Технології для безпечної евакуації в місцях масового скупчення людей

Технології для безпечної евакуації в місцях масового скупчення людей

У торгових центрах, як і в будь-яких інших об’єктах з великою площею, наявність ефективного й безпечного протоколу евакуації є одним з головних викликів. На ситуацію також впливає сезонний фактор, характерний для цього типу інфраструктури. На вихідних чи у святкові дні скупчення людей у таких місцях різко зростає, що значно ускладнює завдання. 

З огляду на те, що торгові центри є місцем зустрічі тисяч людей, обов’язковою умовою є наявність протоколу безпеки для екстреної евакуації. Таким чином, ми підтримуємо захист людей у найкоротші терміни в безпечний і впорядкований спосіб, заснований на прогнозуванні.

Основний фактор, який визначає ефективність протоколу безпеки, базується на комбінації чотирьох різних аспектів: планування процедури, планування маршруту, навчання та технології. Взявши за основу ці вказівки, ми також повинні усвідомлювати, що стикаємося зі сценаріями, коли розгубленість та страх є поширеними явищами, і що, попри наявність детального та вивченого плану, існують інші фактори, які важко передбачити, і вони можуть ускладнити евакуацію.

Саме тут психологічний фактор відіграє важливу роль. Завдяки вивченню масової психології, ми маємо все повніші та безпечніші методи й практики евакуації. У цьому контексті важливим фактом, який випливає зі знань масової психології, є те, що в надзвичайних ситуаціях паніка може призвести до того, що сигнали про необхідність евакуації будуть пропущені або проігноровані.

Це створює проблему: хоча вказівники аварійних виходів є основною частиною будь-якої системи евакуації, їхня недостатня гнучкість в умовах надзвичайних ситуацій може зменшити їхню ефективність. 

Ось чому з’явився ще один важливий фактор, який відкрив нову перспективу для систем безпеки комерційних приміщень: використання нових технологій. Багато бізнесів прагнуть впроваджувати все більш революційні й передові технології, щоб подолати недоліки та вдосконалити вказівники шляхів евакуації та аварійних виходів.

Це цікаво:   Впровадження відновлюваної енергетики – ключ до успішного енергетичного переходу

Розумні вказівники – ключ до безпечної евакуації

Вказівники (у всіх їхніх форматах) необхідні при створенні системи евакуації. У цьому питанні експерти галузі сходяться в думці, що використання інтелектуальних знаків, які функціонують на основі технологій освітлення, є основним способом підвищення ефективності процесу евакуації. 

Наразі розробляються різні способи вивести формати, які зазвичай використовуються в торгових центрах, на новий рівень. Одним із прикладів є використання активних покажчиків виходу, інформація на яких може бути підсвічена відповідно до конкретної ситуації. Це дозволяє спрямувати відвідувачів приміщення до альтернативного виходу. Однак ми можемо піти далі й впровадити адаптивну технологію, яка дозволяє знакам безперервно коригувати маршрут виходу залежно від місця розташування або характеру небезпеки.

Хоча технологія адаптивних вказівників вже існує, необхідно вдосконалити її, щоб зробити доступною і врегулювати використання в громадській інфраструктурі. Проте, це ефективний спосіб спрямувати людей на найбезпечніший маршрут у кожному конкретному випадку, забезпечуючи більший захист у процесі евакуації з комерційних приміщень.

Беручи до уваги, що екстрена евакуація є складним процесом, який залежить від багатьох факторів, потенціал адаптованого маршруту виходу для полегшення безпечної евакуації є дуже важливим. Тому потрібно підвищувати обізнаність про його розробку та регулювання, щоб зробити комерційні приміщення безпечнішими для всіх громадян.


Новини IT » Технології » Технології для безпечної евакуації в місцях масового скупчення людей

Опубліковано


Останні новини IT: