Компанія CLUST допомагає українському бізнесу вийти на ринки Європи, Азії, Латинської Америки та США

Компанія CLUST допомагає українському бізнесу вийти на ринки Європи, Азії, Латинської Америки та США

Компанія CLUST анонсувала про новий вектор діяльності — масштабування українських бізнесів на міжнародні ринки. Якщо раніше CLUST співпрацював тільки зі стартапами і молодими підприємцями, які мають ідеї  нових продуктів, то відтепер команда венчур білдера націлена виводити українські продукти на ринки країн Європи, Азії Латинської Америки та США.

ІТ-індустрія в Україні активно розвивалася останні кілька років до повномасштабної війни і стала надійним економічним тилом у 2022 році. Але в неї є ще багато можливостей для росту та розвитку. І зараз, коли так багато уваги прикуто до нашої країни, найкращий час для того, щоб локалізувати українські бізнеси за кордоном. Але часто фаундери не ризикують виходити на нові ринки, оскільки не мають достатньо експертизи, бояться «прогоріти» і втратити гроші. 

Співзасновники венчур білдера CLUST мають великий досвід роботи з товарним бізнесом, знають, як виводити продукти на нові ринки швидко й ефективно, розбираються в юридичних нюансах місцевих законів, тому зможуть допомогти власникам бізнесу масштабуватись і кратно збільшити дохід. 

CLUST виступає компанією-партнером на етапі виходу на worldwide-арену. На етапі домовленостей про партнерство венчур білдер разом з власниками бізнесу обговорює зони відповідальностей і може закрити такий пул питань, як:

  • стартові інвестиції;
  • побудова системного менеджменту за рахунок досвіду;
  • юридичні, технічні, маркетингові, логістичні й операційні питання;
  • збір локальної команди та побудова бізнес-процесів за кордоном з нуля;
  • нетворк і обмін експертизою між проєктами екосистеми.

Співпраця з венчурними студіями дозволяє власникам бізнесу фокусуватися на продукті, продажах і бізнес-девелопменті та не витрачати ресурси на рутинні питання, оскільки вони мають нижчий пріоритет і можуть бути делеговані.

«Триває війна і тому українському бізнесу потрібно робити все для того, щоб розвиватися та підтримувати економіку країни. Це можливо завдяки виходу на нові ринки та розширенню клієнтської бази. Ми готові в цьому допомагати. Завдяки досвіду, експертизі, відпрацьованим методологіям CLUST надає сервіс, який збільшує шанси успіху на міжнародному ринку. Ми раді бути частиною нового етапу розвитку українських компаній та допомагати їм зайняти своє місце на міжнародній арені. Також нам важливо співпрацювати з продуктами,  на яких ми добре розуміємось, оскільки тільки в такій синергії бачимо потенціал співпраці. Наразі це education, beauty & health і fitness»,коментує фаундер CLUST Руслан Тимофєєв. 

Це цікаво:   Schneider Electric представляє TradeOff інструмент та аналітичне дослідження: як DCIM вирішує проблеми гібридного управління ІТ 

Зараз CLUST розвиває бізнес косметики Lamel і освітній продукт в Індонезії, а також має кілька проєктів на етапі підготовки до запуску. Глобальна мета CLUST — заробити $10 мільярдів за 10 років, тому в компанії зацікавлені в активній співпраці з українськими бізнесами й готові залучатися в проєкти на 100%. Щоб увійти в екосистему CLUST і розпочати співпрацю, необхідно заповнити аплай-форму на сайті


Новини IT » IT Бізнес » Компанія CLUST допомагає українському бізнесу вийти на ринки Європи, Азії, Латинської Америки та США

Опубліковано


Останні новини IT: