AMD розкриває подробиці стратегії із забезпечення найкращого в своєму класі зростання і високого прибутку акціонерів на Дні фінансового аналітика 2020

AMD розкриває подробиці стратегії із забезпечення найкращого в своєму класі зростання і високого прибутку акціонерів на Дні фінансового аналітика 2020

У рамках Дня фінансового аналітика компанія AMD (NASDAQ: AMD) поділилася подробицями наступної фази зростання за рахунок розробки і виробництва високопродуктивних центральних (CPU) і графічних (GPU) процесорів різних поколінь, а також активних інвестицій у розвиток технологій. Цей план розроблено з метою забезпечити виробництво провідних продуктів і розробку проривних рішень.

«Наші плани розвитку в області розробки центральних і графічних процесорів націлені на істотне прискорення зростання виручки і забезпечення високої прибутковості для акціонерів, — зазначила президент і генеральний директор компанії AMD доктор Ліза Су. — Ми зосереджені на суворому дотриманні наших планів розвитку в області інтелектуальної власності та прагнемо пропонувати сучасні технології для збереження та збільшення своєї частки на величезних ринках високопродуктивних ПК, комп’ютерних ігор і центрів обробки даних, що швидко зростають».

Новини технологій

Поставивши покупцям понад 260 мільйонів ядер Zen x86 у процесорах AMD Ryzen™ і AMD EPYC™, компанія AMD поділилася планами подальшого закріплення цього успіху завдяки випуску процесорних ядер наступного покоління, а також інноваціям в області упаковки кристала та інтерконекту:

  • Компанія AMD планує представити перші процесори на базі ядра «Zen 3» наступного покоління до кінця 2020 року. Наразі триває розробка ядра «Zen 4», розрахованого на застосування 5-нм техпроцесу.
  • Компанія поділилася планами щодо зміцнення свого лідерства в сфері виробництва чипсетів і 3D-упаковки кристалів, включаючи нову технологію X3D, в якій застосована комбінація чипсетів з гібридним стекінгом 2.5D і 3D, що призводить до понад десятикратного зростання щільності пропускної здатності.
  • AMD анонсувала вихід архітектури третього покоління AMD Infinity з оптимізованою технологією узгодження пам’яті CPU і GPU, яка дозволяє істотно підвищити продуктивність і спростити процес програмування, необхідний для швидкісних обчислень, завдяки тому, що CPU і GPU тепер можуть узгоджено використовувати спільні області пам’яті.
  • При розробці нових продуктів компанія AMD ґрунтується на своєму потужному і функціональному портфелі рішень в області безпеки продукції. Компанія оголосила про приєднання до Консорціуму конфіденційних обчислень (Confidential Computing Consortium) — групи провідних виробників обладнання та програмного забезпечення, які співпрацюють з метою забезпечення захисту інформації протягом усього її життєвого циклу.
Це цікаво:   Дослідження Mastercard: 51% українців готові користуватися виключно цифровим банкінгом

Для вирішення проблеми кількості різних видів навантаження GPU, що зростає, компанія AMD анонсувала план розвитку продуктів різних поколінь, щоб сформувати дві оптимізовані архітектури графічних процесорів для ігрової індустрії і ринків ЦОДів:

  • Архітектура AMD Radeon™ DNA (AMD RDNA) розроблена для ігрових додатків і наразі застосовується у відзначеній нагородами серії відеокарт AMD Radeon™ RX 5000. Планується, що архітектура наступного покоління AMD RDNA 2 забезпечить 50-відсоткове підвищення продуктивності на ват порівняно з архітектурою AMD RDNA першого покоління. Вона підтримуватиме відстеження траєкторії променя з апаратним прискоренням, Variable Rate Shading (VRS) та інші сучасні функції. Запуск перших продуктів на базі архітектури AMD RDNA 2 очікується наприкінці 2020 року.
  • Компанія AMD надала інформацію про нову архітектуру AMD Compute DNA (AMD CDNA), розроблену для прискорення обчислювальних операцій у центрах обробки даних. Архітектура першого покоління AMD CDNA, планована до запуску цього року, включає в себе архітектуру другого покоління AMD Infinity для прискорення зв’язку GPU – GPU й оптимізована для завдань машинного навчання і високопродуктивних обчислювальних додатків. Архітектура AMD CDNA 2, що йде слідом, підтримуватиме архітектуру третього покоління AMD Infinity для застосування в суперкомп’ютерах наступного покоління ексафлопсного класу.
  • Розширюючи попередні покоління ПЗ ROCm з відкритим вихідним кодом для центрів обробки даних, AMD планує цього року представити ROCm 4.0 в якості програмного рішення для систем ексафлопсного класу продуктивності та завдань машинного навчання.

Новини ринку центрів обробки даних

З 2017 року компанія AMD привнесла значну кількість інновацій на ринок центрів обробки даних. Компанія представила план розвитку флагманських продуктів на основі реалізації переваг серверних процесорів AMD EPYC першого і другого поколінь, а також поділилася подробицями свого плану безперервного впровадження інноваційних рішень на великій кількості ринків, що зростають, пов’язаних з центрами обробки даних:

  • AMD рухається в майбутнє ексафлопсних обчислень зі своїми CPU, GPU, рішеннями інтерконекту та програмним забезпеченням, у тому числі з нещодавно анонсованим суперкомп’ютером El Capitan у Ліверморській національній лабораторії ім. Е. Лоуренса (Lawrence Livermore National Laboratory). Його запуск планується в 2023 році. Його очікувана продуктивність щодо операцій з рухомою точкою становить 2 Ефлопс, що робить його більш продуктивним, ніж 200 найшвидших з наявних на сьогодні суперкомп’ютерів у світі разом узятих.
  • Компанія AMD продовжує нарощувати обороти на ринках корпоративних систем, хмарних обчислень і HPC завдяки процесорам другого покоління AMD EPYC™, забезпечуючи найкращі показники продуктивності та переваги в оптимізації сукупної вартості володіння (TCO) для найбільш важливих корпоративних і хмарних додатків. У 2020 році очікується поява понад 150 об’єктів хмарної інфраструктури і 140 серверних платформ на базі процесорів AMD EPYC.
  • AMD сприяє зростанню швидкості обчислень за допомогою нових технологій, таких як архітектура AMD CDNA, архітектура третього покоління Infinity і ПЗ ROCm 4.0. Усі вони будуть сумісні з Frontier і El Capitan ― суперкомпьютерами на базі компонентів AMD.
Це цікаво:   AMD анонсує FSR 3.1 на GDC24 та випускає AMD Software Adrenalin Edition 24.3.1 із підтримкою Dragon’s Dogma 2

Новини ринків обчислень і графічних процесорів

AMD зарекомендувала себе на ринку як компанія, що підтримує стійке зростання на ринках ПК та ігрових технологій завдяки флагманським процесам AMD Ryzen™, графічним процесорам AMD Radeon™ та замовним рішенням. З 2017 року AMD практично подвоїла як поставки клієнтського обладнання, так і ринкову частку, створивши велику лінійку процесорів для високопродуктивних настільних робочих станцій, професійних настільних робочих станцій класу high end (HEDT) і ноутбуків. В ігровому сегменті партнери AMD, власники брендів світового рівня, оснастять графічними процесорами AMD Radeon понад 500 мільйонів найпопулярніших ігрових пристроїв, що дасть можливість 2,5 мільярда геймерів у всьому світі скористатися перевагами технологій AMD. Для зміцнення лідерських позицій на ринку в якості постачальника електронних компонентів для ігрових консолей номер один у світі AMD встановила довгострокові відносини з компаніями Microsoft і Sony.

У 2020 році та в подальшому компанія AMD бачить великі можливості для продовження стійкого зростання в рамках своїх продуктових лінійок обчислювальних рішень і графічних процесорів:

  • AMD очікує зміцнення своїх провідних позицій за рахунок процесорів третього покоління AMD Ryzen™ на базі архітектури «Zen 2», побудованої на 7-нм техпроцесі. Процесори розроблені спеціально для настільних робочих станцій і ноутбуків як для звичайних користувачів, так і для корпоративного сегмента. Створені з урахуванням оптимізації взаємодії з користувачем на цих ринках, новітні процесори AMD Ryzen забезпечують неперевершені характеристики за продуктивністю, швидкістю відгуку, часом автономної роботи і безпекою для найбільш вимогливих додатків. AMD безперервно підвищує якість своїх рішень на ринках ігор, створення контенту і продуктивних обчислень. Поставка перших продуктів AMD Ryzen™ на базі технології «Zen 3» у 2020 році істотно сприятиме вирішенню цього завдання.
  • AMD планує поставляти повний комплект високопродуктивних продуктів для графічних додатків на базі архітектури AMD RDNA і забезпечити таким чином подальше розширення використання рішень AMD Radeon. Забезпечуючи подальше збільшення видатної продуктивності відеокарт Radeon RX 5000 серії, графічні процесори Navi 2X на базі технології AMD RDNA 2 дозволяють реалізовувати функціонал ігор у роздільній здатності 4K, а також нові функції, включаючи підтримку відстеження траєкторії променя з апаратним прискоренням і суттєве підвищення продуктивності.
Це цікаво:   Зарплати affiliate-менеджерів.  Аналітика від компанії Zeeks, липень 2023 рік

Заява з приводу COVID-19

У зв’язку з поширенням спалаху коронавірусу (COVID-19) пріоритетними для компанії є питання здоров’я і благополуччя працівників, клієнтів, партнерів AMD та учасників пов’язаних з компанією спільнот. AMD висловлює свою повагу та вдячність людям та організаціям, які невпинно працюють у всьому світі над вирішенням ситуації, що виникла у сфері охорони здоров’я.

На Дні фінансового аналітика 2020 компанія AMD підтвердила своє фінансове керівництво на I квартал 2020 року. AMD очікує, що в I кварталі вплив COVID 19 буде незначним, з потенційним встановленням нижньої межі виручки на рівні 1,8 млрд доларів плюс-мінус 50 мільйонів доларів. Фінансове керівництво на весь 2020 рік залишається незмінним.


Новини IT » Аналітика » AMD розкриває подробиці стратегії із забезпечення найкращого в своєму класі зростання і високого прибутку акціонерів на Дні фінансового аналітика 2020

Опубліковано


Останні новини IT: