Навіщо футболісти тренуються та грають у спеціальних кумедних «жилетках»

Навіщо футболісти тренуються та грають у спеціальних кумедних «жилетках»

Багато хто з футбольних вболівальників помітив в останні роки, що гравці їх улюблених команд тренуються та грають у незвичному екіпіруванні – коротких жилетах, які кумедно виглядають на тілі спортсменів.

Незважаючи на доволі дивний зовнішній вигляд, який нагадує вболівальникам жіночу спідню білизну, жилети спортсменів мають дуже важливе значення у тренувальному процесі. Адже в них «вшиті» спеціальні датчики, які, завдяки новим технологіям та розробкам науковців, допомагають тренерам та медикам футбольних клубів та збірних більш якісно слідкувати за здоров’ям своїх підопічних.

Технологію запровадили ще у 2007-му році в Північній Ірландії, де місцева компанія STATSports почала тестувати жилети із вшитими датчиками, які відстежували різноманітні показники в фізичному навантаженні гравців. Результати діяльності розробників та вплив роботи з жилетами на результати окремих команд настільки вразили спортивних фахівців футбольної сфери, що винахід «взяли на озброєння» майже всі видатні команди світу, і не лише у футболі.

Завдяки «розумним жилетам», тренерам вдається не лише відслідковувати об’єми роботи своїх гравців на тренуваннях та під час матчів, але і за підсумками отриманої інформації складати плани щодо навантаження футболістів на майбутніх тренуваннях, а також визначати оптимальний стартовий склад на поєдинки, враховуючи фізичний стан виконавців. 

Про допомогу «жилетів» в позитивному ключі неодноразово відгукувалися провідні тренери світу, а очільник мадридського «Аттлетико» Дієго Сімеоне взагалі назвав цю технологічну новинку головним винаходом у спортивній науці останніх років. Адже саме завдяки вдалому підбору складу, основаному на фізичному стані гравців, тренеру вдалося розрахувати навантаження на минулий, чемпіонський для мадридців сезон в Ла Лізі. Та і у новій кампанії «Матрацники» будуть одними з фаворитів, і переконатися у цьому допоможе реєстрація в легальному БК Леон РФ, в мобільній версії якого завжди є широкий вибір об’єктів для парі, що стосуються головних світових футбольних ліг.

Це цікаво:   Нова демоверсія Corsairs Legacy вже доступна!

Повертаючись до принципу роботи винаходу, варто відзначити, що зараз у його основі лежить ще більш просунутий механізм – спеціальній гаджет «viper pod», який кріпиться на спині у гравців, і збирає ще більше корисної інформації про фізичний стан футболістів, передаючи всі дані на планшети тренерам та медикам. Технологія стала настільки корисною, що більшість тренерів саме завдяки ній можуть передчасно дізнатися про можливу травму свого підопічного.

Наприклад, англійський «Ліверпуль», який на старті минулого сезону ледве не найбільше з усіх команд Європи страждав від травм ключових спортсменів, взявши на озброєння «viper pod», значно скоротив кількість пошкоджень в команді, і в новій кампанії мерсисайдці планують ще більш поглиблено співпрацювати з виробниками технологічних новинок. А експерти бетинг-сфери чекають від команди Юргена Клоппа покращення результатів. Якщо ознайомитися з котируваннями на успіхи «Ліверпуля» за допомогою зручного мобільного додатку LigaStavok App, в меню якого традиційно багато пропозиції щодо «топових» футбольних турнірів, можна переконатися, що мерсисайдці входять до трійки головних претендентів як на перемогу в чемпіонаті Англії, так і у головному турнірі Європи – Лізі чемпіонів.

У майбутньому виробники «розумних жилетів» планують ще більш  суттєво збільшити кількість корисних функцій, які буде виконувати «гаджет». Завдяки більш детальному вивченню фахівцями специфіки бігу гравців та їх реакції на зіткнення та додаткові навантаження, «viper pod» зможе виявляти можливі травми спортсменів на дуже ранніх стадіях. І це стане справжньою революцією в світі футболу та спорту зокрема, адже зменшення кількості травм наразі – головне завдання для спортивних науковців та їх діяльності.    


Новини IT » Інше » Навіщо футболісти тренуються та грають у спеціальних кумедних «жилетках»

Опубліковано


Останні новини IT: