Інтерв’ю з Френком Азор – головним архітектором ПО підрозділу Gaming  Solutions компанії AMD

Інтерв’ю з Френком Азор – головним архітектором ПО підрозділу Gaming Solutions компанії AMD

У липні 2019 р. Френк Азор, співзасновник Alienware, був призначений на посаду головного архітектора ПЗ підрозділу Gaming Solutions компанії AMD. Тепер Френк відповідає за розробку і проектування інноваційних ігрових рішень і стратегій з використанням інтелектуальної власності AMD.

Спочатку Френк працював в Alienware на посаді інженера, а потім займав керівні пости у відділах продажів і маркетингу, присвятивши два десятиліття успішному розвитку цієї компанії. Френк сприяв успішній інтеграції Alienware у Dell і продовжив своє кар’єрне зростання, найвищим щаблем якого стала посада віцепрезидента і генерального директора з преміальних споживчих брендів і бізнесу компанії Dell, включаючи лінійки продуктів XPS, Alienware і G-Series.

За той нетривалий час, що Френк пропрацював в AMD, він входив у курс справ і звикав до своєї нової посади. З огляду на багатий досвід нового керівника в ігровій індустрії багатьох цікавлять його плани в AMD і те, як його робота на новій посаді змінить підрозділ AMD з розробки комп’ютерних ігор. Знайшовши час для розмови, Френк розповів, що означає для нього ця нова посада і чому він відчув необхідність змін, що це означає для AMD, а також поділився своїми сподіваннями на майбутнє ігрових продуктів AMD.

Чому ви перейшли в AMD, пропрацювавши 21 рік в Alienware, і чому саме зараз?

Я вважаю, що вчинив на ігрову індустрію максимально можливий вплив, працюючи в Alienware, коли вона була приватною компанією, а також у підрозділі OEM компанії Dell після злиття.

У мене є грандіозні задуми, які можуть бути реалізовані тільки компанією, що володіє комплексною екосистемою інтелектуальної власності на центральні, графічні та гібридні процесори, чипсети і програмне забезпечення. AMD — єдина компанія, яка наразі має такий портфель інтелектуальної власності на високоефективні технології, причому ключові розробки лідирують у всіх сегментах грального обладнання, включаючи ПК, консолі, хмарні рішення і мобільні пристрої.

Співробітники AMD відкриті для нових можливостей, які я бачу в галузі. Я бачу переваги, які вони принесуть геймерам, і ресурси, які допоможуть досягти поставленої мети. Це унікальна можливість для всіх нас, але перш за все для геймерів, які розуміють, що AMD є для них унікальним постачальником технологій, і я з нетерпінням чекаю можливості показати їм новинки, над якими ми працюємо.

Головний архітектор ПЗ підрозділу Gaming Solutions — незвична назва посади. Як вона з’явилася? Що вона означає з точки зору ваших посадових обов’язків?

Це цікаво:   Нове дослідження показує, чому безпека є необхідною для цифрової трансформації FSI-бізнесів

Роль, яку я відіграю в AMD та ігровій індустрії, є унікальною і першою у своєму роді у багатьох відношеннях. З цих причин спочатку не було очевидно, якою має бути назва посади, але в кінцевому підсумку ми вирішили обрати «головний архітектор ПЗ підрозділу Gaming Solutions».

Компанія AMD вважає докладні відомості про мою нову посаду конфіденційними, тому я не можу поділитися занадто багатьма подробицями. Можу лише сказати, що ви можете очікувати від мене і моєї команди проривів та інновацій, перш за все зосереджених на потребах геймерів.

Як ви оцінюєте перспективи підрозділу AMD з розробки комп’ютерних ігор?

Поки лише можу сказати, що не знаю жодної компанії, яка приділяє стільки уваги геймерам.

У порівнянні з конкурентами AMD створює більш спеціалізовані ігрові системи, якщо розглядати консольні ігри, ігри на ПК і хмарні гри, а також нещодавно оголошену угоду з Samsung, яка посилить наші позиції у сегменті мобільних пристроїв.

Компанія AMD унікальна тим, що має в своєму розпорядженні велику екосистему власних технологій для залучення геймерів, і це єдина компанія, яка використовує дані технології практично у всіх наразі відомих напрямах індустрії комп’ютерних ігор. Це дає нам нескінченні можливості подальшого поліпшення ігрового процесу за допомогою набору інструментів, який не доступний жодній іншій компанії.

Я планую вигідно використовувати цей успіх та інтелектуальну власність, щоб сприяти подальшому розвитку ігрової індустрії за допомогою інновацій, які сьогодні здатна запропонувати геймерам тільки компанія AMD.

Чи відчуваєте ви особливе хвилювання з приводу якихось аспектів роботи на новій посаді?

Найважчою частиною рішення про перехід в AMD було залишити колектив Alienware і Dell, який став для мене великою родиною. Ми злагоджено працювали, досягаючи неймовірних успіхів протягом багатьох років. Це просто видатні професіонали.

Я переймався з приводу того, що в AMD не буде тієї сімейної атмосфери, в якій я працював раніше, але всього через кілька тижнів на новій посаді мені було дуже приємно переконатися в необґрунтованості своїх побоювань. Прекрасні, гостинні та кваліфіковані співробітники AMD справили на мене неймовірне враження. Вони хочуть досягати успіху і готові витрачати свої зусилля, мізки і час тією мірою, в якій це необхідно для досягнення мети. Я знайомий із цією корпоративною культурою. Мені неймовірно цікаво познайомитися з людьми, залученими в цей процес, і самому стати його частиною.

Чи можете ви розповісти нам про проекти, над якими працюєте зараз? Чи є у вас новини про новинки, які вийдуть найближчим часом?

Це цікаво:   Останнє оновлення AMD Software: Adrenalin Edition підвищує продуктивність гри Starfield

Я пропрацював у компанії усього кілька тижнів. Поки я намагаюся дізнатися якомога більше, але те, що я дізнаюся про проекти, які перебувають у розробці, включаючи ті, про які ми оголосили з такими партнерами, як Microsoft, Sony і Google, і ті, про які ще маємо оголосити, було просто дивовижним.

Співпраця з такими відомими компаніями і чудовими фахівцями є для мене величезним привілеєм, про який раніше я не міг і мріяти.

Як ви застосовуєте раніше накопичені знання і досвід на своїй нинішній посаді?

Я все більше дізнаюся, наскільки складними є проектування та розробка мікросхем і їхня програмна підтримка. Протягом усієї своєї кар’єри я займався продажем мікросхем, а на новій посаді до мене поступово приходить глибоке розуміння процесів проектування і розробки.

Просто дивовижно, наскільки талановиті, працелюбні та кваліфіковані ці фахівці. Тому зараз я просто слухаю, намагаючись дізнатися якомога більше. Щодня я повертаюся додому з офісу з головним болем від величезної кількості нової інформації, але я в повному захваті. Мені подобається вчитися, і я дізнаюся багато.

Ви — завзятий геймер. У що зараз граєте?

За останні кілька тижнів я грав мало, оскільки переходив у нову компанію і на нову посаду, але я пообіцяв своїм синам, що у вихідні ми обов’язково пограємо в Fortnite.

А взагалі, я багато грав у Cities Skyline. Незважаючи на те, що ця гра стара, вона — одна з моїх улюблених. Я просто в захваті від Age of Empires 4 і в очікуванні виходу цієї гри провів багато часу, граючи в її стару версію AOE3!

Комплексна екосистема дозволяє партнерам побудувати повноцінну високопродуктивну систему AMD, яка постійно вдосконалюється з урахуванням потреб геймерів; міцна корпоративна культура сприяє розвитку нових технологій та інновацій в ігровому підрозділі AMD, і з приходом Френка майбутнє ігрового сегмента компанії бачиться блискучим.

Це цікаво:   AMD анонсує FSR 3.1 на GDC24 та випускає AMD Software Adrenalin Edition 24.3.1 із підтримкою Dragon’s Dogma 2

Новини IT » Інтерв’ю » Інтерв’ю з Френком Азор – головним архітектором ПО підрозділу Gaming Solutions компанії AMD

Опубліковано


Останні новини IT: