У Vodafone запатентували новий спосіб ідентифікації користувачів в інтернеті

У Vodafone запатентували новий спосіб ідентифікації користувачів в інтернеті

Розробники з IT SmartFlex, дочірньої компанїі Vodafone Україна – Анатолій Медведчук та Ігор Шкурко винайшли новий спосіб ідентифікації користувачів в інтернеті і отримали патент на свій винахід.

Цей спосіб дозволяє ідентифікувати інтернет-користувача за мобільним номером (MSISDN), не запитуючи авторизацію на сайті за ім’ям, паролем, тощо. Порівняно із введенням логіну\паролю такий спосіб є безпечнішим та покращує клієнтський досвід. Користувачеві не потрібно робити будь-яких дій для авторизації, а інформація на сайті чи у додатку буде відображатись відповідно до його потреб і інтересів.

Ідентифікація відбувається шляхом включення MSISDN у заголовок HTTPS-запитів веб-браузера користувача через мобільну мережу.

Микола Тракнов, директор IT SmartFlex, зазначив: «Величезна кількість мобільних додатків, встановлених на пристроях, активне використання мобільних транзакцій̆, інтернету та онлайн сервісів, які надають користувачам різноманітні послуги, а також пов’язані з цим проблеми безпеки вимагають удосконалення або навіть заміни традиційних методів ідентифікації, пов’язаних з введенням імені користувача та паролю, на  прості та беспечні одночасно».

На даний час існують способи ідентифікації онлайн-користувачів в мережі за допомогою читання файлів cookie, відслідковування IP-адреси тощо, які також не вимагають від користувача додаткових дій, пов’язаних з введенням даних. Однак, незважаючи на порівняну простоту таких способів, вони не є достатньо точними та надійними.

Більш надійними способами є ідентифікація з використанням унікальних параметрів самого мобільного пристрою та/або абонента. Новітня розробка IT SmartFlex дозволяє використання не тільки мобільного телефону, а й будь-якого іншого пристрою, що забезпечує доступ в інтернет за допомогою сім-карти. Така ідентифікація може бути використана в мережах мобільного зв’язку: 2.5(EDGE), 3G, 4G, 5G.

Технологію можна застосовувати на порталах самообслуговування, корпоративних порталах, офіційних сайтах телеком-провайдерів та у персональних веб-кабінетах.

Це цікаво:   Vodafone запустив п’ятий курс з підготовки Big Data аналітиків

Даний спосіб ідентифікації вже працює на сайті Vodafone при користуванні сервісами самообслуговування.


Новини IT » Прес-релізи » У Vodafone запатентували новий спосіб ідентифікації користувачів в інтернеті

Опубліковано


Останні новини IT: