Національний хакатон з кіберзахисту стартував

Національний хакатон з кіберзахисту стартував

Сьогодні у Держспецзв’язку відбулося відкриття першого Національного хакатону з кібербезпеки, який проходить за форматом NATO TIDE hackathon.

Відкриваючи захід, голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь підкреслив, що кіберзахист є одним із пріоритетів національної безпеки України. А кіберпростір зараз уже визнано одним із можливих театрів воєнних дій. І це не дивно, адже кількість і складність кіберзагроз зростає постійно, а їх вплив поширюється на всі сфери життя. Ми маємо протистояти гібридній війні, маємо бути готовими виявляти та реагувати на кібератаки, маємо щодня укріплювати наш інформаційний кордон.

«Національний хакатон із кіберзахисту – це, перш за все, можливість обмінятися знаннями та поглибити співпрацю в галузі кіберзахисту між представниками безпекового й оборонного сектору, наукової спільноти та бізнесу. І хакатон – один зі способів швидко і якісно спільними зусиллями віднайти оптимальні шляхи вирішення проблем у сфері кіберзахисту», – зазначив Юрій Щиголь.

Значення Національного хакатону з кібербезпеки підтверджує високий рівень учасників заходу. Про важливість проведення змагань у такому форматі, кібербезпеку, співпрацю з країнами Північноатлантичного співтовариства та професійний розвиток на відкритті говорили віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, віцепрем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, голова Відділу сервісів цифрової інфраструктури Штабу С3 штаб-квартири НАТО Герард Елзінга, директорка центру інформації та документації НАТО Вінета Кляйне, ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» Михайло Згуровський.

Також у відкритті хакатону взяли участь заступники голови Держспецзв’язку Олександр Потій і Віктор Жора й директорка Центру стратегічних комунікацій «СтратКом Україна», який є співорганізатором марафону, Оксана Горбач.

У кіберхакатоні беруть участь 16 команд, які змагатимуться за трьома напрямками:

  • Кіберзахист об’єктів критичної інфраструктури.
  • Виявлення, реагування та запобігання кібератакам на об’єкти кіберзахисту.
  • Добування (збір), оброблення, аналіз і відображення інформації з відкритих джерел (OSINT) для виявлення та запобігання кібератакам і кіберінцидентам.
Це цікаво:   Анонс про дату релізу Corsairs Legacy

Детальнішу інформацію про Національний хакатон з кіберзахисту можна прочитати на сайті заходу.

Нагадаємо, організатором кіберхакатону є Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України, а співорганізатором – Центр стратегічних комунікацій «СтратКом Україна».  Підтримали цьогорічний хакатон: НАТО, Посольство США в Україні, Урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Офіс віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Проєкт обміну знаннями Україна-НАТО C4 та проєкт USAID “Захист критичної інфраструктури України”.


Новини IT » Інше » Національний хакатон з кіберзахисту стартував

Опубліковано


Останні новини IT: