Понад 14 тисяч терабайтів і майже мільярд дзвінків – мобільний трафік в зимові свята знову б’є рекорди

Понад 14 тисяч терабайтів і майже мільярд дзвінків – мобільний трафік в зимові свята знову б’є рекорди

На Новий рік та Різдво клієнти Vodafone Україна згенерували понад 14 тисяч терабайтів трафіку, це в 1,5 рази більше, ніж було рік тому (9,8 тис. ТБ).

Таке велике зростання споживання пояснюється активним розширенням покриття та ємності 4G мережі Vodafone і, як наслідок – збільшенням швидкості мобільного інтернету в мережі оператора. Якщо рік тому географія покриття не перевищувала 68% населення, то на кінець року – 84% жителів України мають доступ до 4G, тож швидкість мобільного інтернету можна відчути майже всюди. У результаті минулого року спостеріглося щоквартальне зростання мобільного інтернет-трафіку на рівні 17-18%.

Кількість привітань за допомогою дзвінків залишилась на минулорічному рівні – українські клієнти Vodafone протягом Різдвяних свят 24-25.12 і 06-07.01, а також на Новий рік здійснили 0,9 млрд дзвінків. Минулого року на свята спостерігалася цікава тенденція: кількість привітань за допомогою дзвінків, що скорочувалася з року в рік, зросла з 0,7 млрд до 0,9 млрд.

Зберіглася інша тенденція – зменшується використання SMS для святкових привітань: цього року українці відправили 8,4 мільйони SMS. Для порівняння, роком раніше зафіксовано 12 млн святкових SMS, два роки тому 17 млн, а три роки тому – 35 млн повідомлень.

Найбільша кількість дзвінків була зафіксована в переддень Різдва – об 11:00 24 грудня, пік SMS спостерігався у першу годину 2022 року. Пік активності у 4G мережі припав на вечір Різдва: о 20:00 24 грудня та о 21:00 7 січня.

Інтернет-рекордсменами виявилися Київська., Харківська і Дніпропетровська області. До топ-5 інтернет-активних областей також увійшли Одеська та Донецька області.

Це цікаво:   Vodafone запустив п’ятий курс з підготовки Big Data аналітиків

Новини IT » Прес-релізи » Понад 14 тисяч терабайтів і майже мільярд дзвінків – мобільний трафік в зимові свята знову б’є рекорди

Опубліковано


Останні новини IT: