Оперативна інформація Держспецзв’язку щодо захисту державних інформаційних ресурсів за період з 21 по 27 жовтня 2020 року

Оперативна інформація Держспецзв’язку щодо захисту державних інформаційних ресурсів за період з 21 по 27 жовтня 2020 року

Система кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та об’єктів критичної інфраструктури на об’єктах моніторингу зафіксувала 1 134 900 підозрілих подій, що на 10% більше, ніж попереднього тижня. Переважна більшість зафіксованих підозрілих подій стосується спроб мережевого сканування (88%), застосування нестандартних протоколів (9%) та виявлення мережевого ШПЗ (1%).

Система захищеного доступу державних органів до мережі Інтернет заблокувала 44 890 атак різних видів, що на 28% менше, ніж попереднього тижня. Переважна більшість – це мережеві атаки прикладного рівня (94%) та атаки типу «Harvest Attack» (4%). Також зафіксовано і заблоковано 22 DDoS-атаки. Переважна більшість стосується веб-ресурсів Офісу Президента України.

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA у цей період зареєструвала та опрацювала 2 323 кіберінциденти, що на 16% більше, ніж попереднього тижня.

Переважна більшість опрацьованих інцидентів стосується недержавного сектору (близько 99%). Основна кількість інцидентів стосується розповсюдження ШПЗ (99%).

Держспецзв’язку звертається до всіх: в разі будь-яких кіберінцидентів, кібератак або підозрілих дій щодо інформаційно-телекомунікаційних систем просимо інформувати урядову команду реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA.

Прес-служба Держспецзв’язку

Це цікаво:   Небезпечну для національної безпеки систему автоматичної фільтрації оскаржать у судах

Новини IT » Інтернет » Оперативна інформація Держспецзв’язку щодо захисту державних інформаційних ресурсів за період з 21 по 27 жовтня 2020 року

Опубліковано


Останні новини IT: