«Насіння для майбутнього 2024» від Huawei: компанія запросила найкращих українських студентів на освітню програму у Римі

Міжнародна освітня програма «Насіння для майбутнього», організатором якої вже 16-й рік поспіль є компанія Huawei, цьогоріч проходила у Римі з 1 до 5 липня. Основними темами події стали: інновації, диджиталізація, сталий розвиток та підприємництво. Участь у заході взяли 150 студентів із 23 країн, серед яких і п’ятеро найбільш талановитих студентів із п’яти провідних українських університетів.

Під час програми учасники ознайомилися з останніми тенденціями розвитку 5G, штучного інтелекту, хмарних обчислень, кібербезпеки, протидії зміні клімату тощо. Зокрема, студенти прослухали лекції на теми «5G та цифрова енергія» і «Штучний інтелект та хмарні сервіси». Для талановитої молоді були організовані майстер-класи й тренінги з розвитку професійних навичок від провідних фахівців компанії Huawei. Далі під керівництвом менторів студенти розробляли цифрові рішення для подолання викликів і сталого розвитку місцевих громад, а також готували й презентували власні амбітні стартапи у межах конкурсу Tech4Good.

Україну представляли студентки, яких попередньо вибрало експертне журі цьогорічного нацвідбору: На цьогорічній програмі Україну представляють п’ять талановитих студенток:

  • Анастасія Сидоренко, КПІ ім. Ігоря Сікорського, спеціальність — електронні комунікації та радіотехніка
  • Алла Пінчук, Національний авіаційний університет -НАУ, спеціальність — електронні комунікації та радіотехніка
  • Анастасія Курманова, Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій, спеціальність — комп’ютерні науки (освітня програма «Штучний інтелект»)
  • Анастасія Товкес — Державний університет інформаційно-комінукаційних технологій, спеціальність — інформаційні системи та технології 
  • Анастасія Моргун — Кошалінська Політехніка, спеціальність — IT management systems.

Нагадаємо, що торік локальна програма «Насіння для майбутнього» відбувалася у Києві з 6 до 13 листопада. Інтенсивна восьмиденна програма проходила на базі Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій та столичного інноваційного парку UNIT.City. Проєктами-переможцями минулого року були визначені: дрони для збирання нафти з поверхні води, нова система безпеки та діагностики роботи на підприємствах і робот-помічник для дітей з інвалідністю.

Це цікаво:   Back to School: Vodafone дарує до 6 місяців зв’язку до нового смартфона та пропонує комплексні рішення для батьків

Україна є постійним учасником програми «Насіння для майбутнього» з 2016 року. За цей час 100 українських студентів взяли участь у програмі, а найуспішніші з них пройшли навчання і відвідали головний офіс Huawei у м. Шеньчжень. Учасниками «Насіння для майбутнього» стають студенти університетів (технічних та нетехнічних спеціальностей) із високими результатами навчання, які живуть в Україні, активно цікавляться технологіями, хочуть працювати у сфері ІКТ та використовувати технології у різних галузях. Програма дає можливість отримати сучасні теоретичні знання й практичний досвід, що в майбутньому допомагає молодим фахівцям підвищити свою конкурентоспроможність на ринку праці.

Довідки:

«Насіння для майбутнього» — це флагманська програма Huawei у сфері корпоративної соціальної відповідальності (КСВ), до якої залучають талановиту молодь з усього світу. Студенти і випускники провідних ВНЗ беруть участь у тренінгах, міжнародних змаганнях і заходах для поглиблення знань з цифрових інноваційних технологій. Програма є платформою для обміну міжкультурним досвідом та дає учасникам змогу опановувати нові цифрові навички для розвитку галузі і місцевих спільнот.

«Насіння для майбутнього» вперше відбулася у 2008 році в Таїланді. У період з 2008 до 2013 року в програмі взяли участь близько 500 студентів, у 2018 році ця позначка сягнула 1 000, а у 2022 році — понад 3 000 учасників. Станом на 2022 рік програма залучила до участі понад 15 000 студентів зі всього світу. Наразі вона впроваджена у 139 країнах і регіонах, а з 2020 року проводиться в гібридному форматі — онлайн та офлайн — для надання доступу до освітніх ресурсів ще більшій кількості молоді.

Компанія Huawei є провідним світовим постачальником інфраструктури інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ), а також інтелектуальних пристроїв. Створюючи інтегровані рішення у різних сферах (телекомунікаційні мережі, ІТ, «розумні» пристрої, хмарні сервіси, digital power), компанія інвестує значні ресурси в фундаментальні дослідження, концентруючись на технологічних проривах, які просувають світ уперед. У компанії працюють понад 207 000 співробітників у більше ніж 170 країнах, які обслуговують 3 мільярди клієнтів і споживачів у всьому світі. Компанія Huawei заснована в 1987 році. Це приватна компанія, яка повністю належить її співробітникам. В Україні компанія Huawei здійснює свою діяльність із 2000 року. Стратегія соціальної відповідальності «Хуавей Україна» охоплює чотири напрями: освіта, охорона здоров’я, захист довкілля, розвиток. Упродовж 2022-2023 років компанія разом із партнерами проводила комплексні проєкти з надання гуманітарної та технічної підтримки по всій Україні й активно розвивала екосистему у сфері освіти. Дізнайтеся більше на сайті: huawei.com/ua.


Новини IT » Прес-релізи » «Насіння для майбутнього 2024» від Huawei: компанія запросила найкращих українських студентів на освітню програму у Римі

Опубліковано


Останні новини IT: