Україна стала повноправною учасницею кібернавчань Cyber Flag

Україна стала повноправною учасницею кібернавчань Cyber Flag

8‒19 листопада представники Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації та Міністерства оборони України взяли участь у міжнародних навчаннях із кібербезпеки Cyber Flag 21-1.

Навчання були проведені кіберкомандуванням США (Cybercom) на базі навчального центру у Вірджинії. Вони орієнтовані на представників країн Північноатлантичного альянсу. Україна ‒ єдина країна ‒ не член НАТО, яка була запрошена до участі у кібернавчаннях на оперативно-стратегічному рівні. 

Основне завдання, яке відпрацьовували на першому етапі командно-штабних навчань, ‒ взаємодія і кооперація зусиль країн-партнерів під час реагування на кібератаки та агресію в кіберпросторі.

«Це важлива подія, яка свідчить про зростання довіри між Україною та країнами НАТО, це визнання за нашою державою її потенційної інституціональної та технічної готовності для ефективного і взаємовигідного партнерства з членами Альянсу у сфері кібербезпеки», ‒ зазначає заступник голови Держспецзв’язку Олександр Потій. 

Участь представників Держспецзв’язку в кібернавчаннях Cyber Flag 21 дозволить налагодити робочі зв’язки з представниками кіберкомандування США, а також відповідними структурами інших країн Північноатлантичного альянсу. 

«Такі навчання підвищать рівень спроможності Служби у кіберзахисті критичної інфраструктури та державних інформаційних ресурсів», ‒ додає Олександр Потій.

Залучення України як повноправної учасниці у кібернавчаннях відбулося за ініціативи Президента України, спільних зусиль Офісу Президента за підтримки Посольства США в Україні та Посольства України в США.

Це цікаво:   Анонс про дату релізу Corsairs Legacy

Новини IT » Інше » Україна стала повноправною учасницею кібернавчань Cyber Flag

Опубліковано


Останні новини IT: