Експертна рада з інформаційної та кібербезпеки при Держспецзв’язку об’єднає фахівців з державних органів, комерційного сектору та науковців, що посилить національну систему кібербезпеки України

Експертна рада з інформаційної та кібербезпеки при Держспецзв’язку об’єднає фахівців з державних органів, комерційного сектору та науковців, що посилить національну систему кібербезпеки України

Держспецзв’язку разом з командою Мінцифри, РНБО, СБУ та Кіберполіцією започаткувала роботу Експертної ради з інформаційної та кібербезпеки. Про це заявив Голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь під час Третього щорічного міжнародного форуму «Кібербезпека – захистимо бізнес, захистимо державу», організованого Торгово-промисловою палатою України.

За його словами, для системного захисту України від кіберзагроз важливою умовою є гармонійний розвиток всіх суб’єктів, які працюють над забезпеченням кібербезпеки. Водночас, за словами Голови Держспецзв’язку, важлива саме тісна співпраця з іншими суб’єктами національної системи кібербезпеки, а також відповідними фахівцями в комерційному секторі, органах державної влади та громадянського суспільства і академічної спільноти.

Третій щорічний міжнародний форум «Кібербезпека – захистимо бізнес, захистимо державу»

Він додав, що оскільки Держспецзв’язку є одним з основних суб’єктів національної системи кібербезпеки і разом з іншими суб’єктами відповідає за розвиток Національної системи кібербезпеки, було ухвалено рішення створити Експертну раду з інформаційної та кібербезпеки.

Експертна рада, має стати платформою об’єднання однодумців, місцем для «мозкового штурму» і потужним дієвим механізмом та плідної співпраці державно-приватного партнерства в сфері інформаційної безпеки та кібербезпеки.

Юрій Щиголь зазначив, що створення Експертної ради ініційоване Держспецзв’язку разом з командою Мінцифри, РНБО, СБУ та Кіберполіцією. «Її робота буде спрямована на вирішення таких завдань: розвиток організаційної системи забезпечення кібербезпеки, модернізацію законодавчої бази, посилення функціональної спроможності технологічної інфраструктури кібербезпеки та удосконалення системи підготовки кадрів.

Експертна рада стане синергією зусиль однодумців, формуватиме нові ідеї, проекти, рішення в сфері забезпечення кібербезпеки, які ми разом будемо втілювати на практиці», – пояснив він.

«Ми всі сьогодні перебуваємо в одному човні у бурхливому і ризикованому кіберпросторі. І тільки об’єднання зусиль в злагодженій роботі команди дозволить нам чітко тримати курс до нашої мети», – зазначив Юрій Щиголь.

Це цікаво:   Небезпечну для національної безпеки систему автоматичної фільтрації оскаржать у судах

Він також запросив долучитись всіх бажаючих до складу Експертної ради за посиланням rada.cip.gov.ua.

Прес-служба Держспецзв’язку


Новини IT » Інтернет » Експертна рада з інформаційної та кібербезпеки при Держспецзв’язку об’єднає фахівців з державних органів, комерційного сектору та науковців, що посилить національну систему кібербезпеки України

Опубліковано


Останні новини IT: