Payoneer провів дослідження ринку фрілансу в період локдауна

Payoneer провів дослідження ринку фрілансу в період локдауна

Прогнози фрілансерів, опитаних в березні 2020 року, виправдалися: незважаючи на падіння глобального ринку аутсорсингу, доходи фрілансерів ростуть

У березні 2020 року платіжна платформа Payoneer опублікувала дослідження фріланс-ринку. У Payoneer опитали близько 1000 представників індустрії зі 100+ країн, щоб дізнатися, як на них позначився старт пандемії і уповільнення глобальної економіки. А також, яким вони бачать подальший розвиток вертикалі.

Незважаючи на початкове зниження попиту на свої послуги, фрілансери були налаштовані оптимістично. Багато хто сприймав пандемію як імпульс до розвитку сфери аутсорсингу.

Їх прогнози виправдалися.

Рівно через 6 місяців після першого опитування, у вересні 2020 року, аналітики Payoneer повернулися до фрілансерів і дізналися, що змінилося в рівні їхнього доходу і якими вони бачать прогнози розвитку галузі в найближчий період.

У березні близько 32% опитаних фахівців відзначили зниження попиту на свої послуги. При цьому, 53% фрілансерів очікували зростання попиту в майбутньому.

Covid-19 дійсно привів до короткострокового уповільнення зростання доходів. При цьому з березня по липень фрілансери відзначили зростання виручки на 28%.

На фрілансерів з України локдаун відбився незначно: локальна гіг-економіка стабільна, незважаючи на скорочення глобального аутсорсингу.

50% українських фрілансерів, які працюють з клієнтами з Європи, зазначили що попит не знизився.

56% українських фрілансерів, які працюють з клієнтами з США, відзначили, що попит зріс або залишився на колишньому рівні.

Українські фрілансери відчули лише невеликий вплив: в період з квітня по травень доходи впали на 4%, але вже в червні виросли на 3%.

Попередній звіт Payoneer показав, що багато великих компаній і організації шукають віддалених співробітників через онлайн-маркетплейси. Особливо, в сфері програмного забезпечення та IT.

Крім того, у другому кварталі 2020 року в США кількість малих і середніх підприємств, які наймали фрілансерів, збільшилася на 42%.

Це цікаво:   Українська агенція Lazarev. здобула чотири відзнаки The Webby Awards

Ознайомитися з повним вересневим звітом про фріланс-ринку можна за посиланням: https://explore.payoneer.com/ua/report/2020-gig-economy-index/

лінк на звіт на майданчику Payoneer

Перше дослідження вертикалі гіг-економіки платіжної платформою Payoneer також є за посиланням: 

https://explore.payoneer.com/ua/2020-freelancer-income-report/

Про Payoneer:

Місія компанії Payoneer – допомогти бізнесам вийти за межі їх кордонів, можливостей і очікувань. У сучасному цифровому світі Payoneer надає бізнесам доступ до нових економічних можливостей – здійснювати грошові перекази з будь-якої точки світу так само легко, як і локально.

Платіжна платформа Payoneer оптимізує глобальну торгівлю для мільйонів малих підприємств, торгових майданчиків і бізнесів в більш ніж 200 країнах світу. Payoneer надає набір послуг, який включає міжнародні платежі, оборотний капітал, податкові рішення, торгові сервіси та управління ризиками, використовуючи надійні технології, нормативно-правову базу, операційну та банківську інфраструктури. Payoneer робить глобальну комерцію простий і безпечної, забезпечуючи швидке зростання як клієнтам на ринках, що розвиваються, так і лідерам цифрової індустрії, таким як Airbnb, Amazon, Google і Upwork. Заснована в 2005 році,

сьогодні Payoneer – це прибуткова компанія з командою по всьому світу.

Payoneer – єдиний світ, одна платформа, безмежні можливості.

https://www.payoneer.com/ua/


Новини IT » Інше » Payoneer провів дослідження ринку фрілансу в період локдауна

Опубліковано


Останні новини IT: