Дія.Бізнес відкриє перший центр підтримки підприємців разом із консалтинг-зоною у Харкові 28 травня

Дія.Бізнес відкриє перший центр підтримки підприємців разом із консалтинг-зоною у Харкові 28 травня

Національний проект із розвитку підприємництва Дія.Бізнес, ініційований Міністерством цифрової трансформації України, відкриє перший центр підтримки підприємців разом із консалтинговою зоною для представників мікро-, малого та середнього бізнесу 28 травня 2020 року в Харкові. 

Трансляція 28 травня 2020 року о 13:00 на Facebook сторінці Дія: https://www.facebook.com/diia.gov.ua/ 

Згодом кожен підприємець зможе отримати фахові консультації в напрямках пошуку та валідації бізнес-ідеї, створення бізнес-плану, систематизації бізнес-процесів, фінансового менеджменту, доступу до фінансів, HR, маркетингу, продажу, юридичної підтримки, фандрейзингу тощо. 

Партнерами та спонсорами, завдяки яким реалізовується проект, стали Visa і ХУАВЕЙ УКРАЇНА.

Заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан вважає це першим важливим кроком до розбудови повноцінної, ефективної та дієвої екосистеми розвитку для підприємців мікро-, малого та середнього бізнесу. 

«Розвиток підприємництва є важливою задачею для держави. Мінцифра разом з партнерами розуміє цей пріоритет і робить усе можливе в межах власних компетенцій. Сьогодні ми починаємо фундаментальну розбудову екосистеми для підприємців. Ми створюємо мережу центрів підтримки підприємців, що будуть місцем зустрічей, освіти, консалтингу та підтримки підприємців конкретного міста та регіону, основною задачею яких буде збільшення кількості бізнесу в місті та регіоні, а також розвиток підприємств. 

Національний проект підтримки підприємництва Дія.Бізнес має дві складові: онлайн-платформу business.diia.gov.ua, що є справжнім 1stop shop для майбутнього та діючого підприємця (і який вже працює), а також офлайн-центри послуги офлайн для тих підприємців, кому комфортніше спілкуватись та отримувати послуги офлайн.  

Зокрема, відкриття першої консалтингової зони для підприємців — це якраз і є офлайн-складова масштабного національного проекту Дія.Бізнес. У таких центрах підприємці матимуть можливість отримувати консультації, навчатись на системних освітніх програмах та відвідувати воркшопи, майстер-класи, а також використовувати поп-ап локацію для тестування власного продукту. Основна мета таких центрів – вчасно допомогти, підказати та спрямувати підприємця, а також вирішити його проблему.

Це цікаво:   Artsiom Liashanau: Pioneering Ukrainian FinTech Innovations in Payment Solutions for 2023

Ми планували відкритись у квітні, але у зв’язку з карантином офіційне відкриття доведеться перенести на період закінчення карантину. Зараз локація працюватиме в закритому тестовому режимі протягом місяця для відлагодження усіх операційних процесів. Разом з тим онлайн-консультації будуть доступні на платформі, події будуть також доступні в онлайн-форматі, а решта продуктів, що відповідатимуть карантинним обмеженням, будуть введені поступово. 

Практика подібних мереж – це світова практика, яка довела свою ефективність у провідних країнах світу. Я впевнена, що коли ми відкриємо принаймні 5 таких локацій, результати будуть вражаючими.

В нас є чіткі показники ефективності, і я думаю, що через перші півроку можна буде справедливо оцінити результати.

Ми хочемо зробити так, щоб Україна стала країною підприємців. 

Тому вже наступного місяця на вас чекають нові проекти для підприємців, зокрема національна безкоштовна онлайн-школа для підприємців, інтерактивна карта об’єктів інфраструктури МСП, маркетплейс фінансових продуктів для МСП та багато іншого», — підкреслила Валерія Іонан.  

«Партнерство ХУАВЕЙ УКРАЇНА з Міністерством цифрової трансформації спрямоване на інтеграцію цифрових рішень і сучасних технологій у бізнес з метою розбудови ефективної та дієвої екосистеми», — зазначив Ма Ці, директор ТОВ «ХУАВЕЙ УКРАЇНА».

ХУАВЕЙ УКРАЇНА вже проводить вебінари для малого та середнього бізнесу, також компанія працює над розвитком цифрових навичок та навичок підприємництва з урахуванням технологічних трендів серед молоді у рамках співпраці з університетами. 

«Для Visa підтримка підприємців наразі є одним із глобальних пріоритетів, який ми впроваджуємо і в Україні, розвиваючи декілька програм освіти та розвитку для малого і середнього бізнесу. Співробітництво Visa і Міністерства цифрової трансформації є одним із напрямків нашої програми і ще однією можливістю поширення інноваційних цифрових рішень. Відкриття першого центру підтримки підприємців разом із консалтинговою зоною збіглося в часі, коли відновити впевненість та отримати допомогу підприємцям вкрай необхідно! Переконана, що відкриття таких центрів в Україні посилить підприємницькі можливості і допоможе з сучасними інструментами для реалізації амбітних планів», — відзначила Віра Платонова, старший віце-президент і директорка регіонального підрозділу компанії Visa в Україні, Грузії, країнах СНД та Південно-Східної Європи.

Це цікаво:   Заклики до переходу з Ethernet на оптоволокно можуть ввести в оману споживачів і створити нерівні ринкові умови для операторів: заява ІнАУ

«Ми дуже раді, що саме Харків став першим містом, де відкривається центр підтримки підприємців. Наша команда долучилась до реалізації цього проекту разом з Міністерством, адже Харків є пілотом у багатьох проектах цифрової трансформації. Ми разом працювали над тим, щоб відчинити двері центру. Поки що в режимі карантину,  для онлайн-консультацій та онлайн-продуктів, але вже незабаром карантин закінчиться, і центр буде працювати для всіх, хто бажає отримати консультацію щодо своєї бізнес-діяльності, навчитись системного підприємництва чи протестувати свій продукт перед продажем», — сказала PM проекту від Регіонального партнеру — «Офісу реформ Харкова» — Дар’я Михайлюта. 

Окрім отримання консультацій, підприємці зможуть завдяки консалтинговій зоні: 

  • проходити навчання в оффлайн чи змішаному форматі
  • взяти участь у бізнес-конференціях та освітніх заходах для підприємців
  • використовувати простір для власних подій
  • протестувати свій продукт на pop-up локації перед виходом на ринок.

Протягом 2020 року Міністерство цифрової трансформації планує запустити три консалтингові зони для представників малого та середнього бізнесу. 

Одночасно із початком роботи консалтингової зони в Харкові з’явиться можливість онлайн-консультацій підприємців за допомогою сервісів відеозв’язку на порталі Дія.Бізнес.

Джерело інформації:

Корпоративний веб-сайт “ХУАВЕЙ УКРАЇНА” (українською): https://www.huawei.com/ua/press-events/news/ua/2020/20200528 


Новини IT » Інтерв’ю » Дія.Бізнес відкриє перший центр підтримки підприємців разом із консалтинг-зоною у Харкові 28 травня

Опубліковано


Останні новини IT: