Робота українця увійшла до числа найкращих відеоробіт,  зроблених смартфоном

Робота українця увійшла до числа найкращих відеоробіт, зроблених смартфоном

Конкурс Huawei InFocus Awards у регіоні Центральна та Східна Європа і Північні країни (CEE & Nordic Region) завершився, а це означає, що нагороди знайшли своїх володарів. Поважне журі визначило найкращі фотографії та відео у шести категоріях. Під час трьох етапів конкурсу були ретельно вивчені 123 478 робіт, серед яких 3 125 надійшли з України. 

Серед переможців конкурсу — українець Іван Шолудько, який посів перше місце у відеокатегорії «Життя в моменті» зі своєю роботою «Найкращі моменти життя». Іван отримає грошовий приз у 2 000 євро, ноутбук Huawei Matebook 13, смарт-годинник Watch GT, смартфон Huawei P30 Pro та віртуальний ваучер на суму 250 доларів США для покупок на TripAdvisor. 

Тогоріч Іван здобув третє місце у цьому ж конкурсі в номінації «Портрет». Уже постійний учасник конкурсу понад 5 років займається мобільною фотографією. «Це моє хобі та частково — робота. До того ж я вже декілька років знімаю на смартфони Huawei. Зокрема, останнім часом фотографую за допомогою моделі P20 Pro», — ділиться Іван Шолудько.

Автор із Чехії вразив суддів свою роботою під назвою «Den kdy se mi narodila dcera» («День, коли народилася моя донька»). Його робота з категорії «Фотоісторія» виборола Гран-прі. Переможець отримає 10 000 євро, ноутбук Huawei Matebook 13, смарт-годинник Watch GT, віртуальний ваучер на суму 250 доларів США для покупок на TripAdvisor, а також публікацію фотографії протягом тижня як зображення головної сторінки на TripAdvisor у Швеції, Польщі, Данії, Австрії, Норвегії, Фінляндії, Чехії, Греції, Угорщині, Ізраїлі, Сербії, Словаччині та Туреччині. 

Нагадаємо, щоб підтримати любителів фотографії та відеографії і надати їм можливість проявити себе, Huawei оголосив Huawei InFocus Awards 2019 — конкурс для всіх користувачів смартфонів Huawei. Захід передбачав змагання у 6 категоріях: у п’яти оцінювали фотографії («#Тег емоція»; «Привіт, життя!»; «Обличчя»; «Долаючи відстань»; «Фотоісторія»), а в останній змагалися відеографи («Життя в моменті»).

Це цікаво:   «Хуавей Україна» навчає інструкторів для фірмової Академії інформаційно-комунікаційних технологій

«Конкурс Huawei InFocus Awards доводить, що фотографії і відео зі смартфонів не гірші за ті, що зроблені професійними камерами, і вони так само заслуговують на місце в художніх галереях. Автори надіслали багато чудових робіт, і вибір найкращих став для журі справжнім викликом», — прокоментував Янмін Ван (Yanmin Wang), президент підрозділу Huawei Consumer Business Group у регіоні CEE & Nordic.

Гран-прі 

Категорія: «Фотоісторія»

Назва: The day my daughter was born

Автор: Czech_photo

Країна: Чехія

«Фотографія — це насамперед емоції, і володар Гран-прі демонструє їх на повну. Від тривожних очікувань у коридорі лікарні до умиротворення та любові, коли його донька відпочиває в маминих обіймах. Ця фотоісторія торкнулася сердець усіх», — зазначив Єнер Торун (Yener Torun), член журі.

Приз глядацьких симпатій

Інтернет-користувачі найбільше проголосували за чудовий румунський краєвид. Дану Міхаю Баланеску вдалося вловити мальовничий схід сонця в Східних Карпатах. Автор знімка отримує смартфон Huawei P30 Pro та смарт-годинник Watch GT. Ця фотографія також отримала 3-тю премію у своїй категорії.

Приз глядацьких симпатій 

Категорія: Долаючи відстань

Назва: Fairy tale morning in Bucovina

Автор: Dan Mihai Balanescu

Країна: Румунія

Переможці в категоріях

Члени журі також обрали по три переможці в кожній з шести категорій. Володарі перших місць отримають грошовий приз у 2 000 євро, ноутбук Huawei Matebook 13, смарт-годинник Watch GT, смартфон Huawei P30 Pro та віртуальний ваучер на суму 250 доларів США для покупок на TripAdvisor. Учасники, які посіли друге місце, нагороджені Huawei P30 Pro, а третє — Huawei P30.

Життя в моменті

Категорія для відеосюжетів, які показують життя за менш ніж 30 секунд.

Це цікаво:   «Насіння для майбутнього»: підсумки освітньої програми від Huawei в Україні

І місце

Назва: The best moments of life

Автор: Іван Шолудько

Країна: Україна

Цього відеосюжету могло й не бути, адже спочатку його автор Іван Шолудько відіслав для участі в конкурсі тільки декілька світлин і лише в останній момент побачив, що цьогоріч з’явилася нова категорія — відеоролики до 30 секунд. «Я одразу загорівся ідеєю зняти відео саме на смартфон, тому що це для мене не менш цікаво, ніж фотографувати. Найскладніше було навіть не віднайти ідею, не зняти і не змонтувати відео, а знайти людей для зйомки. Зрештою, у цьому сюжеті знялася майже вся моя сім’я: бабуся, дідусь, мама, тато, брат і мої друзі зі своїми дітьми. Загалом, я дуже радий, що цього року перемогли дійсно дуже круті роботи! Всі фотографії, які посіли призові місця, мені дуже подобаються, і вони заслуговують на перемогу», — говорить Іван Шолудько.

Учасник від України має амбітну творчу мету — наступного року хлопець планує взяти Гран-прі. Тож, радіємо за нашого переможця і бажаємо йому подальшого успіху!

Посилання на відео: https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/eu/view/71966.

ІІ місце

Назва: In Clouds

Автор: Bartosz Chmielewski

Країна: Польща

Посилання на відео: https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/eu/view/54809.

ІІІ місце

Назва: Gün batımı ve gece ışıkları

Автор: Aysun Şahin

Країна: Туреччина

Посилання на відео: https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/eu/view/26644.

#Тег емоція

Категорія для відзначення фотографій, які викликають миттєвий емоційний відгук.

І місце

Назва: Cesta za snem…

Автор: Czech_photo

Країна: Чехія

ІІ місце

Назва: Togetherness

Автор: irimia.andra

Країна: Румунія

ІІІ місце

Назва: Sister Love

Автор: Gevatelem

Країна: Ізраїль

Обличчя

Категорія для експериментів з ідентичністю та зображальною силою портретної зйомки.

І місце

Назва: Myśli… duma… może marzy?

Це цікаво:   Vodafone оновив лінійку тарифів IoT для бізнесу

Автор: Slodkisoschili

Країна: Польща

ІІ місце

Назва: Usta

Автор: Adem Ağuş

Країна: Туреччина

ІІІ місце

Назва: Sousedky

Автор: Milan Škop

Країна: Чехія

Привіт, життя!

Категорія для фото, в яких автори діляться емоціями та натхненням від повсякденних речей.

І місце

Назва: Rainbow estate

Автор: ibreakphotos

Країна: Хорватія

ІІ місце

Назва: Surfer

Автор: SAGITTA

Країна: Хорватія

ІІІ місце

Назва: Going commando

Автор: alexandru.popa

Країна: Румунія

Фотоісторія

Категорія для донесення історії за допомогою дев’яти кадрів — підбірки фотографій, які являють собою змістовну розповідь.

І місце

Назва: Výlov Jaroslavického rybníka

Автор: Czech_photo

Країна: Чехія

ІІ місце

Назва: Live music being born

Автор: Danyhella

Країна: Чехія

ІІІ місце

Назва: Game Of Drone

Автор: storyinmyeyes

Країна: інші

Долаючи відстань

Категорія для фото, які відкривають нові місця та дарують нові враження, використовуючи для цього інноваційні функції камери, наприклад, телеоб’єктив, суперширокий кут або макрозйомку.

І місце

Назва: Empty stadium 1

Автор: Mara Ciubotaru

Країна: Румунія

ІІ місце

Назва: Spring of Life / Tree of Hope

Автор: Acinom

Країна: Румунія

ІІІ місце 

Назва: Fairy tale morning in Bucovina

Автор: Dan Mihai Balanescu

Країна: Румунія

Революція в мобільній фотографії

Конкурс Huawei InFocus Awards доводить, що отримання високоякісних знімків уже не є привілеєм професіоналів із спеціальним обладнанням. Завдяки серії Huawei P і флагману Huawei P30 Pro компанія відповідає на запити любителів і професіоналів у сфері мобільної фотографії, які вміють помічати приховані деталі та вловлюють дивовижні моменти. Завдяки багаторічній співпраці з Leica, легендарним виробником фотоапаратів, Huawei пропонує споживачам об’єктиви найвищої якості та розширює межі мобільної фотографії.


Новини IT » Прес-релізи » Робота українця увійшла до числа найкращих відеоробіт, зроблених смартфоном

Опубліковано


Останні новини IT: