списку Top500 та встановили 70 світових рекордів в області HPC. Нові інстанси Hpc6a забезпечують провідну продуктивність процесорів AMD EPYC 3-го покоління в оптимізованих для обчислень інстансах Amazon EC2, які використовуються для високоскладних робочих навантажень у хмарі.

«Наші процесори забезпечують високопродуктивні обчислення у хмарі всіх рівнів, від екзафлопних систем у дослідних лабораторіях до гнучких хмарних обчислювальних HPC-інстансів, таких як нові інстанси Amazon EC2 Hpc6a. Процесори AMD EPYC є потужним рішенням для клієнтів Amazon EC2, яким необхідний доступ до вражаючої продуктивності HPC і масштабованості хмари для своїх робочих навантажень, — говорить Ден Макнамара, старший віцепрезидент і генеральний менеджер підрозділу Server Business компанії AMD. — Наша робота з AWS підтверджує нашу відданість використанню передових технологій в індустрії високопродуктивних обчислень і допомагає клієнтам знаходити відповіді на найактуальніші у світі питання».

«Інстанси Amazon EC2 Hpc6a на базі процесорів AMD EPYC третього покоління дозволяють організаціям гнучко виконувати робочі HPC-навантаження, що вимагають великих обчислювальних потужностей, швидкої пам’яті та місткого сховища, а також високого рівня міжінстанційної взаємодії без попередніх витрат на створення та підтримку інфраструктур, — коментує Девід Браун, віцепрезидент Amazon EC2, AWS. — Ми раді продовжити нашу співпрацю з AMD і додати ще один важливий інстанс на базі AMD EPYC у портфель Amazon EC2».

Інстанси на базі процесорів AMD EPYC 3-го покоління доступні вже сьогодні на Сході США (Огайо) та AWS GovCloud (США-Захід), а в інших регіонах AWS вони з’являться незабаром. Клієнти AWS можуть відвідати сторінку інстансів Amazon EC2 Hpc6a для початку роботи.

Це цікаво:   AMD забезпечує роботу найбільшого у світі суперкомп’ютера для промислових хімічних досліджень

Додаткові ресурси:


Новини IT » Hardware » AMD підкреслює зростання хмарного середовища за допомогою нових інстансів Amazon EC2 для високопродуктивних обчислень

Опубліковано


Останні новини IT: