У Києві відбувся Форум цифрової трансформації 2.0

У Києві відбувся Форум цифрової трансформації 2.0

7 жовтня компанія «Хуавей Україна» провела в НСК «Олімпійський» Форум цифрової трансформації 2.0. Під час заходу своїм досвідом та баченням розвитку галузі ІКТ поділилися представники вітчизняних та міжнародних організацій. Спікери також представили аналіз телекомунікаційного ринку й новітні технології, що змінюють цифровий світ і сприяють спільним успіхам. 

Під час події учасники дізналися про тенденції розвитку та інсайти сфери інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), роль 5G у трансформації галузі, безвуглецеві можливості для «озеленення» України тощо. Серед спікерів цьогорічного форуму — Михайло Федоров, віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України, Ярослав Пондер (Jaroslaw Ponder), голова офісу ITU в Європі, Штефан Зеле (Stefan Zehle), генеральний директор, Coleago Consulting, Олександр Галущенко, головний експерт Ради національної безпеки та оборони України, Андрій Набок, голова напряму фіксованого широкосмугового доступу (FBB), Міністерство цифрової трансформації України, Вінсент Гарн’є (Vincent Garnier), генеральний директор, FTTH Council Europe, та інші. 

«Уже два роки Мінцифра створює найзручнішу країну в світі з точки зору взаємодії держави та людини, держави та бізнесу. Одна з наших ключових цілей покрити 95% населення країни високошвидкісним інтернетом до 2024 року. Разом з операторами ми активно над цим працюємо. Крім того, ми проводимо науково-дослідну роботу у сфері розвитку 5G. Адже це технологія, без якої неможливо бути успішною цифровою державою. Плануємо вже наступного року провести тендер на ліцензії для 5G, після чого зможе початися розгортання мереж в Україні. Я впевнений, що майбутнє за технологіями та інноваціями», — зазначив Михайло Федоров, віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України.

«Цифрова трансформація призвела до багатьох змін у виробництві, способі життя та управлінні, а також має довгостроковий вплив на світовий економічний, політичний та науково-технічний прогрес. Україна має вигідне географічне положення, освітні та наукові ресурси, розвинуту сферу ІТ та сприятливі умови для розвитку цифрової економіки. Вона стала першою країною у світі, яка запровадила систему електронних паспортів, і здобула першість у багатьох напрямах цифрових технологій серед країн Європи», зазначив Фань Сяньжун (Fan Xianrong), Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні. 

«Для подальшого розвитку цифрової економіки України важливо спільними зусиллями сприяти створенню цифрової інфраструктури, а також продовжувати розширювати покриття мережі та скорочувати цифровий розрив. У 2020 році Huawei підтримала український уряд у розробці плану розвитку широкосмугового доступу. Ми готові й надалі ділитися технологіями і досвідом для розвитку національної широкосмугової мережі, щоб допомогти уряду досягти мети — охопити 95% населення, як було заплановано», — зазначив Бао Цзяньлінь (Bao Jianlin), віцепрезидент правління, генеральний директор Huawei Poland.

Під час свого виступу Вінсент Гарн’є (Vincent Garnier), генеральний директор FTTH Council Europe, розповів про прискорення розвитку оптоволоконного зв’язку та його значення для цифрової економіки Європи. «Рівень покриття оптоволоконними мережами в Україні вищий за середній по Європі. Розгортання мереж йде правильним шляхом, проте нам ще потрібно багато й довго працювати, щоб досягти повного покриття», — зазначив спікер. 

Рішення Huawei OptiX є основою для побудови промислової електромережі нового покоління, і його можливості дають значні економічні вигоди країнам та світу загалом. Про це розповів Ігор Мілоєвич (Igor Milojevic), технічний директор підрозділу Carrier Business Group у Huawei CEE&Nordic. «Оптоволокно — основна інфраструктура цифрового суспільства. Завдяки постійним інноваціям ми можемо задовольнити потреби та вирішити проблеми, пов’язані як із домашнім широкосмуговим доступом, так і з впровадженням цифрових технологій на підприємствах у різних сферах промисловості, що сприяє зростанню соціальної цінності», — додав спікер.

Андрій Набок, керівник напряму фіксованого широкосмугового доступу (FBB) у Міністерстві цифрової трансфорації під час Форуму цифрової трансформації 2.0 назвав одну з головних умов прискорення розвитку широкосмугового покриття в Україні.

«Основною складовою державно-приватного партнерства при будівництві волоконно-оптичної інфраструктури є відкриті, зрозумілі та ефективні процеси взаємодії з бізнесом. Проєкт Інтернет-субвенція є прикладом таких процесів», – зазначив він.

Це цікаво:   4 типових помилки кандидата під час співбесіди

«Мобільне підключення відіграє вирішальну роль у забезпеченні сталого розвитку всіх країн. Важливе значення для прискорення бізнес-циклу та прокладення шляху для розвитку 5G має розробка законодавчих норм і регуляторних актів, а також пошук «першопрохідців». Мобільне підключення вимагає повної інтеграції із національною стратегією цифровізації для прискорення інновацій і подальшої цифрової трансформації», — зазначив Ярослав Пондер (Jaroslaw Ponder), голова ITU в Європі.

Наразі відбуваються стрімкі зміни. Й уже зовсім скоро повністю підключений інтелектуальний світ стане реальністю, де ІКТ-галузь є підґрунтям сталого економічного розвитку. Спільні зусилля всіх зацікавлених сторін дозволять побудувати динамічну екосистему для процвітання як різних галузей, так і кожної окремої людини. 


Новини IT » Інтерв’ю » У Києві відбувся Форум цифрової трансформації 2.0

Опубліковано


Останні новини IT: