SoftServe розробив платформу для популяризації викладання українською на Сході та Півдні

SoftServe розробив платформу для популяризації викладання українською на Сході та Півдні

ІТ-компанія SoftServe розробила онлайн-ресурс для популяризації української мови серед викладачів позашкільних гуртків та секцій. Платформу створено у межах співпраці з ГО “Навчай українською”. 

Ресурс допомагає викладачам дізнатися про ініціативу “Навчай українською” та її активності. Зокрема, мовомаратони та челенджі, у межах яких учасники практикують українську та опановують професійну лексику. За останній рік участь у челенджах взяло близько 2000 викладачів та ще 1000 розпочали навчання цього листопада.

Сайт також пропонує перелік гуртків та секцій (танцювальні студії, музичні школи, спортивні секції тощо), де викладають лише українською мовою. Наразі він налічує понад 400 закладів у Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі та Дніпрі. Цей список постійно доповнюється та розширюватиметься на інші міста України. 

“Вчителі та вихователі гуртків часто бояться переходити на українську, бо відчувають, що невпевнено нею володіють. Ми дуже раді, що така чудова ініціатива “Навчай українською” може допомогти їм із цим, а студенти нашої ІТ-Академії та фахівці SoftServe — технічно підтримали проєкт та створили для них сайт. Так, українці можуть отримувати інформацію про гуртки, де вже викладають українською, та проходити мовомаратони та челенджі з української мови”, — коментує Ігор Когут, старший ментор ІТ-Академії SoftServe.

“За нашими даними, у 2020 році виключно українською мовою викладали лише 16% позашкільних гуртків та секцій у Києві та 8% у Харкові. Проте є ті люди, які мають бажання викладати українською, але через відсутність підтримки від колег – бояться рухатися далі. Тому ми створили ГО “Навчай українською” та раді, що нас підтримав свідомий бізнес та держава, зокрема, Міністерство молоді та спорту України та Уповноважений із захисту державної мови”, — коментує Наталка Федечко, співзасновниця ГО “Навчай українською”. 

Функціонал платформи розширюватиметься. Наразі волонтери працюють над створенням блоку новин, покращенням налаштувань та функціоналу для челенджів та маратонів. 

Це цікаво:   SoftServe запускає лабораторію генеративного ШІ і шукає фахівців

Цифрові рішення для “Навчай українською” стали частиною навчального проєкту ІТ-Академії, який студенти та ІТ-спеціалісти SoftServe розробили в межах Open Tech. Це платформа, яка залучає експертів компанії до волонтерської роботи над благодійними проєктами. У межах платформи реалізували вже 13 проєктів для благодійних та громадських організацій.

Про компанію

SoftServe — найбільша глобальна ІТ-компанія з українським корінням, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. SoftServe є однією з найбільших компаній-розробників програмного забезпечення у Центральній та Східній Європі та входить до переліку найбільших сервісних ІТ-компаній України. Близько 12 000 співробітників працюють у 38 офісах, що розміщені від Сан-Франциско до Сингапуру. Головні офіси компанії розташовані у Львові та Остіні (штат Техас, США). Розробницькі центри компанії знаходяться у Львові, Києві, Дніпрі, Харкові, Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях, Софії (Болгарія) та Вроцлаві, Білостоку, Глівіце та Варшаві (Польща).

Компанія працює над понад 900 активними проектами для клієнтів у країнах Північної Америки, ЄС, та Азії. Клієнтами SoftServe є такі компанії як IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera, Henry Schein, Spillman Technologies та ін. SoftServe є партнером Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure та інших великих технологічних компаній.

Про ГО “Навчай українською”

Ініціатива “Навчай українською” (speak-ukrainian.org.ua) – це небайдужі громадяни, представники різних громадських організацій, зокрема Української гуманітарної платформи, Порталу мовної політики, спільноти “Мова об’єднує”, батьки, волонтери, які об’єднались навколо ідеї популяризації української мови в освіті. У 2020/2021 навчальному році Ініціатива провела два 21-денних челенджі “Навчай українською”, в яких взяло участь півтори тисячі викладачів та тренерів з Києва, Запоріжжя та Дніпра. Підсумком цих челенджів став сімейний фестиваль МовоСфера (19 вересня, Київ) із презентацією українськомовних гуртків у сферах: танцю, співу, театру, спорту, рукоділля, блогінгу, відеозйомки. Під час фестивалю у прямому ефірі між Дніпром, Запоріжжям та Києвом пройшов масштабний танцювальний флешмоб з популяризації української мови.

Це цікаво:   Google запровадив в Україні кампанію “Google для бізнесу”, що включає безкоштовне навчання

Новини IT » IT Бізнес » SoftServe розробив платформу для популяризації викладання українською на Сході та Півдні

Опубліковано


Останні новини IT: