«ІТ-Інтегратор» розгорнув Wi-Fi-мережу для 500 відділень Райффайзен Банку Аваль

«ІТ-Інтегратор» розгорнув Wi-Fi-мережу для 500 відділень Райффайзен Банку Аваль

«ІТ-Інтегратор» розгорнув бездротову мережу у 500 відділеннях та офісах Райффайзен Банку Аваль. Наразі мережа банку налічує 1500 точок доступу.  

Пріоритетною задачею замовника було підвищення кількості користувачів мобільного додатку Raiffeisen Online. Для її реалізації «ІТ-Інтегратор» мав розгорнути якісне Wi-Fi-покриття у відділеннях та офісах фінансової установи. Компанія також мала забезпечити захищене підключення в залежності від мобільного пристрою та мети користувача – чи то для співробітників банку, чи для відвідувачів, які потребували гостьового доступу.

Першочерговим завданням, яке передувало проєктуванню системи, інженерів «ІТ-Інтегратор» стало проведення радіообстеження та радіопланування. Вони провели моніторинг Wi-Fi мережі в усіх обласних офісах, а також будівлях центрального офісу банку за допомогою спеціалізованого аналізатора Ekahau.

На початку запуску цього проєкту банк розглядав пропозиції різних виробників IT-обладнання, які презентували конкурентні рішення для вирішення поставлених завдань. В результаті замовник обрав рішення компанії Сisco. Остаточне рішення щодо вибору постачальника та інтегратора банк прийняв лише після проведення пілотного проєкту, який довів ефективність обраного плану дій.

Оптимальним рішенням стали точки доступу Cisco Aironet 2802, що підтримують усі стандарти Wi-fi, в тому числі останній 802.11ac. Обладнання дозволяє отримувати швидкість з’єднання близько 1,7 Gbps. Щодо контролерів доступу, замовник зробив вибір на користь Cisco 5520 Wireless Controller. Ці контролери дозволяють скоротити загальні поточні витрати завдяки спрощенню розгортання та експлуатації мережі, а також управління нею. Так, наразі всією побудованою бездротовою мережею банку управляє всього один інженер.

«Ми вважаємо, що Райффайзен Банк Аваль обрав теоретично і практично правильний шлях діджитал-трансформації. Впевнені, що проєкт, який реалізував «ІТ-Інтегратор», дозволить банку стати на крок ближчим до своїх клієнтів та водночас сучаснішим і простішим для користувачів», – коментує віцепрезидентка «ІТ-Інтегратор» Надія Омельченко.

«ІТ-Інтегратор» також забезпечив гнучкість у налаштуванні політик, параметрів управління та захисту, що вкрай необхідно для мережі з відкритим доступом для клієнтів відділень банку. Компанія також впровадила для банку систему контролю доступу Cisco ISE (Identity Services Engine) для забезпечення інформаційної безпеки та розгалуження політик авторизації з різних пристроїв різними користувачами.

Це цікаво:   Tet завершив розгортання інфраструктури хмарної платформи Tet Cloud в Німеччині

Для управління мережею та контролю якості зв’язку, у проєкті застосовується рішення Cisco Prime. А для забезпечення аналітичних функцій та відстежування дій користувачів була встановлена система Cisco CMX (Connected Mobile Experience). Рішення збирає дані зі всієї мережі відділень та офісів банку задля подальшої обробки в єдиній базі. Інформацію, яка накопичується в цій системі, можуть аналізувати різні підрозділи банку. Це допомагає у прийнятті важливих управлінських рішень в розрізі маркетингу, продажів, діджитал-стратегії, лояльності тощо.

Довідка 

“ІТ-Інтегратор” — найбільший розробник і постачальник IT-рішень для корпоративного і державного секторів в Україні. Основні напрямки роботи підприємства — дата-центри, базова ІТ-інфраструктура, мережева інфраструктура, інформаційна безпека, контакт-центри, системи управління і моніторингу, інженерна інфраструктура, хмарні сервіси (SaaS). Компанію було засновано 5 грудня 2000 року. «ІТ-Інтегратор» — компанія №1 на ринку системної інтеграції в рейтингу 500 найбільших українських компаній авторитетного ділового видання «Топ100. Рейтинги найбільших».


Новини IT » IT Бізнес » «ІТ-Інтегратор» розгорнув Wi-Fi-мережу для 500 відділень Райффайзен Банку Аваль

Опубліковано


Останні новини IT: