Група «Відновлення України» підтримала законопроєкти, спрямовані на допомогу ЗСУ і волонтерам

Група «Відновлення України» підтримала законопроєкти, спрямовані на допомогу ЗСУ і волонтерам

Парламентська група «Відновлення України» на сьогоднішньому засіданні Верховної Ради проголосувала за законопроєкти, які збільшують фінансування ЗСУ і спрощують волонтерську діяльність. 

Зокрема депутати групи підтримали законопроєкт №7413 про зміни до державного бюджету, яким збільшується фінансування Збройних Сил України, а також встановлюється підтримка бізнесу та внутрішньо переміщених осіб. Законопроєкт прийнято в цілому.

Також нардепи групи проголосували за проєкт закону №4225 про створення Національного військового меморіального кладовища. Як вважають депутати, такі комплекси є важливою частиною політики національної пам’яті і вшанування власних військовослужбовців. Тому загиблі українські захисники, які є справжніми героями для країни, мають бути вшановані з найвищими почестями. Документ також прийнято в цілому.

Крім цього депутати з «Відновлення України» підтримали зміни до закону «Про волонтерську діяльність», якими визначаються нові напрямки волонтерської діяльності в Україні і забезпечуються більш сприятливі умови для вітчизняних волонтерів. Парламент прийняв законопроєкт за основу у першому читанні.

«Депутатська група “Відновлення України” підтримує посилення обороноздатності країни. Сьогодні ми консолідувались довкола найактуальніших тем і без вагань підтримали ініціативи, що захистять наших громадян. Попри війну завдяки нашому голосуванню пенсії продовжать виплачувати у повному обсязі, армія отримає необхідне фінансування, а також будуть погашені борги перед людьми, що чекали на допомогу через “єПідтримку”. Конструктив і лише конструктив у цей непростий для держави час», – прокоментував результати голосування співголова групи Ігор Абрамович. 

У свою чергу Максим Єфімов, інший співголова групи, зауважив, що процеси, які відбуваються сьогодні у ВР, є частиною суспільних процесів. 

«У нашій групі ми позитивно оцінюємо те, що у порядку денному Верховної Ради сьогодні немає відвертого законодавчого спаму. Кожне наше голосування приносить користь країні, дає можливість вистояти зараз і закладати підґрунтя для подальшого відновлення України. Для прикладу, сьогоднішнє позитивне голосування щодо волонтерів відкриває нову сторінку співпраці між усім волонтерським рухом і державою. Переконаний, що ми продовжимо роботу на благо країни, відсікаючи будь-які спроби дестабілізації», – наголосив депутат.

Це цікаво:   Перейти з передплати на контракт можна за кілька хвилин у My Vodafone

Пресслужба депутатської групи «Відновлення України» 


Новини IT » Прес-релізи » Група «Відновлення України» підтримала законопроєкти, спрямовані на допомогу ЗСУ і волонтерам

Опубліковано


Останні новини IT: