Представники Держспецзв’язку вперше взяли участь у кібернавчаннях Cyber Flag

Представники Держспецзв’язку вперше взяли участь у кібернавчаннях Cyber Flag

Фахівці Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, а також Міністерства оборони України взяли участь у щорічних кібернавчаннях Cyber Flag 21, які проводять у США. Поїздка стала можливою завдяки ініціативі та сприянню Президента України Володимира Зеленського та США. До організації та підготовки заходу був залучений Офіс Президента спільно з представниками посольств України в Сполучених штатах Америки та США в Україні.

Cyber Flag ‒ це система колективної безпеки у кіберпросторі, створена задля поліпшення можливостей з виявлення, синхронізації та спільного реагування на змодельовані шкідливі дії в кіберпросторі, націлені на критично важливу інфраструктуру та ключові ресурси. Проєкт створений за ініціативи США із залученням міжнародних партнерів Штатів: Канади, Великої Британії, Данії, Франції, Естонії тощо. 

Для України участь у Cyber Flag є одним із кроків доєднання до міжнародної спільноти в галузі кіберзахисту. Навчання проводили 18-19 листопада на онлайн-платформі «Стійке середовище для кібертренувань» (Persistent Cyber Training Environment, PCTE), яка перебуває під операційним управлінням сухопутних військ Збройних сил США.

У 2021 році Україна суттєво поглиблювала співпрацю з НАТО за напрямком кібербезпеки. Нагадаємо, що від 15 по 19 листопада у Києві проходить організований Держспецзв’язку Національний хакатон із кіберзахисту у форматі хакатонів NATO TIDE Hackathon.

Це цікаво:   Попри повномасштабну війну середньорічний приріст доходів в українських МСБ склав 8% за 2021-2022 роки — дослідження Payoneer

Новини IT » Інше » Представники Держспецзв’язку вперше взяли участь у кібернавчаннях Cyber Flag

Опубліковано


Останні новини IT: