Оперативна інформація Держспецзв’язку щодо захисту державних інформаційних ресурсів за період з 26 серпня по 01 вересня 2020 року

Оперативна інформація Держспецзв’язку щодо захисту державних інформаційних ресурсів за період з 26 серпня по 01 вересня 2020 року

Захист державних інформаційних ресурсів України

Система кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та об’єктів критичної інфраструктури на об’єктах моніторингу зафіксувала 894 725 підозрілих подій, що на 16% більше, ніж попереднього тижня. Переважна більшість зафіксованих підозрілих подій стосується спроб мережевого сканування (87%) та застосування нестандартних протоколів (11%).

Система захищеного доступу державних органів до мережі Інтернет заблокувала 688 686 різних видів атак, що на 45% більше, ніж попереднього тижня. Переважна більшість – це мережеві атаки прикладного рівня (99%). Також заблоковано 5 DDoS-атак, переважна більшість – на веб-ресурси Офісу Президента України.

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA у цей період зареєструвала та опрацювала 2875 кіберінцидентів, що на 18% більше, ніж попереднього тижня.

Переважна більшість опрацьованих інцидентів належить доменній зоні UACOM (близько 99%). Основна кількість інцидентів стосується розповсюдження ШПЗ (99% від загальної кількості).

Держспецзв’язку звертається до всіх: в разі будь-яких кіберінцидентів, кібератак або підозрілих дій щодо інформаційно-телекомунікаційних систем просимо інформувати урядову команду реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA.

Прес-служба Держспецзв’язку

Це цікаво:   Монополізація телеком-ринку відкладається

Новини IT » Інтернет » Оперативна інформація Держспецзв’язку щодо захисту державних інформаційних ресурсів за період з 26 серпня по 01 вересня 2020 року

Опубліковано


Останні новини IT: