Оперативна інформація Держспецзв’язку щодо захисту державних інформаційних ресурсів за період з 09 по 15 грудня 2020 року

Оперативна інформація Держспецзв’язку щодо захисту державних інформаційних ресурсів за період з 09 по 15 грудня 2020 року

Система кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та об’єктів критичної інфраструктури на об’єктах моніторингу зафіксувала 468 360 підозрілих подій, що приблизно на рівні попереднього тижня. Переважна більшість зафіксованих підозрілих подій стосується спроб мережевого сканування (44%), застосування нестандартних протоколів (28%), спроб викрадення інформації (10%) та спроб отримання прав адміністратора (7%).

Система захищеного доступу державних органів до мережі Інтернет заблокувала 58 321 атак різних видів, що на 7% більше, ніж попереднього тижня. Переважна більшість – це мережеві атаки прикладного рівня (97%) та атаки типу «Harvest Attack» (2%). Також зафіксовано і заблоковано 16 DDoS-атак, зокрема на вебресурси Офісу Президента України та Держспецзв’язку.

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA у цей період зареєструвала та опрацювала 3 181 кіберінцидентів, що на 31% більше, ніж попереднього тижня.

Переважна більшість опрацьованих інцидентів стосується недержавного сектору (близько 99%). Основна кількість інцидентів стосується розповсюдження ШПЗ (99%).

Держспецзв’язку звертається до всіх: в разі будь-яких кіберінцидентів, кібератак або підозрілих дій щодо інформаційно-телекомунікаційних систем просимо інформувати урядову команду реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA (https://cert.gov.ua/).

Прес-служба Держспецзв’язку

Це цікаво:   Чому комплексна мережева кібербезпека є необхідною для критично важливої енергетичної інфраструктури?

Новини IT » Інтернет » Оперативна інформація Держспецзв’язку щодо захисту державних інформаційних ресурсів за період з 09 по 15 грудня 2020 року

Опубліковано


Останні новини IT: