Українські стартапи фонду Overkill Ventures завойовують міжнародні ринки

Українські стартапи фонду Overkill Ventures завойовують міжнародні ринки

Стартапи з підтримуваного компанією Tet венчурного фонду Overkill Ventures успішно розвивають свою діяльність, залучаючи фінансування в тому числі і в Кремнієвій долині. З моменту заснування в 2018 році фонд підтримав 19 підприємств з України, Латвії, Естонії, Литви, Болгарії, Польщі, Данії та Білорусі. За останні два роки проведено вже три менторські програми, і щойно закінчився прийом заявок на четверту. Інтерес до останньої програми виявили понад 500 стартапів з усього світу.

Учасником першої програми стала українська компанія Axdraft, яка запропонувала автоматизацію процесу узгодження юридичних документів. Після участі в Overkill вона отримала фінансування в розмірі 150 тисяч доларів США від Y Combinator, а також 1,1 млн доларів у Кремнієвій долині.

Крім того, підтримку фонду отримали й інші стартапи з України. Наприклад, ActiveChat — конструктор віртуальних асистентів для бізнесу на базі штучного інтелекту. Остання розробка компанії набула особливо високої популярності в умовах карантину, пов’язаного з Covid-19. ActiveChat запропонувала продавцям онлайн-інструмент для збільшення обсягів продажів — віртуального асистента на ім’я Чарлі, наділеного штучним інтелектом. Асистент аналізує взаємодію між бізнесом і клієнтом, підказуючи продавцеві, як вести переговори і вибудовувати вигідні ділові відносини.

Ще один амбітний український проєкт — Meredot, який розробляє технологію швидкої і недорогої бездротової зарядки електричних скутерів. Технологія має потенціал і в зарядці інших електричних засобів пересування, в тому числі велосипедів і навіть автомобілів.

Розробник інструмента для комунікації і підбору персоналу з Естонії GuavaHR переміг у четвертій програмі Nordic Angel (NAP4), яку влаштовує Estonian Business Angels Network, та залучив фінансування в розмірі 160 тисяч євро.

Добре йдуть справи й у польського стартапу Therapify, який створив платформу для психологічної підтримки онлайн. Цього літа він посів перше місце в Польщі в міжнародному хакатоні Unite to Fight Covid-19, який влаштовував відомий інвестиційний фонд Techstars.

Це цікаво:   Sii Ukraine перейшла на систему Microsoft Dynamics 365 Finance & Operation

А латвійське підприємство FabControl, що розробляє програмне забезпечення для 3D-друку, отримало фінансування у понад 200 тисяч євро як від самого Overkill, так і від приватних інвесторів.

«Через два роки активної роботи фонду ми бачимо, що багато підприємств, які пройшли менторські програми, створили успішні бізнеси. Вони отримали додаткове фінансування і домоглися міжнародної впізнаваності. Tet теж розглядає можливості взаємодії з учасниками програм. Наприклад, ми тестували деякі рішення, а з одним із стартапів плануємо почати довгострокове співробітництво. Оцінюючи потенційне партнерство, ми беремо до уваги не тільки бізнес-процеси і напрямки Tet, які можна поліпшити за допомогою стартапу, а й значущість для суспільства і латвійського бізнес-середовища в цілому», — розповідає голова правління і виконавчий директор Tet Юріс Гулбіс.

Один з визначальних чинників, завдяки якому стартап може потрапити в Overkill, — це сильна команда. «Ми інвестуємо в стартапи, які тільки починають свою роботу, і це відомий ризик. Так що ми очікуємо великої віддачі від самих підприємців. Для нас важливі не тільки інновації та перспективи продукту в майбутньому, а й команди засновників, які повинні мати відповідні галузеві знання і досвід, бажання та готовність багато працювати. Основа успіху підприємств із портфоліо Overkill — це самовіддана праця, справжня захопленість технологіями і бажання позитивно впливати на майбутнє своєї країни і світу. Ми впевнені, що стартапи з нашого портфоліо продовжать створювати інноваційні рішення та розвивати ринок технологій як на батьківщині, так і за кордоном», — говорить інвестиційний директор Overkill Ventures Арта Абашина.

Четверта менторська програма Overkill Ventures розпочнеться 27 липня, в ній візьмуть участь 10 стартапів, включаючи і компанію з України.

Це цікаво:   Ефективна реклама в Telegram: як UAMASTER максимізує ваші прибутки

Новини IT » IT Бізнес » Українські стартапи фонду Overkill Ventures завойовують міжнародні ринки

Опубліковано


Останні новини IT: