5 грудня-міжнародний день волонтерства

5 грудня-міжнародний день волонтерства

Генеральна Асамблея ООН в 1985-му році запропонувала урядам відзначати 5 грудня як “Міжнародний день волонтерів в ім’я економічного і соціального розвитку” 

На сьогодні є багато видів волонтерства, але основними є соціальне, онлайн та екологічне. Слово “волонтер” стало більш популярнішим після подій в 2014 році. Волонтери на той час забезпечували українську армію наступними ресурсами та послугами: 

● медикаменти 

● лікування 

● техніка 

● ремонт техніки (автомобілі, бойові машини, літаки) 

● ремонт будівель 

● модернізація зброї(приціли, тепловізори,ПНБ тощо.)постачання з-за кордону 

● засоби особистої безпеки 

● одяг (форма) 

● зимове обладнання 

● їжа 

● засоби зв’язку 

● грошове забезпечення 

● юридична підтримка 

● обмін полонених 

Екологія дуже важлива для громад, а що зробили для екології волонтери? волонтери висаджують дерева, збирають сміття з річок, озер, лісів і так далі. Щорічно в Україні виробляється понад 350 млн тонн відходів. Що не мало важливо, еко волонтери допомагають та заохочують до переробки сміття. Волонтери запускають марафони “висади дерево” та ін. Часто, люди які займаються еко волонтерством запускають лекції про волонтерство, які також можна продивитись онлайн. 

Де можна зайнятись волонтерством? 

1. Мій телефонний друг. ТАМ можна знайти літню людину, якій будеш дзвонити та підтримувати її 

2. Шлях до роботи. Це квест бот в телеграмі куди потрібні волонтери для допомоги розвитку боту. 

3. Українська волонтерська служба. На їхній платформі можна знайти багато можливостей “ мій телефонний друг” про яку я писала раніше одна із них 

4. Також можна стати волонтером у ООН 

Волонтери приходять до школи та проводять уроки волонтерства, розповідають які є види волонтерства, з чого починати, ТА ВІДПОВІДАЮТЬ НА ПИТАННЯ ШКОЛЯРІВ. Через те, що в світі карантин, можливо також побувати на шкільному уроці волонтерства онлайн. 

Це цікаво:   Захистіть свою гру: убезпечення від перебоїв та стрибків електроенергії для геймерів

Одна із видатних українських волонтерок це Юлія Мархель.Вона є президенткою всеукраїнського молодіжного руху “Let`s do it Ukraine”, є авторкою багатьох тренінгових програм, створила програми запровадження системи сортування в закладах освіти, є організаторкою багатьох екоакцій куди збирає волонтерів зі всіх куточків України. ТВОРІТЬ ДОБРО! ГАРНОГО ДНЯ.


Новини IT » Інше » 5 грудня-міжнародний день волонтерства

Опубліковано


Останні новини IT: