Латвійський Tet підводить підсумки року: 75 українських бізнесів отримали хмару безкоштовно, загальні бізнес-результати зросли порівняно з 2021

Латвійський Tet підводить підсумки року: 75 українських бізнесів отримали хмару безкоштовно, загальні бізнес-результати зросли порівняно з 2021

Найбільший латвійський постачальник послуг центрів обробки даних (ЦОД) та хмарних послуг Tet звітує про бізнес-результати року: загальний оборот зріс на 29% порівняно з 2021, а оборот експорту – на 15%. Один з найбільших експортних ринків для компанії – Україна, де компанія зміцнила позиції, а також змогла допомогти 75 українським бізнесам перенести IT-інфраструктуру в ЄС безкоштовно. 

Незважаючи на виклики на провідному експортному ринку в Україні, оборот експорту досягнув 59,6 млн. євро.

Багато чим Tet допоміг Україні: вище згадані можливості для компаній з України користуватися безкоштовно хмарною інфраструктурою, отримати безкоштовно діагностику кіберзагроз, компанія та співробітники надіслали в Україну генератори, техніку, планшети, а також компанія передала 200 тис EUR на потреби українців, які постраждали від війни. В Латвії Tet забезпечував центри розміщення біженців комп’ютерною та ТБ-технікою й іншими послугами Tet.

«Минулий рік був повний різних викликів, але завдяки знанням, навичкам та здібностям працівників групи Tet ми успішно його завершили, досягши загалом хороших результатів у бізнесі, – зазначає Улдіс Татарчук, голова правління Tet. – Ми надали суттєву підтримку мешканцям та підприємництву України. Хоча ситуація була і залишається складною, вже останні місяці минулого року ми спостерігали поступову стабілізацію українського ринку. Важливою подією у 2022 році стало придбання Telia Latvija, що дозволить нам і надалі зміцнювати потенціал для експорту послуг».

Для подальшого розвитку послуг у 2022 році було вкладено кошти у розмірі 37,5 млн євро. Вони були спрямовані на розвиток незмінно швидкої та стабільної мережі інтернету, ІТ-послуг та дата-центрів, а також на покращення та розширення інших послуг. Так, хмарна платформа Tet Cloud з 2022 року розгорнута також в ЦОДі у столиці Данії – Копенгагені. Це особливо важливо для компаній, які хочуть зберігати резервні копії у кількох країнах. 

Це цікаво:   Перспективи розвитку ІТ галузі у 2024 році

Рік, що минув, наочно показав, наскільки важливо інвестувати в кібербезпеку на ранній стадії і заздалегідь піклуватися про захисні механізми та підвищення рівня цифрових навичок. За словами директора з технологій і члена правління Tet Дмитра Нікітіна, у  2022 році Латвія пережила найінтенсивніші кібер-атаки в історії, і вони були переважно політично мотивованими. Але підприємство Tet, яке відповідає за критичну інфраструктуру, разом з державними органами успішно впоралися із завданнями та блокували більшість небезпечних атак, і зберегли захист на високому рівні. 

У 2022 році Tet виявив 4353 DDoS-атак (відмова в обслуговуванні), що на 30% більше, ніж роком раніше. Найбільш потужні атаки на інфраструктуру клієнтів компанії були у квітні (до 83 Гбіт/с) та у серпні, коли була зупинена потужна атака на Латвійський Сейм зі швидкістю 120 Гбіт/с. Проте найбільша активність атак за кількістю спостерігалася наприкінці жовтня та на початку листопада. Збільшилася також кількість вірусів: 170 729 вхідних листів мали ознаки вірусу, що на 28% більше, ніж рік тому.

Зловмисники продовжують шукати слабкі місця на веб-сайтах організацій або в API (інтерфейсах прикладного програмування) та запускають проти них атаки, наприклад, генеруючи запити, які потребують багато часу та обчислювальної потужності для виконання на стороні сервера. Важливо нагадувати й про безпеку паролів і використання багатофакторної аутентифікації, оскільки у 2022 році Tet було виявлено 6,6 мільйона спроб підбору паролів для електронної пошти Tet та електронних адрес клієнтів.

Українці все ще можуть отримати безкоштовний перехід бізнесу в хмару та 90 днів безкоштовного їх використання. Для того, щоб скористатися можливістю, потрібно заповнити заявку за посиланням.


Новини IT » IT Бізнес » Латвійський Tet підводить підсумки року: 75 українських бізнесів отримали хмару безкоштовно, загальні бізнес-результати зросли порівняно з 2021

Опубліковано


Останні новини IT: