Національний транспортний університет і «Хуавей Україна» підписали меморандум про взаєморозуміння

Національний транспортний університет і «Хуавей Україна» підписали меморандум про взаєморозуміння

17 квітня 2024 року компанія «Хуавей Україна» разом з Національним транспортним університетом України (НТУ) уклали Меморандум про взаєморозуміння. Цілями співпраці визначено доступ до  цифрових та інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) у вищій освіті й науці, заохочення молодих талантів до вивчення ІКТ та суміжних дисциплін, стимулювання інновацій, просування кращих практик та прикладне використання технологій у різних сферах.

«Співпраця з корпораціями-лідерами ринку, і, зокрема з  Huawei, надзвичайно важлива сьогодні, у непростий для нашої держави час. По-перше, цифрова трансформація всіх сфер життєво необхідна. По-друге, випускники нашого багатопрофільного університету приходять працювати в усі галузі економіки в усіх регіонах України, в тому числі у вашу компанію. Тож і наше з вами майбутнє, і майбутнє України залежить від нашої щоденної праці та постійного руху вперед, незважаючи на війну та складнощі. Значення цієї угоди важко переоцінити — освіта й наука потребують співпраці з бізнесом і виробництвом, тож підтримка такої міжнародної корпорації, як Huawei, суттєво посилить університет та його майбутніх випускників, а отже, вплине на всебічний економічний розвиток України»,  зазначив Микола Дмитриченко, в. о. ректора Національного транспортного університету.

Серед проєктів співпраці сторони окреслили, зокрема, стажування і навчальну практику студентів, стипендіальні програми, конкурси та науково-практичні конференції, профорієнтаційні заходи для успішного працевлаштування в Україні, програму «Жінки у сфері технологій», підтримка розвитку інноваційних рішень та програм енергоефективності, підвищення кваліфікації викладачів завдяки освітнім матеріалам і курсам Академії ІКТ Huawei.

«Сподіваюся, що цей перший крок знаменує початок довгострокового партнерства у сфері ІКТ та цифрової енергетики в транспортній галузі України.  Вірю, що ця співпраця буде корисною для студентів, викладачів, дослідників та всієї індустрії. «Хуавей Україна» надає доступ до своїх найновіших технологій, передових досліджень для автомобілебудування та енергетики.  Працюючи в Україні вже понад 20 років, ми пишаємося, що відсьогодні  будемо разом наближати економічне відродження України!», — сказав Тоні Цао, виконувач обов’язків директора «Хуавей Україна».

Це цікаво:   Журнал Nature: Huawei Cloud розробила систему прогнозування погоди Pangu Weather на основі штучного інтелекту

Студенти НТУ, які готові розвиватися в сфері ІКТ, отримають змогу взяти участь в освітніх програмах Huawei: «Насіння для майбутнього», дуальна освіта за напрямом «Телекомунікації», «Школа жіночого лідерства в епоху цифрових технологій». Після навчання випускники отримають сертифікати відповідності, а найбільш успішні будуть запрошені на стажування до компанії.  Меморандум розширює також можливості навчання студентів у міжнародних освітніх програмах Huawei і сприятиме практичному розвитку талановитої молоді у сфері ІКТ та її майбутньому працевлаштуванню. Сторони також погодилися брати участь у реалізації спільних освітніх програм і залучати здобувачів вищої освіти до наукових досліджень.


Новини IT » Прес-релізи » Національний транспортний університет і «Хуавей Україна» підписали меморандум про взаєморозуміння

Опубліковано


Останні новини IT: